Interjúk és nyilatkozatok

Hainer szerint továbbra is lemondanak a fizetésük egy részéről – elmarad a városházi ünneplés

A krízis általi bevételkiesés és a többszáz dolgozó munkanélkülisége miatt a Bayern sztárjai, vezetői és a klub felügyelőbizottságának tagjai lemondtak áprilisi fizetésük 20 százalékáról, hogy minden alkalmazottat támogathassanak a nehéz időkben.

A Bayern elnöke, Herbert Hainer a BILD-nek elmondta, hogy ez a tendencia tovább folytatódik:

„Nagyon örömteli, hogy a csapatunk teljes megértéssel van a szituáció iránt és a szezon végéig lemond a fizetésének egy részéről.”

A szezonnak alapesetben már vége lenne, nagyban az EB-re készülhetnének a játékosok. A halasztások miatt azonban csak július végétől folytatódik tovább a Bajnokok Ligája, pár héttel azután, hogy a Bayern lejátssza utolsó bajnokiját és esetleges berlini kupadöntőjét.

„Nem hiszem, hogy a szünet hátrányt jelentene számunkra. A francia csapatoknak sokkal nagyobb kihívás ez, mert teljes mértékben berekesztették a bajnokságot. Hat-nyolc hétig, játék nélkül kell fitten tartani magukat, ami nem egyszerű.”

Hainer reagált arra is, hogy München főpolgármestere szerint a Bayern sorozatbeli nyolcadik bajnoki elsősége esetén elmarad az idei ünneplés a Marienplatzon.

„A korona miatt ebből nem lesz semmi. Meg lett volna az esélyünk arra, hogy a kosarasainkkal először ünnepeljünk együtt, ha megnyernék a címet, ugyanis majdnem egyszerre fejezzük be a szezont. Viszont amennyiben bajnokok leszünk, az ünneplés biztosan elmarad.”

Mi azért még bizakodunk abban, hogy az esetleges, augusztus végi nagy győzelmet valamilyen módon megünnepelheti majd a csapat. 🙂

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top