Bundesliga

Folytatódik a gól és győzelmi széria, Alaba rekorder lett | A Gladbach elleni meccs érdekességei



A Mönchengladbach elleni mérkőzéssel kapcsolatban 13 érdekességet gyűjtöttünk ki.

Bayernnel és Hansi Flickkel kapcsolatos statisztikák, érdekességek és rekordok: 

◾ Bundesliga-rekord! A ligatörténelem során először tudott egy csapat 31 játéknap alatt 92 gólt szerezni. A korábbi rekord a 2012/13-mas Bayern nevéhez fűződik, Jupp csapata 31 forduló alatt akkor 90 gólig jutott.

◾ A Bayern 40 pontot szerzett a 14 tavaszi mérkőzésén, ez a Bundesliga történelmének második legjobb teljesítménye. 2012/2013-ban a Bayern az összes meccsét megnyerte a tavaszi idény ezen szakaszában.

◾ A Bayern a sorozatbeli 10. győzelmét aratta a ligában, legutóbb ez 2017/18-ban, Jupp Heynckes irányításával jött össze a csapatnak.

◾ Hansi Flick 21. meccsén a Bayern 67 gólos. A Bundesliga történelmében ez egyedülálló statisztika.

◾ Hansi Flicnek csak 28 tétmérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy elérje a 25 győzelmet. Ezt korábban egy Bayern-edző sem tudta gyorsabban elérni.

◾ A Bayern a sorozatbeli nyolcadik bajnoki idényében sem kapott ki mindkét meccsen a közvetlen konkurensei ellen. A bajorok legutóbb 2011/2012-ben, a Gladbach és a Dortmund elleni meccseiket is elveszítették.

◾ A Bayern a legutóbbi, Gladbach elleni veresége óta a lehetséges 51 pontból 49-et gyűjtött be a bajnokságban (16 győzelem, 1 döntetlen).




Bayern Munich beat Gladbach 2-1 in Der Klassiker - Title decider ...

Egyéni statisztikák, érdekességek:

◾ David Alaba a 264. Bundesliga-mérkőzését abszolválta, amellyel beérte Andreas Herzogot, a liga eddig osztrák csúcstartóját.

◾ Leon Goretzka a hatodik bajnoki gólját lőtte az idényben, mindegyiket tavasszal.

◾ Joshua Zirkzee a nyolcadik bajnokiján a negyedik gólját szerezte. Pontosabban meghatározva a holland támadó 217 perc alatt lőtte meg ezt a gólmennyiséget.

◾ Pavard a negyedik gólpasszát adta a szezonban – a befejező először nem fejjel, hanem lábbal értékesítette az átadását.

◾ Pavardnak a 92. Bundesliga-mérkőzésén ez volt a második öngólja. Az elsőt 2018 decemberében, Stuttgart játékosként szintén a Gladbach ellen szerezte.

◾ Wriedt a második Bundesliga-mérkőzésén lépett pályára. 2017 novemberében szintén a Gladbach ellen, idegenben debütált.



Folytatódik a gól és győzelmi széria, Alaba rekorder lett | A Gladbach elleni meccs érdekességei
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top