Bundesliga

Az új szezonra visszatérhet a közönség a BundesligábaA BILD információi szerint egyre valószínűbb, hogy a Bundesliga új szezonjának szeptember 18-ai kezdetétől a stadionok lelátói részben már megtelhetnek.

Állítólag a Bayern, a Dortmund, a Köln és a Lipcse terve a legkidolgozottabb, sőt Lipcsében az egészségügyi hivatal már rá is bólintott az RB koncepciójára.  Amennyiben a fertőzöttek száma továbbra is pozitív irányt mutat, a rajongók 50 százaléka, azaz több, mint 20.000 ember ismét ott lehet Gulácsiék stadionjában. Christian Seifert a WELT-nek elmondta, hogy a szurkolók visszatérésének alapfetétele az, hogy a szurkolók nyomon követhetőek legyenek.

Die Pappfiguren auf den Tribünen, wie hier in Mönchengladbach, sollen in der kommenden Saison der Vergangenheit angehören


Lipcsében ez személyre szóló, nevet és telefonszámot tartalmazó jegyeket foglal magában, a jegyeket a bérletesek között sorsolnának ki. Minden rajongónak jobbról és balról egy-egy szabad hely kihagyásával lenne egy fix ülőhelye, csak családtagok vagy egy háztartásban lévők ülhetnének egymás mellett. A koncepció további tartalma többek között, hogy vendégszurkolók nem látogathatnák a stadiont, illetve mindenkinek maszkot kell viselnie.

A várakozási idő elkerülése érdekében a rajongók meghatározott időben léphetnének be a szektorokba. Az Arénát 15 zónára oszják, amelyekben legfeljebb 2500 fő lenne a megengedett. A rizikó elkerülése érdekében a nézők tömegközlekedés helyett gyalog vagy kerékpárral közelíthetik meg a stadiont.

Ez lenne az egészségügyi hivatal által állítólag már elfogadott Lipcse-koncepció főbb pontjai. A DFL nem szeretné egységesíteni a beléptetést, minden klub saját maga dolgozhatja ki a saját elképzelését. A jelenlegi helyzet alapján úgy tűnik, hogy szeptember 18-ától visszatérhetnek a nézők a Bundesligába.

Az új szezonra visszatérhet a közönség a Bundesligába
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top