Egyéb

Ezért is tisztelik ennyire Hansi Flicket a BayernnélA Sport BILD szerdai magazinjában Christian Falk és Tobias Altschäffl újságírók számoltak be arról, hogy a segédedzőből átmeneti edzővé, majd a klub jövőjének fontos elemévé avanzsált Hansi Flicknek mik az erősségei és milyen metódusok szerint dolgozik.

Niko Kovac november 3-án, a Frankfurt elleni 5-1-es zakót követő napokban volt utoljára a Bayern edzője.  Őt a 2019 nyarán, segédedzőként érkező Hansi Flick váltotta – először ideiglenesen, majd a csapat szuper eredményei, játéka és a remek légkör miatt hosszútávon is: A Rekordbajnok nemrégiben hároméves szerződést kötött az 55 éves szakemberrel.

Karl-Heinz Rummenigge 2020 elején, a klubon belül kihangsúlyozta, hogy edzésmunkát tekintve olyan komoly fejlődés ment végbe a Säbeneren, amelyet Pep Guardiola óta nem ált át a Bayernnél. Amikor pedig a koronavírus beütött, és a csapat nem edzhetett a pályán, Flick gondoskodott arról, hogy a srácok azonnal folytatni tudják az edzésmunkát.

Nem is akárhogyan: A Sport BILD szerint ő maga vitte házhoz a spinning bicikliket, ugyanis fontos jelentőséget tulajdonít annak, hogy kifejezze a játékosok iránti megbecsülését. Így tett akkor is, amikor a Bayern ifijátékosait, a Hansi irányítása alatt folyamatosan a profikkal edző Oliver Batista-Meiert, Sarpreet Singhet, Lukas Mai-t és Leon Dajakut dicsérve motiválta: „Nektek köszönhető, hogy ilyen szintű edzésmunka folyik nálunk.”

FC Bayern München on Twitter: "🗣️Hansi #Flick: "Wir haben mit ...

Hansi Flick természetesen nem csak pozitív szavakkal operál, de a kritikát is jól tálalja: A Dortmund elleni győzelmet analizálva a jó védekezés mellett felhívta a figyelmet arra, hogy támadásban keveset tettek a játékosai. Ezután viszont gyorsan a Düsseldorf elleni mérkőzésre terelte a koncentrációt. Az ellenféllel szembeni tisztelet és az önbizalom elegyeként közvetítette a játékosainak, hogy bár a Fortuna játékosai régóta nem kaptak ki, de „egyenként egyik poszton sem jobbak nálatok.”

Jogi Löw egykori asszisztense rendszeresen folytat egyéni megbeszéléseket a játékosaival – sztárokkal és fiatal tehetségekkel egyaránt. Robert Lewandowski a lapnak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy Hansi Flick legnagyobb erőssége a kommunikációja.

„Megpróbálja az összes játékost megérteni és kommunikál velük. Ez az ő legerősebb oldala. Hansi Flicknek világos véleménye van és világos megbízásokat ad, a kemény döntéseknél is őszinte.”

Clubs gear up for Bundesliga restart in nine days' time - France 24

A mindig barátságos Flicknek az elejétől fogva megvolt a terve arra, hogyan vezesse vissza a csapatot a siker útjára. Az első hetekben kemény személyi döntéseket hozott a csapat szerkezetében – Niko Kovaccsal ellentétben például hidegen hagyta, hogy a szupersztárként érkező Coutinhot a csapatba préselje, helyette inkább Thomas Müller személyének és játékának tulajdonított magasabb prioritást – mint ismert, ez a döntés hosszútávon is kifizetődött, ugyanis Müller élete egyik legjobb szakaszát futja.

Thomas Müller mellett nagyobb hangsúlyt kapott a Flickkel évekig együttdolgozó, Kovaccsal nehéz kapcsolatot ápoló Jerome Boateng is, aki a 80 milliós Lucas Hernandez kárára kapott több játéklehetőséget, és ragadt is meg a csapatban. Hansi úgy építette fel Boát, hogy elmondta neki: Ha a téli edzőtáborban teljesít, tavasszal meg fogja kapni a játéklehetőséget. Flick tartotta a szavát, Boateng pedig ismét régi formájában tündökölt és teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat.

Hainer: Müller olyan a Bayernnek, mint Münchennek az Oktoberfest ...

Flick bizonyította a karakterét – akkor, mikor Dohában, a vezérjátékosokkal együtt a keretszerkezetről beszélt, majd nyíltan követelt új játékosokat, és akkor is, amikor a Sport BILD-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy beleszólási jogot vár el az átigazolásokba a Bayern vezetőségétől. A Bayern játékosai ismerik a barátságtalabb arcát is – a Dortmund elleni meccs hetében például félbeszakított egy edzőmeccset és a gyakorlatot befejezve hangosan hiányolta a játékosaitól az intenzitást.

A barátságos Flick akkor is megvadul, ha az utasításait nem megfelelően valósítják meg a srácok. Gyakran korrigál, ha játékosa nem kollektívan és nem elég gyorsan támadja le az ellenfelét, illetve a sípjába fúj, ha a belsővédő túl lassan lép ki a támadóra. A stábtagjaival szemben maximális elvárásokat támaszt, de mindig dicséri őket, jó kapcsolatban áll velük. Az sem ritkaság, ha Flick 22:30-kor hívja fel Holger Broich fitneszedzőt.

Flick hatalma és elismerése folyamatosan növekszik és egyre több játékos teljesítményére van kiemelkedő hatással. Kerettervezéssel kapcsolatos ötletei is bőven akadnak, ugyanis a legtehetségesebb fiatal német játékosokat is jól ismeri – a klubnál pedig mindenki tudja, hogy Flick képes és hajlandó a véleményét vehemens módon kinyilvánítani. Kalle nyilatkozata is árulkodik Hansi jelentőségéről.

„Számomra Hansi Flick szerződése a legfontosabb, amelyet meghosszabbítottunk.”

Ezért is tisztelik ennyire Hansi Flicket a Bayernnél
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top