Akadémia

Folytatódik a harmadosztály a Bayern II számára – „A lehető legjobban felkészültünk”Majd’ háromhónapos szünet után ismét pályára lép a Bayern II a német harmadosztályban. Sebastian Hoeness együttese szombaton 14 órától az Ingolstadt otthonában játszik bajnokit.

A Bayern fiókcsapata a hetedik helyen tanyázva, az éllovastól csak hat ponttal lemaradva a tavaszi szezon legjobb csapatának vallhatja magát, ugyanis az idei nyolc meccsből megszerezhető 24 pontból 19 egységet begyűjtött. A cél most az, hogy a világjárvány okozta szünet után a többiekhez képest a lehető legjobban rajtoljanak és folytatni tudják kiváló teljesítményüket.

A srácok húsvét óta kiscsoportos, május 15-e óta pedig csapatedzésekkel készülnek a hátralévő 11 mérkőzésre. Említésre méltó, hogy a mezőnyben a „Kisbayern” szerezte a legtöbb gólt 52 találattal, illetve a leggyengébb őszi védelem (41) ellenére tavasszal csak a második legkevesebb gólmennyiséget kapták (5).

Sebastian Hoeness: „Hihetetlenül várjuk a rajtot, mert azt akarjuk, hogy a szezon a pályán érjen véget. Az Ingolstadtnak új edzője van, ez nehezen kiszámíthatóvá teszi őket. A lehető legjobban készültünk fel és fizikálisan és szellemileg is fittek vagyunk.
Az ellenfélről is ejtsünk egy pár szót: az feljutásra is esélyes ingolstadtiak jelenleg az ötödik, két ponttal a második mögött állnak – viszont a legutóbbi öt meccsükön nyeretlenek maradtak, ez pedig történelmi hosszúságú széria az autógyáriak harmadosztályú történelmében. Az őszi meccsen a Bayern 2-1-re megverte aktuális ellenfelét.

 

Mivel az U17-es mellett az U19-es bajnokság is befejeződött, ezért pár tehetségesebb srác is csatlakozhat a bajorok U23-mas keretéhez. Lukas Schneller, Christopher Scott, Torben Rhein, Jamal Musiala és Malik Tillman az FCB jelentése szerint akár ott lehetnek a keretben, de Dennis Waidner és Taylor Booth, valamint az U19-esek kapitánya, Flavius Daniliuc is jóideje a nagyobbakkal edz. Sérülés miatt Alexander Nollenberger, Angelo Mayer és Michael Netolitzky nem szerepelhet, illetve pár profikeretben szereplő fiatal, pl Batista Meier vagy Zirkzee játékára is csekély az esély. Ott lehet viszont Fiete Arp, akit egy ideje visszavezényeltek az amatőrcsapathoz.Folytatódik a harmadosztály a Bayern II számára – „A lehető legjobban felkészültünk”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top