Egyéb

Kimmich klubrekordot döntött – a Dortmund elleni siker számokban



Összegyűjtöttük nektek, milyen statisztikai adatok halmozódtak fel a Borussia Dortmund 1-0-ra megnyert csúcsrangadó alatt.

Joshua Kimmich első félidő végén szerzett góljával nyert a Bayern München az idei év egyik legfontosabb találkozóján, a Dortmund elleni Klassikeren. A német válogatott középpályás találata egyben azt is jelentette, hogy hét pontra nő a differencia a két gárda közt, természetesen a bajorok javára.

Joshua Kimmich-kel kapcsolatos különlegességek

Joshua ért legtöbbször labdába a Bayern csapatából, összesen 109-szer került hozzá a játékszer a 93 perc során.

Ő futotta a legtöbbet a pályára lépők közül, sőt új klubrekordot állított fel 13,7 lefutott km-rel.

Kimmich szerezte a Bayern 200. találatát a Bundesligában játszott Klassikereken.

22. találatát szerezte bajor mezben, ráadásul megint egy fontos gólt lőtt (korábban betalált két Real Madrid elleni elődöntőn; idén, a Schalke elleni Német Kupa-negyeddöntőben; ő egyenlített a Tottenham elleni 7-2-re megnyert BL-csoportmeccsen is).

Kimmich negyedik tizenhatoson kívüli gólját szerezte a szezonban (hármat a Bundelsigában, egyet a BL-ben), így ebben a kategóriában ő a csúcstartó a Bayern játékosai közül.

Joshua először vette ki a részét egymás után három meccsen is egy találatból (Union, Frankfurt ellen gólpassz, BVB ellen mesteri gól).

Alphonso Davies ezúttal is rengetegszer avatkozott játékba a Bayern bal szélén, emellett pedig két nagy Dortmund-helyzetet is ő akadályozott meg az utolsó pillanatban. Nem sokkal csapattársa, Kimmich nagyszerű találata előtt négy dortmundi védőt hagyott maga mögött egy szóló során, azonban a tizenhatosra beérve Mats Hummels már útját tudta állni.

Phonzie statisztikái

A kanadai hátvéd az őszi és a mostani találkozón összesen 36-szor került egy az egy elleni szituációba, ezalatt pedig mindössze egyszer cselezték ki. 

Ő érte el a leggyorsabb végsebességet a rangadón, 35,3 km/h-val is hasított a dortmundi jobboldalon.

Összesen 42 sprintet vállalt be a találkozón, a nagy iramú első félidőben 30-szor, a magabiztos másodikban pedig 12-szer változott Kengyelfutó gyalogkakukká.

He ran up and down the pitch tirelessly. Davies impressed against Dortmund with tremendous speed and a great work rate.

Egyéb érdekességek

Leon Goretzka nyerte meg a legtöbb párharcot a Bundesliga május 16-i újraindulása óta (21-et).

Hansi Flick a Bayern vezetőedzőjeként első 18 meccséből 15-öt nyert meg, erre pedig csak Pep Guardiola volt képes a korábbi trénerek közül. Ezalatt a csapat 56 gólt szerzett, ami megint csak csúcs.

Manuel Neuer karrierje 400. Bundesliga-találkozóján védett. Mióta debütált (a 2006/07-es szezon második játékhete), senki sem lépett nála többször pályára az első osztályban.

Jadon Sancho és Thomas Müller személyében két olyan játékmester volt a gyepen, akik a 2018/19-es szezon óta a legtöbb asszisztot jegyezték európai topligákban: Sancho 30-at adott, Müller, 26-ot.

Lewandowski és Müller a 34. Klassikerükön vettek részt, ezzel pedig ők a párharc rekord résztvevői. Michael Zorcot, a BVB jelenlegi sportigazgatóját előzték meg.

A Bayern hétpontos előnnyel rendelkezik az utolsó hat forduló előtt. Soha egy csapat sem bukta el innen vezető helyét.

A sorozatbeli hét győzelem a leghosszabb széria az idei Bundesligában.

Kísértetiesen hasonló a forgatókönyv a tavalyi szezonhoz képest: akkor is a 28. játéknapon, a Dortmund ellen húzhatta be 20. győzelmét a Bayern, sőt, akkor is 64 pont volt a bajorok neve mellett.

A triplázós (2012/13-as) szezon óta nem kezdte ilyen jól a tavaszi szezont a Bayern München. Akkor 11 mérkőzésből 11 győzelmet húztak be, idén 10 nyertes meccs és egy döntetlen áll a klub neve mellett.

Flick csapata az előző 18 ligameccsen mindössze egy gólt kapott az utolsó negyedórában (a 14. fordulóban, a ‘Gladbach ellen).

Kingsley Coman 150. mérkőzésén lépett pályára a Bayernben.

A Dortmundnak négy perc alatt több kapura lövése volt (2), mint a teljes őszi mérkőzésen (1).

A Dortmund 429 játékperc után kapott gólt hazai bajnokin. Legutóbb január 24-én, a Köln elleni 5-1 alkalmával nyúlt a Signal Idunában maga mögé Bürki.

A Dortmund a Bayern elleni őszi meccs után maradt ismét gól nélkül. Ezenfelül megszakadt a klubrekordjuk is, ugyanis a legutóbbi 38 hazai meccsükön mindig lőttek legalább egy gólt.

Kimmich klubrekordot döntött – a Dortmund elleni siker számokban
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top