Német Kupa

Infók és nyilatkozatok a „Vizekusen” elleni kupadöntőről – „A Bayern ellen át kell lépnünk a határainkat”



Július 4-én szombaton jön a Bayern következő fontos mérkőzése, a Leverkusen elleni kupadöntő. A bajorok pénteken 11:45-kor, egy magángéppel utaznak Berlinbe, 17 órakor pedig záróedzést tartanak. Lássunk pár dolgot, amit érdemes lehet tudni a meccsel kapcsolatban, illetve hogy mit nyilatkoztak a „Vizekusen” képviselői a döntőről.

A találkozót természetesen zártkapuk, szurkolók nélkül fogják lejátszani, amire a DFB-kupa 77 éves történelmében soha nem volt még példa. Rajongók nem lesznek, de a jelenlévő kb. 690 ember között ott lesz például Jogi Löw és Oliver Bierhoff is a lelátón. A klubok 125 fős delegációt küldhetnek, rajtuk kívül többek között 50 DFB-, és a média 200 képviselő vehet részt a finálén. A győztesnek járó kupát Fritz Keller, a Német Labdarúgó Szövetség elnöke fogja átadni.

A Leverkusen meghívta az egykori vezetőit, Rainer Calmundot és Wolfgang Holzhäusert, valamint korábbi klublegendáit, például Ulf Kirstent, Bernd Schneidert, Carsten Ramelow-t a stadionba. A Bayernnél természetesen a teljes vezérkar, illetve a tiszteletbeli elnök Uli Hoeness is biztosan részt vesz a finálén. A további, nevesebb résztvevőkről nem érkezett híradás, a futballistafeleségek viszont egyik fél képviseletében sem jelenhetnek meg a helyszínen.

Imatge


A jobb atmoszféra érdekében egy világpremiernek számító lézershow-t is láthatunk, a győztesnek járó „aranyeső”, illetve sörfürdő viszont elmarad.

A Leverkusennek pár hónapig biztosan nélkülöznie kell majd a 19 éves Paulinhot, aki a keddi edzésen keresztszalag-szakadást szenvedett. Rajta kívül úgy tűnik, hogy mindenki Peter Bosz rendelkezésére állhat – Kai Havertz is, aki a két csapat legutóbbi, 4-2-es meccsét váratlanul kihagyta. Most azonban ismét egy jó teljesítménnyel hívhatja fel magára a topklubok figyelmét. Talán a Bayernt is elgondolkodtatja?

A Bayern edzője számíthat már a három hetet kihagyó Thiagora, aki szerdán másodszorra végzett teljeskörű csapatedzést, kezdeni azonban valószínűleg a jól bejáratott Kimmich-Goretzka-Müller trióval fog majd középen Hansi Flick. Javi Martínez az egész edzéshetet kihagyta és a kupadöntőn sem fog pályára lépni, illetve a csak 30 perces edzéseket abszolváló Tolisso számára is korai lesz még a meccs. Jó hír azonban, hogy Niklas Süle nyolc és fél hónap után először lehet tagja a Bayern keretének.

Kép

Egy biztos: A Leverkusennek „örök vesztesként” újra lehetősége van arra, hogy címet szerezzen. A gyógyszergyáriak nyolc második helyezés után végre le akarják mosni magukról a Vizekusen gúnynevet. Az elmúlt 20 évben a bajnokságban ötször, a kupában kétszer, a Bajnokok Ligájában egyszer végeztek a második helyen, összesen 27 éve várnak a trófeára. Rudi Völler, a klub vezetője profiként VB-t és BL-t is nyert, menedzserként viszont továbbra is hiányzik az aranyérem a repertorjából.



Leverkusen-nyilatkozatok:

Aleksandar Dragovic: Tudjuk, hogy fájdalmat okozhatunk nekik. Ha mindenki addig fut, amíg oxigénsátorra nem lesz szüksége, akkor van esélyünk. A Bayern München a toronymagas esélyes, de egy döntőben bármi megtörténhet. Különleges meccs lesz.

Lukas Hradecky: Lenyűgöző, hogy a Bayern 16 tavaszi győzelmet tudott besöpörni, de ez nem jelenti azt, hogy nincs esélyünk. Taktikában az őszi 2-1-et kell megvalósítanunk, mentálisan akár 120 percen át is bele kell adnunk mindent. A hosszú szezon után mindannyian fáradtak leszünk, a Bayern is – lesznek olyan pillanatok, amikor több területünk lesz, ezt ki kell használnunk.

Sven Bender: Nagyon jó felkészültségre van szükségünk, teljes mértékben a mérkőzésre kell koncentrálnunk. A hangulat a meccs előtt, közben és után is mindig nagyon különleges, ez most sem lesz másképp, de ez nem állít probléma elé minket. Nagyon várjuk a mérkőzést, a klub régóta nem szerepelt döntőben. Mindannyian éhesek vagyunk erre a címre! A Bayern november óta óriásit fejlődött, Hansi Flick irányítása alatt hihetetlenül nehéz megverni őket, de megvannak az eszközeink, hogy ezt megtegyük. Bátornak kell lennünk és a saját játékunkat kell érvényesítenünk. Óriási lehetőség előtt állunk, nagyon jó napra van szükségünk. Egy jó nap nem elég, talán egy kis szerencse is kellene.

Rudi Völler: „Mich wundert, dass die Spieler nicht cleverer sind ...

Rudi Völler: Még mindig a múlt miatt szenvedünk – főleg 2000 és 2002 miatt, akkor győznünk kellett volna. Messze az volt a legjobb Leverkusen, és ez mindmáig fáj egy kicsit. A Bayern ellen nem csak a határainkat kell feszegetnünk, hanem át is kell lépnünk azon. A Bayern sorozatban nyolcszor lett bajnok, de nem zsinórbeli nyolcszoros kupagyőztes – ez tény. Egy teljes szezonon át nem tudod őket megverni, jelenleg az övék Európa legjobb csapata. De egy mérkőzésen megvan az esély arra, hogy győzz ellenük, az a célunk, hogy ez sikerüljön. Ehhez elejétől a végéig a legjobb állapotban kell lennünk.

Rainer Calmund: Reménykedem egy szombati meglepetésben. A Bayer Leverkusen ahhoz a három-négy csapathoz tartozik, amely jelenleg képes arra, hogy megverje a Bayernt. Rudi Völler számára is szép dolog lenne egy elsőség.

Infók és nyilatkozatok a „Vizekusen” elleni kupadöntőről – „A Bayern ellen át kell lépnünk a határainkat”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top