Bundesliga

„Büszke vagyok a csapatra; megcélozzuk a kupát és a BL-t” – Reakciók: Wolfsburg 0-4 Bayern

A Wolfsburg otthonában aratott 4-0-ás győzelem és a kupaátadás és ünneplést követő reakciók.

Hansi Flick: Büszke vagyok a csapat teljesítményére. Az a stílus, ahogyan nyomás alá helyeztük az ellenfelet és megmutattuk a játékkedvünket, meccsről meccsre okozott örömet számomra. Büszke vagyok és nagyon örülök, hogy kifizetődött az, ahogyan december elejétől ledolgoztuk a hét pont hátrányunkat. Reméljük, hogy a következő szezonban ismét ott lehet a közönség, és meg tudunk ismételni valami hasonlót. Természetesen ez újabb ösztönzést ad nekünk. Mindannyiunknak a kupa és a Bajnokok Ligája a célunk. A Bayernnél az ember mindig nagyban gondolkoduk és ez rendben is van, ezért is célozzuk meg ezeket. Először a kupán a fókusz, ezután viszont fontos lesz, hogy a csapat és a stáb kimenőt kapjon, kiszellőztessük a fejünket. Ezután nagyon intenzíven fogunk felkészülni a Bajnokok Ligájára.Robert Lewandowski: Nehéz, de végül erős szezont játszottunk. Az első két-három hónapban voltak kisebb problémáink. De előre tekintettünk, formába lendültünk. A rövid szünet után ismét jól játszottunk, a 34 gólommal is elégedett vagyok. Hálás vagyok a kollégáimnak. Sajnos három meccset kihagytam, de nagyon büszke vagyok. Erős teljesítmény volt, csapatként 100 gólt lőttünk, ez is mutatja, hogy megtettünk mindent. A koronaidőszakban nyolc-tíz hét felkészülés, majd szurkolók nélkül ezt elérni… nagyon elégettek vagyunk.

Robert Lewandowski is the Bundesliga's top scorer for the 5th time ...

Thomas Müller: Tudtuk, hogy milyen díjátadás vár ránk, ettől függetlenül győzni akartunk. Nem szívesen tud megszokni egy ilyen helyzetet az ember, de nagy gratuláció mindannak, akik lehetővé tették, hogy véghez tudjuk ezt vinni. Eleinte szkeptikus volt az ember, lesznek-e fertőzések – a legnagyobb köszönet azoknak szól, akikkel ma nem láttuk egymást, a rajongóknak, akik ettől függetlenül is szeretik a labdarúgást. Remélem, hogy lépésről lépésre ismét visszaintegrálhatjuk őket a játékba. A versenyhelyzet természetesen ugyanolyan intenzív volt most is, de hiányzott a közönség érzése. Természetesen élvezet volt, hogy ilyen hihetetlen módon tértünk vissza. A tavasz fenomenálisra sikerült, 16 győzelem, egy döntetlen – azt mondanám, hogy jól megérdemelt volt a bajnoki cím. Az ősz nem volt egyszerű nekem és a klubnak sem, ezért az első bajnokságom után talán ez volt a legkülönlegesebb bajnoki cím. Eleinte sok volt a negatívum, természetesen el is gondolkodott az ember dolgokon, majd jött a tavasz és a csapat intenzitása.

Thomas Müller: „Die emotionalste Meisterschaft meiner Karriere"


Oliver Glasner, a Wolfsburg edzője: Gratulálok a Bayern Münchennek. Hihetetlen tavaszt játszottak. Az első félidőben nagyon sok dolgot jól csináltunk – a különbség az volt, hogy mi nem használtuk ki a helyzeteinket, míg a Bayern igen. A meccs első harmadában kevésbé volt meg bennünk az átütő erő. A Bayern ma túl nagy volt számunkra, ezt el kell fogadnunk.

Christian Seifert, a DFL-vezére: Kedves Bayern-játékosok. Ez egy külünleges, de egy nagyon ritka pillanat is. Ilyen szezont egyikünk sem tapasztalt még. Közönség, ünneplés, füttyszó nélkül nagyon furcsa volt az atmoszféra. De nagy teljesítmény, hogy be tudtuk ma fejezni a bajnokságunkat. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani: a kluboknak, a játékosoknak, a rajongóknak – nélkülük ma nem lennénk itt. Tudom, hogy az elmúlt hetekben minden csapat megpróbálta a legkomplikáltabb körülmények között a legjobb teljesítményét nyújtani. Ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a Bundesliga összes, 36 klubja túlélje a krízist. Igen, másképp tűnik, másképp hallatszik és más érzés. De ez volt az egyetlen, ami lehetséges volt a Bundesliga számára. Az új szezon, legalábbis az eleje is biztosan ilyen lesz majd.

Germany: Bayern officially crowned, M'Gladbach in C1 - France 24 ...

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top