Interjúk és nyilatkozatok

Müller: Még öt évig szeretnék ilyen fitt lenni



Thomas Müller újra elektronikus sajtótájékoztatót tartott a Bayern München képviseletében – ezúttal angolul! Mutatjuk, miről beszélt a világbajnok támadó.

🔴 A világ aktuális problémáiról:

„A sport által mindig is meg lehetett mutatni a világnak, hogy mi emberek, mindannyian egy nagy közösség tagjai vagyunk. Persze sokféle alakot ölthetünk. Vannak futballisták, akik magasak, vannak alacsonyabbak és vannak, akik véknyak, mint én, mások pedig sokkal izmosabbak. Tisztán látszik, hogy nem az számít, hogy valakinek milyen a külseje vagy milyen nyelven beszél. A sport közelebb hozza egymáshoz az embereket és egy közös nyelvet alkot nekik. Szerintem mindannyiunk egy békés világban szeretne élni. Mindenki a saját szemén keresztül látja a világot, ilyenek vagyunk. De néha rá kell nézni a szomszédainkra, a csapattársainkra és megosztani velük a szeretetünk.”

🔴 A fittségről és saját felépítéséről:

„Az erőnléti edzőink nagyszerű munkát végeztek. A cyber-training körülbelül úgy működött, mint ez a digitális sajtótájékoztató. […] Igyekszem nem annyira izmos lenni, mint a többiek. Úgy gondolom, a csontjaim hosszabb élettartammal bírnak majd, ha kevesebb sújt kell cipelniük. Még öt évig szeretnék így teljesíteni és ebben a alakomban maradni. Ez az én titkom.”

🔴 Arról, hogy mi kell ahhoz, hogy sikeres labdarúgó legyen az ember:

„Szükség van kvalitásra, magatartásra és erőre, valamint a pályán muszáj mindig szállítani az eredményeket. Ezek nélkül lehetetlen a Bayern Münchennél olyan sokáig focizni, mint ameddig én. Egyszerűen csak játszani kell. Egy klub azért igazol játékosokat, mert azt reméli, eléri velük a céljait. Tíz hónappal ezelőtt más volt a helyzet. Ki gondolta volna, hogy meghosszabbítom a szerződésem 2023-ig? A futballban, mint üzletben -, de a valóéletben is – gyakran hajszálnyi különbség van két döntés között.”

Bundesliga | Thomas Müller: assisting more goals for Robert ...

🔴 Kedvenc posztjáról:

„Ha választanom kéne, akkor azt preferálnám, hogy a középcsatárunk, Robert Lewandowski mögött játsszak közvetlenül. Onnan ki tudok futni a szélen lévő üres területekre is. Nem labdaosztogatóként funkcionálok, inkább mindig keresem az alkalmat, hogy lecsapjak. Szerintem több vagyok, mint egy Raumdeuter (Müller sajátos pozíciója: üres területeket kialakító, labda nélkül rengeteget játszó, támogató focista, aki ugyanakkor a tizenhatoson belül is kíméletlen). A labdaügyességem is elég jó. De természetesen a legnagyobb erősségem az, hogy a lehető legjobb időzítéssel kezdem a befutásokat.”

🔴 Arról, hogy mi hiányzik a meccsekből:

„Egyszerűen csak hiányzik a nézők hangja, főleg a gólörömöknél. A meccs előtti szokások is megváltoztak. Olyan, mint megyei szinten. Csak kisétálunk a pályára, semmi felhajtás és a bíró belefúj a sípjába. Szórakoztató érzés volt, amikor rendszerint 70 ezer ember előtt kellett játszanunk hazai pályán. Az egyetlen pozitívum, hogy egy kicsit jobban tudunk kommunikálni a társainkkal. Természetesen ez nem egy olyan helyzet, ami tetszik, de jobb, mint egyáltalán nem focizni.”

Müller: Még öt évig szeretnék ilyen fitt lenni
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top