Hivatalos

Dr. Wohlfahrt búcsúzik a Bayerntől – „A klub és a játékosok generációi köszönettel tartoznak neki”Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, a Bayern évtizedekig szolgáló 77 éves csapatorvosa 2020 június 30-án befejezi a német Rekordbajnoknál folytatott tevékenységét – jelentette be a klub péntek délután.

Kép

Uli Hoenesszel és Csernai Pállal.

A klub nagyon sajnálja a doki döntését, ezt Karl-Heinz Rummmenigge egy személyes beszélgetés során, illetve egy levélben is kifejezte Wohlfahrt számára. A klub orvosi támogatását Dr. Müller-Wohlfahrt orvosi csapatának két szakembere fogja tovább folytatni.

Az ortopéd szakorvos és sportorvos egy-egy rövid megszakítással 40 éven keresztül volt a klub főorvosa, illetve 20 éven keresztül, 2018 júliusáig a német válogatott játékosainak orvosi ellátásáért is felelt, most viszont a belvárosi magánrendelőjének betegeire szeretne jobban odafigyelni, illetve szeretné tapasztalatát és tudását átadni fiatalabb kollégáinak.

Joachim Loew, Hans-Wilhelm Mueller-Wohlfahrt, Andreas Koepke ...

Wohlfahrt a magánrendelője mellett közös projektet folytat a „Rechts der Isar” egyetemi klinikával, ahol „Univ.-Prof. Dr. med. Rüdiger von Eisenhart-Rothe” (ez az illető neve) sportortopédus vezetésével dolgozik együtt – a projekt célja, hogy egy olyan programot fejlesszenek ki, amely mesterséges intelligenciával diagnosztizálja az izomsérülések MR-felvételeit.Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt: Ha visszatekintek az FC Bayernnél töltött négy évtizedemre, boldog és nagyon elégedett vagyok. A közös élmények, a sikerek, amelyeket együtt ünnepeltünk és főleg azok az emberek, akiket megismerhettem ennél a klubnál, hatással voltak az életemre. Minden jót kívánok az FC Bayernnek a jövőben!

Herbert Hainer: Az egész FC Bayern nevében szeretnék szívélyes köszönetet mondani Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrtnak az elmúlt 40 évben nyújtott kiemelkedő munkájáért. A doki az egyedülálló szakértelmével és kivételes tulajdonságaival nagyon fontos részt vállalt a sportszakmai sikereinkből és mindig az FC Bayern családjának a tagja marad.

Bayern-Präsident Hoeneß begründet Comeback von Mannschaftsarzt ...

Karl-Heinz Rummenigge: Mull az évtizedek alatt kiemelkedő munkát végzett a Bayernnél, és ezáltal világszerte egy mércét állított fel a sport-orvostudományban. Természetesen az elmúlt 40 év összes sikere Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohfahrt nevéhez is fűződik. Az egész klub és a játékosok generációi – Franz Beckenbauertől Gerd Mülleren át Klaus Augenthalerig, illetve Bastian Schweinsteigertől Thomas Mülleren át Robert Lewandowskiig nagy köszönettel tartoznak neki. Örülünk, hogy a jövőben is barátként üdvözölhetjük őt a sorainkban. Teljes szívből minden jót kívánunk neki a jövőjéhez!

Hasan Salihamidzic: Amikor 21 évesen az FC Bayernhez jöttem, megismerhettem a dokit a profik szemszögéből. Mindig bíztam benne és nagyon hálás vagyok neki amit értem és az FC Bayernért tett. Mull egyedülálló, ezért 2017-ben, sportigazgatóként azonnal visszahoztam őt a csapatunkba. Mull előtt mindig nyitva áll az FC Bayern ajtaja.Wohlfahrt 1977-ben Berlinből, a Herthától került a müncheni bajorokhoz – a 2008/09-es szezonban Jürgen Klinsmann miatt egy rövid ideig, illetve a Pep Guardiolával való összetűzése után, 2015 áprilisától 2017 novemberéig nem volt a Bayern csapatorvosa.

A BILD információi szerint Dr. Ueblacker és Dr. Hahne, valamint Prof. Dr. Roland Schmidt továbbra is a klub szolgálatában maradnak, és a jövőben ők fogják ellátni a játékosok orvosi ellátását.

 

Dr. Wohlfahrt búcsúzik a Bayerntől – „A klub és a játékosok generációi köszönettel tartoznak neki”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top