Interjúk és nyilatkozatok

Kimmichet és Alabát dicsőítette MatthäusLothar, a Sky szakértője a televíziós társaság podcastjében beszélt Joshua Kimmich és David Alaba jelentőségéről.

KIMMICHRŐL:

Kimmich minden nap dolgozik magán. Játékosként nem csak a képességei, hanem a koncentrációja miatt is nagyra tartom őt. A krízis előtt többször is láttam bemelegíteni a stadionban. Nem igazán foglalkozik a környezetével, nem néz balra vagy jobbra, egy bizonyos feszültséget él át. Nem túl sokat, de épp annyit, hogy a koncentrációját már arra hegyezi ki, amire a mérkőzés során szüksége lesz. Magyarul a teljes koncentrációja, a felkészülése, és az teszi őt kivételessé, hogy mindig száz százalékosan arra koncentrál, amit az adott pillanatban tennie kell – a bemelegítésnél, edzéseken vagy a meccseken. Kimmich a Dortmund ellen nem csak egy óriási gólt lőtt, hanem 13,7 km-t futott – ez idei rekord volt a Bundesligában, továbbá száznál is többször ért a labdához. Támadásban és védekezésben is abszolút jelen van, ő egy agresszív vezér, aki nem csak játékbeli kvalitásokkal rendelkezik, hanem emellett agresszív is, és semmit nem bíz a véletlenre, illetve felelősséget vállal. Ez tesz kivételessé egy olyan játékost, aki képes különbséget jelenteni.

Ez szól Alaba maradása és távozása mellett | bayernszektor.hu

ALABÁRÓL:

A védelem stabilitása David Alaba nagy érdeme, akinek a kvalitásai régóta ismertek a Bayernnél és Hansi Flick is épít rá ebben a pozícióban. Nehéz dolga lesz Hernandeznek a csapatba kerülnie, mert Alaba egy olyan játékos, aki nem csak hátul végzi el 100 százalékosan a dolgát, hanem a sebességével területeket nyit és úgy futtatja a labdát, ahogy mások nem tudnák. Természetesen a játékfelépítésben is kiemelkedő, illetve remek személyiséggel rendelkezik. A szezon előtt biztosan nem számítottak arra, hogy belsővédőként ilyen teljesítményt fog nyújtani.

Kimmichet és Alabát dicsőítette Matthäus
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top