Bundesliga

Flick: Thiagot operálni kell, Zirkzee élvezi a bizalmat, Wriedt ott lesz a keretbenA Bayern vezetőedzője a Mönchengladbach elleni szombati mérkőzést kapcsán tartott sajtótájékoztatót.

A tökéletes meccsről: Nincs tökéletes meccs. Edzőként az ember másképp látja a dolgokat. Fontos, hogy bizonyos dolgokra reagáljunk, mindig jobbak akarunk lenni. Szerdán is érezni lehetett a fáradtságot, ezt el kell fogadni. A csapat 2020-ban kiemelkedő teljesítményt nyújtott – de folytatni akarjuk ezt. Ez döntő fontosságú, ha az ember meg akarja tenni a következő lépést.

Az ellenfélről: Gladbachban nagyon sok dolgot jól csináltak az elmúlt években. Marco Rose egy világos kézjeggyel rendelkező edző, aki nagyon érdekesen állította össze a csapatát – agresszívan játszanak és jól kontráznak. A Gladbach szép focit játszik.

Thiagoról: Thiago combközelítő-izmát meg kell operálni, három hetet pihennie kell. Úgy döntöttünk, hogy most végezzük el, és a kupadöntőre talán újra bevethető lesz.

A kezdőről: Gnabry ma edzett, meglátjuk, hogy játszhat-e. Holnap lesz még egy edzésünk, meglátjuk, hogy a játékosok hogyan reagálnak rá. Ezután döntünk a kezdőről.

Wriedtről: Otschi Wriedt ma velünk edzett és holnap ott lesz a keretben is.

A hiányzók kompenzálásáról: Thomas Müller természetesen a csapat egyik vezére, de holnap együttesen fogjuk pótolni őt. Meghatározó, hogy az egészhez csapatként álljunk hozzá.

Süléről és Coutinhoról: Niklas Süle és Philippe Coutinho jövő héten biztosan belekóstolnak a csapatedzésbe, de előtte szükségük van két koronavírus-tesztre. Az elsőt ma abszolválták, hétfőn pedig megcsinálják a másodikat is. Ha minden stimmel, talán a Bremen elleni meccs után lassan visszatérhetnek a csapatba. Corentin Tolisso továbbra is felépítő edzéseket edz, tegnap az AlterG futópadon edzett.

A Campusról: Óriási örömet okoz számomra. Szép dolog, ha jó atmoszféra uralkodik egy csapatban, ezenfelül pedig még sikeres is. Az edzéseken is szuper kvalitásokkal rendelkezünk, mert a topjátékosok mellett az ifik is mindig nagyon elkötelezettek és felveszik az edzés szintjét. Gratulálnom kell a Campus munkája miatt.Robbenről: Sajnos soha nem edzhettem őt. Amit hallottam róla, az az, hogy ő egy vérbeli profi és azt a mentalitást testesíti meg, ami szükséges a sikerhez. Ő továbbra is egy abszolút sportember, és ahogy a kollégáimtól hallottam, élvezetet jelent vele együttdolgozni.

Zirkzeeről: Magas, de nagyon mozgékony játékos, aki remekül lő és jól kezeli a labdát. Ezek olyan dolgok, amelyek egy csatárnak szükségesek nálunk. Jó úton halad és holnapra biztosan alternatívát jelent. Élvezi a bizalmunkat, a csapattársaiét is. Az elmúlt hat hónapban való fejlődése lenyűgöző, a kapu előtt is laza. A Bayernnél természetesen más követelmények is vannak – egy csatárnál nagy jelentősége van a befejezéseknek. Edzésen Thomas Müller és Robert Lewandowski gyakran alkotnak párost a befejezéseknél, ebben a tekintetben biztosan el tud lesni tőlük egy-két dolgot.

A nézőkkel lehetségesen megtűzdelt kupadöntőről: A nézők természetesen hiányoznak. Ha úgy döntenek, hogy részt vehetnek szurkolók is rajta, akkor még szebb meccs lesz. De ez olyan dolog, amit másoknak kell eldönteniük.

A futballba vetett öröm, mint a kulcs forrása? Mindig is megpróbáltunk egy világos tervet nyújtani a csapatnak, és ez korábban is így volt. Jó atmoszféra uralkodik. Fontos, hogy tapasztalható legyen egy bizonyos lojalitás és a bizalom. Ehhez jön természetesen a kvaltás, ami a csapatunkban kétségkívül jelen is van. Óriási jelentősége van annak, hogy élvezzük azt, amit csinálunk. Ebben a tekintetben is magas szinten vagyunk – a csapat nagy szívvel, jó focit játszik, és élvezi is ezt.

A Dortmund meccséről: Mindent meg fognak tenni, hogy megnyerjék a Düsseldorf elleni meccsüket. Minden focistában megvan a törekvés, hogy mindent kiadjon magából, amíg még bármi lehetséges. A saját meccsünkre fogunk figyelni, hogy megnyerjük. Nehéz lesz, mert a Gladbach egy jó csapat.Flick: Thiagot operálni kell, Zirkzee élvezi a bizalmat, Wriedt ott lesz a keretben
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top