Német Kupa

Hét érdekesség a Frankfurt elleni kupaelődöntőt megelőzően



Az FCBayern.de gyűjtésében közlünk hét érdekes statisztikát a szerda esti kupaelődöntő mérkőzéssel kapcsolatosan.

1. A hazai pálya a Bayern mellett szól

A Bayern 15 hazai mérkőzés óta veretlen a Frankfurt ellen, mindegyiket a bajnokságban játszották a csapatok (14 győzelem, 1 döntetlen) – a legutóbbi 11 találkozó 38:6-os gólaránnyal végződött.

2. A Bayern állandó szereplője az elődöntőknek

A Bayern a Schalke 1-0-ás kiejtésével rekordot jelentő sorozatbeli 11. alkalommal érte el a Német kupa elődöntőjét – ez korábban egy csapatnak sem sikerült. A Bayern az eddigi 10-ből 7 alkalommal be is jutott a fináléba.

3. Garantált gólok

A Bayern a legutóbbi 21, míg a Frankfurt a legutóbbi 15 kupameccsén mindig betalált legalább egyszer.

4. Neuer clean-sheet rekordra tör

Manuel Neuer új rekordot állíthat be, ha bekapott gól nélkül abszolválja a Frankfurt elleni mérkőzést: A csapatkapitánynak ez lenne a 33. clean sheetje a kupában és ezzel beállítaná Oliver Kahn rekordját.

5. Kupagyőztesek találkozója

A Bayern 19 alkalommal nyerte meg a kupát, amellyel abszolút csúcstartónak számít Németországban. A Frankfurt is előkelő helyen szerepel, ugyanis az eddigi 5 kupagyőzelmével a harmadik legeredményesebb német csapatnak mondhatja magát. A második pozíciót a Werder foglalja el hat kupadiadallal.

6. Thomas Müller, a rekorder

A Bayern ikonja tizedszerre került be a Német kupa elődöntőjébe és ezzel ő tartja a rekordot ebben a kategóriában – Thomas hét gólt lőtt és egy újabb győzelemmel beállítaná a legtöbb győztes kupameccsel rendelkező Sepp Maier és Gerd Müller rekordadatait (47 győztes meccs).

7. Kupamenő Frankfurt

Az Eintracht a legutóbbi négy alkalommal háromszor ott volt a Német kupa legjobb négy csapata között, és a legutóbbi két alkalommal ott volt a berlini végjátékban is. Kovac egykori csapata a 2016-os szezon kezdete óta nyolc elsőosztályú csapatból hetet kiütött a sorozatból – csak a 2017-es fináléban szenvedtek vereséget a Dortmundtól.



Hét érdekesség a Frankfurt elleni kupaelődöntőt megelőzően
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top