Interjúk és nyilatkozatok

Matthäus: A Bayernnek van a legjobb középpályája; Sanét és Havertzet is megtudnák venniLothar Matthäus, a Sky oldalára írt „Így látom én” jegyzetében ezúttal Kai Havertz jövőjére és Sané átigazolására tért ki részletesebben. A Bayern egykori játékosától idézünk, aki szerint nem biztos, hogy tanácsos lenne, de a klub idén is megtudná szerezni Kait, illetve szerinte a csapat nagyon esélyes a triplázásra is.

„Sané és Havertz talán jobbá tennék ezt a csapatot, de ezt csak akkor tudná meg az ember, ha már ott lennének. Kétségtelenül mindketten lenyűgözőek és biztosan nem gyengítenék a Bayernt, sőt…”

Matthäus szerint a Bayern képes lenne arra, hogy Sanét és Havertzet is egy transzferablak alatt szerezze meg, de fontosabb ennél Kai lehetőségei – nem biztos, hogy a Bayern középpályáján gondtalanul szerepelhetne.

„A Bayernnél egy teljesen harmonikus, erős és eredményes csapat áll fent a pályán. Főleg a védelmük és a támadó középpályájuk, Goretzkával, Thiagoval, Kimmichhel és Müllerrel közelíti meg a tökéletesség szintjét. Széltében és mélységében ez Európa legjobb középpályája.”

A nagy kérdés, melyik csapatban játszana Havertz biztosan, ha tudná nyújtani a tőle megszokott teljesítményt. Lothar biztos abban, hogy karakterét és kvalitásait illetően Kai a Reálnál, a Barcánál, a Juvénál és az angol klubokban is tudna érvényesülni. Elmondása szerint nyilvánvalóbb lenne egy olyan klubba igazolni, ahol Kroos és Modric már nem alkotnak érát, ugyanis Havertznek mindene megvan ahhoz, hogy külföldön is bizonyítsa a tehetségét. Természetesen a Bayern is opciót jelenthet, de nem biztos, hogy idén.

„Az is egy opció lehet számára, hogy a Bayernnel a következő utáni szezonra egyezik meg és egy évet még Leverkusenben marad – főleg, ha kvalifikálják magukat a Bajnokok Ligájába. Thomas Müller másfél évvel idősebb lenne és Kainak még jobbak lennének a perspektívái. Biztosan lesz legalább 80 millió az ára, és ez is csak a jelenlegi krízis miatt lenne ennyi. Különben 100 millió fölötti összegről beszélnénk, akárcsak a korona előtt.”
Bayern & Germany on Twitter: "Lothar Matthäus: "Kai Havertz is my ...

Lothar szerint az ilyen összegek kiadása veszélyes lehet, ugyanis Lucas Hernandez a maga 80 milliós rekordárával is alig jut lehetőséghez, pedig ennyi pénzért gyakorlatilag mindig a pályán kellene lennie. Igaz lenne ez Havertzre is, aki a nagy konkurencia miatt nem biztos, hogy mindig szerepelhetne a csapatban. Viszont…

„A Bayernnek elől topjátékosokkal kell, és fognak is erősödni – ha fognak. Gondolom, hogy Tolisso a több játéklehetőség miat kérni fogja a távozási engedélyt, mert Kimmichet, Goretzkát, Thiagot és Müllert nem fogja kiszorítani. Martínez sem játszik már szerepet és valószínűleg Coutinho sem lesz már jövőre a Bayernnél. Ez bevételeket és a fizetések megtakarítását jelenti. Ezért hiszem azt, hogy a Bayern Sanét és Havertzet is megtudná venni. Hogy megteszik-e vagy kivárnak a korona miatti szituációval, még nyitott. Oliver Kahn azt mondta, hogy ilyen keret mellett és bizonytalan gazdasági időkben lehets, hogy egy játékost sem szereznek.”

Lothar nem csak az átigazolásokról, hanem a Bayern triplázós esélyeiről is beszélt.

„Nagyon egyéségesen jászanak és számomra is ők a Bajnokok Ligája, ezáltal pedig a triplázás jelenlegi nagy esélyesei. Az egyetlen hátrány, amit látok náluk az az, hogy a döntő augusztus végén lesz és ezzel hosszabb ideig nem játszanak. Ez inkább egy olyan klub mellett szólhat, amelynek a bajnokság később folytatódik és a szezonjuk röviddel a BL-döntő előtt fejeződik be. De azt hiszem, hogy a Bayern triplázási esélyei nagyon nagyok. Sőt, fogadni is mernék rá. Jó és nagy esélyük van a sikerre.”Matthäus: A Bayernnek van a legjobb középpályája; Sanét és Havertzet is megtudnák venni
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top