Interjúk és nyilatkozatok

Hoeness: Labdarúgás nélkül a világ egy unalmasabb hely; Szívesen látnám itt Havertzet, de…



Uli Hoeness a Bayern1 rádióműsorában adott nyilatkozatában beszélt Havertzről, Sanéról, a Bayern új nemzedékéről, a krízis lehetséges következményeiről és a vezetőségről is.

A Bayern egykori, jelenlegi tiszteletbeli elnöke illetve felügyelőbizottsági, azaz beleszólási joggal rendelkező tagja szépnek látja a jövőt és az új generáció egyre nagyobb térnyerését a klubban. Szerinte egyébként a Bayern BVB elleni győzelmével a bajnokság is eldőlt.

„Azt hiszem, hogy egy viszonylag remek generáció küszöbén állunk. Joshua Kimmich és Niklas Süle, valamint remélhetőleg David Alaba, Thiago és Leroy Sané személyeivel a sorainkban egy fiatal, fejlődőképes csapatunk lesz. Nagyon jól eltudom képzelni, hogy ha minden ideálisan folytatódik tovább, akkor a Bayern Münchennél egy új korszak veszi kezdetét.”

Joshua Kimmich - Joshua Kimmich Photos - Bayern Muenchen v SC ...

Uli tehát szinte biztosra veszi Sané érkezését, legalábbis nagyon reménykedik benne. A Bayernnel szóbahozott, kiváló formának örvendő és gólrekordokat döntögető a 20 éves Kai Havertz megszerzésében viszont egyelőre szkeptikusnak tűnik.

„Biztos, hogy szívesen látnánk, szakmailag én is szívesen látnám őt Münchenben. Viszont őszintén szólva jelenleg nem tudom elképzelni, hogy Havertz jöjjön. A mai világban az ember nem igazán tudja hogyan néz ki a labdarúgás gazdasági jövője.”




Hoeness örül, hogy a Bundesligában tovább rúgják a bőrt, de a jövő miatt egy kissé aggódik.

„Profi labdarúgás nélkül a világ egy unalmasabb hely. A hétvégék üresebbek, ezért is volt nagyon fontos, hogy folytatódjon a labdarúgás a Bundesligában. De mi lesz fél éven belül, vajon játszhatunk már nézők előtt? Ugyanis a labdarúgásnak természetesen szüksége van a helyi közönségre. Ha az elkövetkezendő hat hónapban nem lesz vakcina, akkor nagyon, nagyon nehéz lesz ebben az évben az Allianz Arénában 75 ezer ember előtt játszani.”

Természetesen a Bayernt is megérintené a zártkapuk miatti bevételkiesés, de Uli jobban aggódik a kisebb klubok jövője miatt.

„Csak azok a klubok élnék túl, akik olyan komoly tartalékkal rendelkeznek, mint az FC Bayern. De ez senkinek nem jó a labdarúgásban. Az FC Bayernnél nem csak magunkkal, hanem az ellenfeleinkkel is törődnünk kell, verseny nélkül ugyanis az FC Bayern sem megy semmire.”

Uli Hoeness a közgyűlés után barátját, a klubot régóta képviselő Heiner Hainert bízta meg a klub elnöki posztjával, amit a tagok szavazótábora természetesen jóvá is hagyott. Uli elégedett az utódjával és Oliver Kahnnal is.

„Amit eddig látok, hallok és tapasztalok, az az, hogy minden tökéletesen ment végbe. Nem véletlen, hogy az FC Bayern, csakúgy mint korábban, fantasztikus lábakon áll. Hansi Flick 2023-ig való kinevezése pedig egy kiváló döntés.”

FC Bayern: Uli Hoeneß verteidigt Transfer-Politik: "Sollten jetzt ...


Hoeness: Labdarúgás nélkül a világ egy unalmasabb hely; Szívesen látnám itt Havertzet, de…
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top