Interjúk és nyilatkozatok

Lewandowski: Mindig a Bayernhez tartoztam – egy család vagyunk; Látok esélyt a BL-re



A Bayern – még 31  éves – gólvadásza a Sport BILD szerdai magazinjában adott interjújában többek között a szurkolók nélküli hangulatról, a szombati kupameccsről, Gerd 40 gólos rekordjáról, a Realról, a BL-esélyekről és természetesen a Bayernről és saját magáról is beszélt.

Herr Lewandowski, szívből gratulálok a Bundesliga történelmének első zártkapus bajnoki címéhez, amely a nyolcadik Bayern-cím is volt sorozatban. Milyen érzés volt szurkolók nélkül játszani és ünnepelni?

Természetesen teljesen más, mint egyébként, kissé szokatlan, egyedüli és nagyon halk volt… az Arénában való ünneplés, ez a Mia san Mia érzés, amely minden mérkőzésen elkísért minket: Hiányzik! Ami különösen hiányozni fog az az a pillanat, amikor a Városháza erkélyén mutatjuk be a bajnoki címet, ugyanis ez mindig egy nagyszerű élmény volt számomra – ezernyi boldog szempárba és a tengernyi emberre tekinteni. Vannak videók a telómon, amiket mindig megnézek. Hihetetlenül király. Ezek örökre szóló emlékek.

A Bayern egy szombati kupagyőzelemmel duplázhat. Kai Havertz veszélye fenyegeti ezt?

A Leverkusennél sok nagyon jó játékos van. Az idei szezonban sokszor bizonyították, hogy milyen energiájuk van az előrejátékban: Havertz egy kivételes tehetség, a szélsőtámadóik gyorsak és veszélyesek: Diaby, Bailey, Bellarabi. Tudnak játszani és jól kombinálni. Kemény egy döntő lesz. De jól fel vagyunk készülve. Ha a legjobb focinkat nyújtjuk, akkor győzni fogunk.

kicker-Torjägerkanone: Robert Lewandowskis 5. Streich - kicker


34 góllal végezte a Bundesligában – soha nem beszélt Gerd Müller 40 gólos rekordjáról. Gondolja, hogy valaki képes lesz elérni ezt az értéket?

Lehetetlen az akkori időszakot összehasonlítani a jelenlegivel. Egyszer megnéztem mi mindent történt abban a szezonban. A Bayern például 11:1-re győzött a Dortmund ellen. Az első öt és az utolsó öt csapat közötti különbség szerintem sokkal nagyobb volt akkor. Manapság egy alsóbb pozícióban lévő csapatnak is jó védelme van és fegyelmezett. De nem ez az egyetlen dolog.

Mi tűnt még fel Önnek?

Egyszer hasonlítsa össze a terhelést. Most sokkal több meccsünk van: Kupa, Bajnokok Ligája, Bundesliga, a sok válogatott meccs, stb. Szerintem most sokkal kisebb hangsúlyt kap a bajnokság, mint akkoriban. Idén 31 meccset játszottam és 34 gólt lőttem. 40 éve nem volt ilyen a Bundesligában. Három meccset kihagytam, ki tudja mi lett volna még bennem? De azt hiszem, hogy a világon egy sportoló sem tudna 40 gólt lőni a Bundesligában. Ha 38 meccsünk lenne, talán visszatérhetnénk rá, de a modern futball  melletti terheléssel ezt nagyon nehéz elérni. Ha egyáltalán sikerülne, akkor is csak abban az esetben, ha egy topcsapat csak egy versenysorozatban játszhatna, és egyedül a ligára kellene koncentrálni.

Akkor az Ön 34 gólja az új 40 gól?

Egyszerűen csak büszke vagyok arra, hogy elérhettem ezt a 34 gólos értéket. Nagy megtiszteltetés, nagy teljesítmény számomra.

Bayern Munich clinch eighth consecutive Bundesliga title


Minden idők legjobb Lewandowskiját láthattuk?

A legjobbat adtam ki magamból és szerintem sikerült egy nagyon jó Lewandowskit felmutatni. 32 leszek augusztusban, de úgy érzem magam, mintha 27-28 éves lennék, sőt néha még ennél is fiatalabbnak. Még nagyon sokáig topszinten akarok játszani, és ezért mindent megteszek. Nem látok határt, megy ez még jobban is.

Hány százalékosan látja a jelenlegi teljesítményét?

Azt mondanám, hogy még „loading!”. Még nem teljesen töltődtem be, talán 90 százalékon lehetek. Szeretném átlépni a saját határaimat.

2014 óta van Münchenben. Mennyire állt közel 2018-ban a Realhoz?

Sok spekuláció volt akkoriban. A Real Madrid egy nagy klub, természetesen foglalkoztam a témával. Mindazonáltal mindig a Bayernhez tartoztam. Egy család vagyunk. Ehhez az is hozzátartozik, hogy az ember néha más a véleménye és tisztáz bizonyos dolgokat. Jelenleg boldog vagyok Münchenben: 100 százalékig az FC Bayernhez tartozom – tudom, hogy a klub mennyire támogat engem.

FC Bayern: Absurd, dass Robert Lewandowski nie Fußballer des ...


Karrierje legjobb döntése volt, hogy Münchenbe igazolt?

Mindig álmom volt, hogy egy ilyen nagy klubnál játszhassak, mint az FC Bayern. Teljesen jól érzem magam itt. És: büszke vagyok arra, hogy a Wolfsburgnak lőtt öt gólommal bevonultam a klub történelmébe. Ezt a történelmet akarom én továbbírni.

Mekkora az esély arra, hogy az augusztusi végjátékban a Bajnokok Ligáját is megnyeri?

Először kapunk egy kis pihenőt, az ilyen fontos meccsek előtt ez természetesen szokatlan egy kicsit. Viszont elég tapasztalatunk van a felkészülésben, a korona miatti szünetet is jól oldottuk meg. A mai tapasztalattal, azzal, hogy a leállás utáni első meccset az Union ellen játszottuk, azt mondanám: Egy-két tesztmeccsen belül be tudnánk melegíteni a Bajnokok Ligájára. Ezenfelül talán nem is rossz, hogy még visszavan a Chelsea elleni visszavágónk, így jobban formába tudunk lendülni. De természetesen látok esélyt arra, hogy ebben a szezonban elhódítsuk a serleget. Jó állapotban vagyunk, jó a csapaton belüli kémia.

Ennek még Thiago is a részese. Mennyire sajnálná a spanyol távozását?

Remélem, hogy Thiago marad. Sok spekuláció van körülötte, de ő a mi játékosunk.

Előre örül annak, ha az új szezonban Leroy Sané kínálja fel magának a gólokat?

Akkor fogok örülni neki, ha aláír Münchenben.

Spielbericht | Bremen - FC Bayern | 16.06.2020

Lewandowski: Mindig a Bayernhez tartoztam – egy család vagyunk; Látok esélyt a BL-re
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top