Egyéb

Mi a helyzet Thiago és Alaba ügyében?A Bayern szinte mindenkivel új szerződést kötött, akivel akart – Davies, Müller, Flick, Sauer, Klose és Neuer is új kontraktust írtak alá. Már csak a csapat jelenlegi két fontos játékosa, Thiago és Alaba van vissza, és a klub mindkettejükkel tervez. Lássuk az esélyeket.

David Alaba a Düsseldorf elleni kiütéses győzelem után kihangsúlyozta, hogy a csapaton belüli hangulat nagyon pozitív és az együttes nagyon ambíciózus játékosokból áll, ezért nagy élvezetet jelent neki a Bayernnél játszani és a csapatban betöltött vezérszerepével is nagyon elégedett. A klubbal nem állítottak fel időkorlátot, de egyelőre az előtte álló feladatokra koncentrál és az elkövetkezendő hetekben fog dönteni – természetesen eltudja képzelni, hogy továbbra is a Bayern játékosa legyen és meghosszabbítsa a 2021-ben lejáró szerződését. Szerintünk ez meg is fog történni. Alaba családot alapított, pár hónappal ezelőtt megszületett az első gyermeke. Nem gondoljuk úgy, hogy sajátnevelésű játékosként nem a (talán) legjobb perspektívákat kínáló Bayernben, barátai között, Mia San Mia feelingben képzeli el a további jövőjét és az egy teljesen új környezetben folytassa tovább.

Thiago Alcantara | Bleacher Report | Latest News, Videos and ...


Thiago Alcantara esetében egy kicsit összetettebb a dolog. Pár hete úgy tűnt, hogy a katalán középpályás mindenben megállapodott a Bayernnel, és szabadnapon aláírni megy a Säbenerre – végül családi okok miatt elhalasztotta a végleges egyezséget. Nemrég úgy tűnt, hogy a kérdőjelek elhárultak, de azóta sem történt érdemi előrelépés az ügyben. Sőt, a nélkülözhetetlennek tűnő Thiago sérülés miatt kihagyta a Bayern legutóbbi három meccsét, amelyen nem volt szembetűnő a hiánya. A hatosra visszavont és erejében lévő Goretzka ugyanis jó alternatívát jelentett Kimmich mellett a duplahatos poszton. Az Alcantara familia jól érzi magát Münchenben, de Thiago gondolataiban mindig is ott volt a Barcelonába való visszatérés. Kérdés mikor tervezi ezt, ugyanis 29 évesen, 2021-ig szóló szerződéssel a közeljövőben viszonylag reális lehetősége lenne a váltásra. Azt is figyelembe veheti a középpályás, hogy Hansi Flick mindenképp megakarja szerezni Kai Havertzet, amiből az esetleges átszervezésekkel Thiago sem jöhet ki a legjobban. A Bayern által kínált feltételek és lehetőségek verhetetlennek tűnnek az európai mezőnyben, de tény, hogy a konkurenciaharc is komoly lesz a csapatban, továbbá mint említettük, Thiago döntésében a család akarata is közrejátszhat. Szintén más kérdés, hogy melyik klub lenne hajlandó legalább 60-80 millió eurót fizetni a technikás játékosért – a Kicker szerint ha Thiago nem hosszabbít és távozni szeretne, a Bayern semmiképpen sem fog ennél alacsonyabb összeg mellett leülni a tárgyalóasztalhoz. Ez egyébként javában fedezné Havertz árát, de a jelenlegi időszakban kérdés, hogy forognak-e majd ilyen összegek az európai labdarúgásban, főleg a Barcánál. Ha Thiago részese akar lenni az újjáépülő, nagyon bíztató jövő előtt álló Bayernnek, előbb-utóbb ő is hosszabbítani fog – legalább 2023-ig.Mi a helyzet Thiago és Alaba ügyében?
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top