Bundesliga

Hátrányból vertük meg a gyógyszergyáriakat | Leverkusen 2-4 Bayern



A 30. fordulóban a BayArenába látogatott a Rekordbajnok, hogy megmérkőzzön azzal a Leverkusennel, aki legjobb játékosa nélkül kellett, hogy pályára lépjen. Mutatjuk, mi történt a találkozón.

Bayer Leverkusen 2:4 Bayern München

⚽️ Gólszerzők: Alario (9′), Wirtz (89′) illetve Coman (27′), Goretzka (42′), Gnabry (45+1′), Lewandowski (66′)

📍 Helyszín: BayArena (nézők nélkül)

✋ Játékvezető: Manuel Gräfe

Hansi Flick kezdője nem okozott meglepetést, az újraindulás után jól összeszokott kezdő tizenegy kezdett. Sérüléséből visszatérve a padra már leülhetett Thiago Alcántara, illetve a cserék közt kapott helyet két ifista is, Sarpreet Singh és a háromgólos Joshua Zirkzee is. A hazaiak keretéből hiányzott a kiváló Kai Havertz, aki a meccs napján sérült meg.

🔴 A mérkőzésről

A mérkőzést a Bayern München kezdte magabiztosabban, az első gólt azonban mégis a hazaiak csatára, Lucas Alario szerezte. Az argentin egy kiugratás után talált be Neuer kapujába és ugyan a partjelző beintette a lest, Gräfe bíró a VAR-szoba segítsége után megadta a gólt. Egy-nulla a Leverkusennek.

1-0

A Bayern első helyzete a 15. percben jött, amikor Gnabry fejelt egy szöglet után, azonban Hradecky jó helyen állt és begyűjtötte a játékszert. Meglepetésre Kingsley Coman volt a legaktívabb elől, azonban az egyik percben műesésért kapott sárgát, a másikban húsz méterrel a kapu fölé-mellé lőtte a labdát, a harmadikban pedig a leverkuseni blokkba bombázta azt.

A 24. percben Müller beíveléséből kapott nagy labdát Lewandowski, aki kétszer is estében lőtt a kapura, Hradecky azonban jól állt a lábán. Három perccel később Kingsley Coman villant – ezúttal sikeresen: Leon Goretzka hosszú passzát vette át negyven méterre a kaputól, majd egy kis labdavezetés után a hazaiak finn kapusa mellett nagyszerűen tekerte el azt. Egy-egy.

1-1

A félidő második felében Lewandowski és Müller is sárgát kapott, ami azt is jelentette egyben, hogy a következő, ‘Gladbach elleni meccset kénytelen lesznek mindketten kihagyni. Egyébként az első félidő nem is igazán volt sportszerű, hiszen a játékvezető öt sárgát is kiosztott.

A szépen lassan mezőnyfölénybe kerülő Bayern egyre többször zavarta meg a Leverkusent, a 42. percben pedig megfordították a mérkőzést. Egy szép támadás után Leon Goretzka vállalt el egy ballábas lövést, amely be is akadt a hosszú alsó sarokba. Egy-kettő, Thomas Müllernek pedig újabb gólpasszt jegyezhetünk fel.

1-2

Hogy teljes legyen a félidő, betalált Serge Gnabry is. A lemaradó Leverkusen nem vette észre Joshua Kimmich hosszú indítását, Gnabry pedig nem totojázott és átemelte az utolsó embert, Hradeckyt. A rendező pedig szépen lemaradt az egészről. Egy-három!

1-3

A második félidőre hármas cserével készült Peter Bosz, aki onnantól kezdve mindent a támadásra rakott fel. Az egységesen játszó hazaiak azonban nem tudták feltörni a Bayern védelmét, amelynek olykor a támadósor játékosai is besegítettek.

A bajorok csak azt várták, mikor lesz szellősebb a Leverkusen védelme, és a 65. percben rózsát termett a türelem. Thomas Müller beadása találta meg Lewandowski fejét, a többi pedig már történelem. Lewandowski 30 gólos, Müllernek 20 gólpassza van már idén, az eredmény pedig egy-négy.

1-4

Negyedórával a vége előtt érkezett a két spanyol, Javi Martínez és Thiago Alcántara. A 78. percben volt az első komolyabb védése Manuel Neuernek, az agilisan mozgó Diaby lecsúszott labdáját kellett kikotornia a léc alól. Az utolsó percekre a gyepre lépett Lucas Hernández is.

Csak hogy Neuer bosszúsabb legyen, a fiatal középpályás, Wirtz lőtt egy szépítő gólt, így a vége kettő-négy lett, négy perces hosszabbítással a végén.

2-4

🔴 Jegyzőkönyv és statisztikák

🔴 A mérkőzés embere

Thomas Müller, aki két gólpassza mellett a védelemben is komoly munkát végzett.

🔴 Következő találkozó

Június 10-én, a Német Kupa elődöntőjében, az Eintracht Frankfurt ellen hazai pályán.

Hátrányból vertük meg a gyógyszergyáriakat | Leverkusen 2-4 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top