Interjúk és nyilatkozatok

Hainer: A Dortmund és a Lipcse számára is elérhető lett volna a bajnoki cím



Herbert Hainer, a Bayern München elnöke az Augsburger Allgemeinénak adott interjújában elsősorban a pályán kívüli dolgokról, főleg a koronakrízisről és a pénzügyi dolgokról beszélt.

Mivel ezeket az elcsépelt témákat nem tartottuk annyira érdekesnek, ezért egy részletet emelnénk ki az interjúból – méghozzá Hainer arra a kérdésre adott válaszát, miszerint a Bayern sportszakmai sikere problémás lesz-e a liga és a konkurencia számára.

https://www.goal.com/de/meldungen/video-highlights-champions ...

„Mindig vannak olyan klubok, akik vitássá teszik az egyeduralmunkat. Elméletileg az elmúlt két szezonban a Dortmund, idén pedig a Dortmund vagy a Lipcse számára is elérhető lett volna a bajnoki cím.”




A Dortmund komoly igazolásokkal vágott neki az új szezonnak, sokáig vezették is a bajnokságot.

„Főleg idén kellett különösen keményen megdolgoznunk a sikerünkért, voltak nehézségeink és  egy edzőváltásra is sor került. Ezek nem maradnak nyom nélkül – senki nem tudta, hogy működik-e, ha egy másodedzőt helyezel a vezetőedzői pozícióba.”

Why Hansi Flick is an upgrade over Niko Kovac at Bayern Munich?

Niko Kovac vezényletével a Bayern sok fölösleges pontot veszített, a játék és a hangulat sem volt a legjobb. A Bayern először két meccsre, majd a tél végéig, később pedig három évre bízta meg Kovac segédedzőjét, Hansi Flicket a csapat irányításával.

„Jól emlékszem, hogy a karácsonyi ünnepléskor még csak a hetedikek voltunk, most viszont döntő fölénnyel lettünk mi a bajnokok. Hansi Flick az edzői stábjával egy iszonyatosan jó munkát végzett, a csapat mindig le volt nyűgözve az ő karakterétől.”

A Bayern végül 13 pont előnnyel, 82 pontot szerezve nyerte meg az idei bajnokságot. A Bundesliga-történelem során ennél több pontot a Bayernen kívül egyik Bundesliga-klub sem tudott gyűjteni.



Hainer: A Dortmund és a Lipcse számára is elérhető lett volna a bajnoki cím
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top