Interjúk és nyilatkozatok

Olic: Ivan minden edző számára egy álomjátékos; Davies a jelenlegi kedvencemIvica Olic, a Bayern München egykori támadója és a horvát válogatott jelenlegi segédedzője a Sport BILD-nek adott nyilatkozatában Perisicről, Kimmichről, Kovacról és a jelenlegi favorit játékosáról beszélt.

Perisic jövőjéről: Ivan már a februári sérülése előtt is nagyon erősen játszott. Hallottam, hogy a Bayern teljesen elégedett vele és a müncheni fejlődésével. Sajnos az elmúlt három hónapban sérülés miatt pihennie kellett, de nagyon örülnék, ha a Bayern megvenné őt. Szent meggyőződésem, hogy Ivan a jövőben is az FCB segítségére válna.

Perisic erősségeiről: Bár már 31 éves, pár évet még a legmagasabb szinten tud játszani. Ivannak nagyon kidolgozott teste van, a karrierje során csak nagyon ritkán volt sérült. Egy bokára mért rúgás általi sérülés a legfittebb profival is bármikor előfordulhat. Ivannak a tapasztalata mellett nagy erénye még, hogy sok pozíciót képes betölteni, baloldalon, jobboldalon, de középen is tud játszani. Mindkét lábával ugyanolyan jól lő, ez kiszámíthatatlanná teszi őt az ellenfelek számára, illetve besegít a védelembe is. Játszottam vele a Wolfsburgnál és a válogatottban is, és elmondhatom: Ivan minden edző számára egy álomjátékos. Egy abszolút rajongója vagyok neki.

A jelenlegi kedvenc Bayern-játékosáról: Ha egy játékost kellene kiemelnem, akkor az egyértelműen Alphonso Davies. Támadószélsőként érkezett, majd a védelem baloldalán került bevetésre. Eleinte azt hittem: Ez a srác nem tud azonnal olyan magas szinten védőként funkcionálni, ehhez például taktilag is meg kell tanulnia az embernek pár dolgot. De Davies azonnal lenyűgözőtt. Ha egy ellenfél meglép az oldalán és azt hiszi, hogy előnyre tett szert, akkor jön Davies, mint egy repülő és tisztázza a helyzetet. Számomra ő egyszerűen egy abszolút telitalálat. Nem emlékszem, hogy egy játékos ilyen gyorsan abszolút topjátékossá fejlődött volna. Davies még jobb lesz, és hosszútávon a klub egyik jelképévé és közönségkedvencévé válik.

A Bayern BL-esélyeiről: A szünet után a csapat nagyon gyorsan visszatért a siker útjára. Két hónappal ezelőtt azt mondtam: Nem, nem tudják megnyerni a Bajnokok Ligáját. De az FC Bayern számomra most egy nagy favoritja a címnek. A Királykategóriában például simán, 3-0-ra nyertek a Chelseanél, akik egy igazán veszélyes, kellemetlen ellenfélnek számítanak. Az 1-0-ás, BVB elleni legutóbbi csúcsmeccs is bizonyította, hogy az egész csapat fantasztikus állapotban van.

Joshua Kimmichről: Joshua egy nagyon intelligens játékos. Philipp Lahmra emlékeztet. Kimmich csak nagyon kevés labdát veszít. A beadásai tökéletesen jönnek be, és ha esélye van rá, hogy ő maga szerezzen gólt, akkor is hidegvérű. Nem csak a szuper technikájából él, hanem felrázza a csapatot és fáradhatatlanul harcol. Ő egy abszolút motorja ennek a Bayern-csapatnak.

Kovac jövőjéről, akit szóba hoztak a BVB-vel: Nikot többször is szóba hozták topklubokkal, de ő úgy döntött, hogy a következő szezonig pihenőre vonul, hogy nyugodtan, az akkut feltöltve kezdje meg újra a munkát. A Borussia Dortmund természetesen egy topállomás, egy topcsapat, amely hemzseg a szupertehetségektől. A BVB-nél évek óta kiváló munkát végeznek. Lucian Favre edző is. Amíg ő van hivatalban, addig egyáltalán nem szeretnék egy lehetséges utódról spekulálni. Ha a dortmundiak új edzőt keresnek, akkor az biztosan egy érdekes állomás lenne Niko számára. Vele jó választást hozna a BVB, mert a Borussia mindig nagyon elől akar lenni a Bundesligában és ő megtestesíti ezt a követelményt.Olic: Ivan minden edző számára egy álomjátékos; Davies a jelenlegi kedvencem
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top