Egyéb

CIES: Davies a világ kilencedik legértékesebb játékosaA FIFA felmérésekkel és statisztikával foglalkozó független szervezete, a CIES rangsorolta a világ jelenlegi 100 legértékesebb futballistáját – az öt európai topligában.

A Nemzetközi Sporttudományi Központ (CIES) frissítette listáját, amely az angol, a spanyol, az olasz, a német, valamint a francia bajnokság játékosait rangsorolja pénzértékük alapján. A 2020. június 8-i állapot szerint a százas lista vezetője a 21 esztendős Kylian Mbappé, akinek értéke némi kerekítéssel 260 millió euró. A PSG támadója egyébként látványosan kilóg a mezőnyből, hiszen nagyjából annyival előzi meg második helyen álló angol szélsőt, Raheem Sterlinget, mint amekkora különbség a 2-tól 9-ig rangsorolt labdarúgók között van (65 millió €).

A CIES szerint a legértékesebb Bayern-játékos Alphonso Davies, aki 133,5 millió euróval „szerénykedik” a kilencedik helyen. A münchenieket képviseli még a 16., valamint 27. helyezett Serge Gnabry (106,8 m. €) és  Joshua Kimmich (96 m. €), valamint a legjobb 50-be belefért még a Pavard-Coutinho-Lewandowski hármas (egyaránt 75-76 millió eurós értékkel), illetve a hatvanadik hely környékén tanyázó Kingsley Coman is (68,4 m. €).

Alphonso Davies is fast as f*ck!' - Bayern star's pace amazes in ...

A pénzbeli értékét 2017 óta látványosan vesztő Cristiano Ronaldo és Lionel Messi a 70., illetve a 21. helyet foglalja el 62,8, illetve kereken 100 millió euróval. Előbbi egyébként a lista legidősebb tagja. A német bajnokság legtöbbre taksált játékosa Jadon Sancho (180 m. € – 3. hely), de a Bundesligából kerül ki a legfiatalabb helyezett is, Erling Haaland, aki 19 évesen 107,3 millió eurót ér, ezzel pedig a 15. a listán.

A szervezet szerint erre a felsorolásra a koronavírus-világjárvánnyal járó pénzügyi átrendeződés is hatott. Ez a lista, ahogyan a Transfermarkté is, becsült adatokból áll össze.

Ha kíváncsiak vagytok a teljes lajstromra, akkor erre a linkre kattintva megtekinthetitek, bár viszonylag sok időt vesz igénybe az oldal betöltése.

CIES: Davies a világ kilencedik legértékesebb játékosa
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top