Bundesliga

Rekordok, rekordok mindenhol – 19 érdekesség a Düsseldorf elleni 5-0 kapcsánA Düsseldorf elleni hazai 5-0-ás győzelemmel természetesen újabb csapat és egyéni rekordokat döntött meg a Bayern, Flick, Lewandowski és Müller is. Még az öngólok tekintetében is rekordbeállítás született.

 

BAYERN ÉS HANSI FLICK STATISZTIKÁK:

◾ A Bayern 29 meccs alatt 86 gólt lőtt a bajnokságban, ez a Bundesliga 57 éves történelmében rekordnak számít.

◾ Hansi Flick irányítása alatt a Bayern az első 19 meccsén 61 gólt ünnnepelhetett, ezt egyik edző sem mondhatja el magáról.

◾ Hansi Flick az első 25 tétmeccséből 22-t megnyert a Bayern edzőjeként, ezzel megdöntötte Pep Guardiola rekordját, aki ennyi idő alatt „csak” 21 győzelmet ünnepelhetett csapatával.

◾ A Bayern a második csapat, amely az első 29 játéknap első negyedórájában 16 gólt lőtt. Ez korábban csak a Frankfurtnak sikerült 71/72-ben.

◾ A Bayern a legutóbbi 10 tétmérkőzését megnyerte, ebből 8 bajnoki mérkőzés volt.

◾ A Bayern 2020-ban 12 meccsen, a 36 lehetségesből 34 pontot begyűjtött. Csak 12/13-ban volt ennél is jobb a tavasz, akkor az első 12 meccs mindegyikét megnyerték Heynckesék.

◾ A Bayern a sorozatbeli második bajnokiján lőtt öt gólt, ez legutóbb 2019 áprilisában és márciusában sikerült, akkor három mérkőzésig is kitartott ez a széria.

◾ A Bayern 69. alkalommal profitált öngólból, ezzel beállította a Borussia Mönchengladbach rekordját.

◾ A Bayern a legutóbbi hét, Düsseldorf elleni meccsén mindig lőtt legalább három gólt, összesen 29-szer találtak be.

Reaction to FC Bayern v DüsseldorfROBERT LEWANDOWSKI STATISZTIKÁK:

◾ Lewandowski a 29. bajnokiján a 28. és a 29. gólját szerezte, ami szintén személyes rekord, illetve rekordbeállítás a Bundesligában. Gerd Müller 72/73-ban 29 játéknap után szintén 29 gólig jutott, de Robert az első, akinek ez a 30 éven felettiek közül sikerült.

◾ Robert Lewandowski a hatodik meccsén végre betalált a Düsseldorf ellen, ezzel elmondhatja magáról, hogy a jelenlegi, 18 élvonalbeli csapat mindegyikének lőtt legalább egy gólt, természetesen a Bayernnek is. Összességében a Fortuna a 26. klub, amelynek a lengyel a Bundesligában betalált.

◾ Lewandowski az idei 43. tétmeccsen szerzett gólját jegyezte idén a Bayernben, ezzel a személyes rekordját is beállította. A 2016/17-es idény teljes egészében lőtt ennyi gólt.

JÁTÉKOS STATISZTIKÁK:

◾ A 2004/2005-ös adatgyűjtés óta Thomas Müller adta a legtöbb gólpassztt 29 forduló után a Bundesligában – a Lewának felkínált volt a 18. asszisztja idén a bajnokságban.

◾ Pavard nem csak a negyedik bajnoki góljával tűnt ki, amelyből hármat az Allianz Arénában szerzett, hanem a 96 százalékos passzpontossága is figyelemreméltó.

◾ Alphonso Davies a negyedik Bundesliga góljt szerezte, ebből hármat idén – és mindegyiket az Allianz Arénéban.

◾ Alvaro Odriozola a második bajnokiján lépett pályára a Bayernben, korábban a 23. játéknapon a Paderborn ellen kapott lehetőséget.

◾ A 78. percben beállt 19 éves Oliver Batista-Meier debütált a Bayern első csapatában.

Kép

EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK:

◾ A Düsseldorf a negyedik öngólját szerezte idén, többet, mint bármely más csapat a Bundesligában.

◾ A Düsseldorf történelme során csak egyszer került ennél korábban 0-5-ös hátrányba. 1997. április 26-án, 51 perc után szintén 0-5-re álltak a Bayern otthonában. A végeredmény is maradt ennyi.

Rekordok, rekordok mindenhol – 19 érdekesség a Düsseldorf elleni 5-0 kapcsán
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top