A 30 gólos Robert Lewandowski és az utóbbi meccsek legjobbja, a 20 gólpassznál járó Thomas Müller nélkül kényszerül lejátszani a 31. forduló mérkőzését a Bayern München, ráadásul az egyáltalán nem gyenge ellenfélnek számító, BL-helyekért harcoló Borussia Mönchengladbach ellen.

Míg a Bayern München már biztosan megmérkőzhet a következő szezon Bajnokok Ligája-csoportkörében, addig a Borussia Mönchengladbach csak jobb gólkülönbséggel előzi meg az ötödik helyen álló Leverkusent, amely elől igyekszik minél hamarabb elcsaklizni az utolsó BL-indulást érő helyet. A Rekordbajnokkal szembeállva a Borussia játékosai annak is a tudatában lehetnek, hogy a ‘Kusen a mezőny legpocsékabb formájában lévő együtteséhez, a Schalkéhoz utazik ebben a fordulóban.

Csakúgy, mint a Bayernből Lewandowski és Müller, valamint a 3 hétre kieső Thiago, a ‘Gladbacból is hiányzik az egyik legjobb kerettag, Alassane Pléa. Honfitársa, Marcus Thuram minden bizonnyal ott lesz a vendégek kezdőjében, ő a Bundesligában 10 gólt és 8 gólpasszt szerzett eddig. A svájci kapus, Yann Sommer és a védelem bal oldalán focizó, az őszi meccsen a Bayern ellen duplázó Bensebaini sorolható még a keret jó formában teljesítő játékosai közé.

FC Bayern patzt bei Topspiel: 2:1! Gladbach triumphiert in letzter Sekunde

A már többször is említett hiányzók mellett igen széles a mai meccsek kihagyni kényszerült játékosok listája. A Bayern részéről ez azt jelenti, hogy több akadémista is ott lehet a kezdőben, sőt, az idén álomszerűen debütáló Joshua Zirkzee nagy valószínűséggel kezd majd, de ott lesz a padon a hét közben a második számú csapatban duplázó Jamal Musiala is.

🔴 Nyilatkozatok

Hansi Flick: „Gladbachban nagyon sok dolgot jól csináltak az elmúlt években. Marco Rose egy világos kézjeggyel rendelkező edző, aki nagyon érdekesen állította össze a csapatát – agresszívan játszanak és jól kontráznak. A Gladbach szép focit játszik. […] Gnabry ma edzett, meglátjuk, hogy játszhat-e. Holnap lesz még egy edzésünk, meglátjuk, hogy a játékosok hogyan reagálnak rá. Ezután döntünk a kezdőről.”

Marco Rose, a Borussia vezetőedzője: „A Bayern a héten játszott a kupában is, szóval lehet némi izomláz a játékosokban, de őszintén, biztosan teljesen feltöltődtek a szombati meccsre. Müller és Lewandowski kérdés nélkül fontos embernek számítanak a csapatban, de a keret mélysége miatt kompenzálni tudják a hiányzókat.”

FC Bayern entertain Borussia Mönchengladbach on Bundesliga Matchday 31: the preview.

🔴 Előzetes kezdőcsapatok

Bayern: Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Thiago – Coman, Goretzka, Perisic – Zirkzee

Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini – Hofmann, Kramer, Neuhaus – Stindl – Embolo, Thuram

🔴 Hiányzók

Bayern: Lewandowski (eltiltott), Müller (eltiltott), Süle (erőnléti problémák), Tolisso (egyéni edzés) és Coutinho (egyéni edzés), Gnabry (hátsérülés), Mai (bokasérülés)

Mönchengladbach: Plea (suspended), Strobl (hamstring), Zakaria (knee)

 

>> A mérkőzést 18 óra 30 perctől a Sport 1 közvetíti élőben! <<

 

Rangadó a dinamikus duó nélkül | Előzetes: Bayern – Mönchengladbach
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top