Német Kupa

Flick: „Felkészültünk a Leverkusenre; összetett csapatteljesítményre lesz szükség”



A Leverkusen elleni kuapdöntőt megelőző sajtótájékoztatón hagyományos módon a két csapat vezetőedzője és kapitányai képviseltették a csapatukat. Az alábbiakban Manuel Neuer és Hansi Flick nyilatkozatainak részleteit olvashatjátok.

Manuel Neuer:

A célról: A szezon egyik csúcspontja ez a döntő. Sajnos más hangulat lesz, mint ahogyan elképzeltük. Normális esetben teltház van Berlinben és az Olimpiai stadion atmoszférája is nagyon különleges, gyakran átélhettem már. De elfogadjuk ami van, és törekszünk arra, hogy megnyerjük a kupát. Ez a célunk.

Sanéról: A Leverkusen elleni tisztelet miatt nem kell most Leroyról beszélnünk. De természetesen nagyon örülünk, hogy csatlakozott hozzánk.

A felkészülésről: Mint mondtam, a kupadöntő a szezon egyik csúcspontja. Egy erős csapat ellen fogunk játszani, elemzésekkel készülünk fel rájuk. Függetlenül attól, hogy gyakrabban fordultam meg itt, különleges dolog lesz a meccs – főleg azért, mert idén teljesen más lesz a hangulat. Ez egy életre szóló tapasztalat lesz.

A döntő utáni tervekről: Nem szívesen beszélek arról, hogy mi lesz utána, mert ez a meccs nagyon fontos. Mi játékosok hétfőn találkozunk a Säbeneren, lesz egy szponzorációs napunk.

A Leverkusen tempójáról: Gyors hátsó négyesünk van. Nem csak a leverkuseni kezdők, hanem a cserejátékosaik is nagyon gyorsak, tisztában vagyunk ezzel, de azt hiszem, hogy az ő támadóik is ismerik a mi képességeinket. Ha magasan védekezünk, készen állok arra, hogy szükség esetén beavatkozzak a játékba.




Hansi Flick:

A múlt kupagyőzelmeiről: Ami a múltban történt, az a múltban is marad, az már régen volt. Játékosként csere voltam és nem játszottam egy percet sem. Amikor a DFB-nél dolgoztam, mindig személyesen élhettem át a kupadöntőket. Most mások a körülmények, de fel kell vállalnunk. Nagyon várjuk már a meccset, megpróbálunk ismételten duplázni.

A kupadöntőről: Az ember természetesen felkészül a soron következő feladatra – ez egy döntő, ennélfogva pedig egy különleges esemény lesz. Elégedett voltam a heti edzésteljesítménnyel, nagyon tetszett a csapat stílusa, kvalitása, és az intenzitás is. Ezek jó előjelek, egy bizonyos biztonságot nyújt számunkra – viszont egy olyan csapat ellen játszunk, amely az erősségeinél fogva fájdalmat tud okozni nekünk. Koncentráltan kell nekivágnunk a mérkőzésnek. Nem olyan lesz, mint egy bajnoki meccs, ezért biztos, hogy más megszólítással küldöm majd fel a csapatomat. Van egy tervünk, ha az nem működik, kell lennie egy B vagy egy C tervnek is.

Sanéról: Nagyon örülünk neki, hogy Leroy minket választott, de ez nem megfelelő idő arra, hogy róla beszéljünk.

A személyi helyzetről: Javi Martínezen és Cocon kívül mindenki a fedélzeten. Niklas Süle teljesítette a záróedzést, meglátjuk, hogy ott lesz-e a keretben.

A Leverkusen elleni előző meccsekről: Nem lehet összehasonlítani a korábbi meccsekkel, a csapatok fejlődtek azóta. Védekezésben jobbak vagyunk. Tudjuk, hogy óriási sebességgel rendelkeznek. Felkészültünk rájuk, és ez Leverkusenben is jól működött. Bizakodó vagyok, hogy holnap is sikerülni fog.

A kulcsjátékosokról: Mindkét csapatnak vannak nagyon jó játékosaik , de egyedül nem lehetsz eredményes, összetett csapatteljesítményre van szükség. Mindenkinek be kell vetnie a saját kvalitását. Ismerjuk a Leverkusen játékát, legalábbis remélem. Egy jó csapatteljesítménnyel páran még jobban érvényesíteni tudják a saját egyéni kvalitásaikat. De nem ezt helyezem a középpontba.

A döntő utáni pihenőről: Azt hiszem, hogy lesz pár napunk kikapcsolni, és ez nagyon fontos. Teljesen kikapcsolni viszont nagyon nehéz. 12 nap múlva megtudom milyen lesz. Örülök ennek az időszaknak, de most fontos feladat áll előttünk Berlinben.

Hermann Gerlandról: Marad az asszisztensem, ez 100 százalék.

Süle és Thiago állapotáról: Remélem, hogy Thiago nem távozik. Niklas esetében nagyon jól néz ki a dolog. Neki nagyon fontos, hogy ismét velünk van, ma este eldöntöm, hogy a keretben lesz-e. Sok utasítást ad a pályán, ezért nagyon fontos ő nekünk.

Müller bajnoki címből kivett szerepéről: Thomas része ennek a csapatnak, de nem egyedül ő felel a bajnoki címért. Itt az a lényeg, hogy mindenki bevesse a kvalitásait és a legjobb teljesítményét a csapatba. Thomas ezt hónapok óta nagyon jól teszi – ő egy olyan játékos, aki a kapitány mellett nagyon sok impulzust ad a játéknak, remekül irányítja a csapatot. Sok utasítást ad a pályán, fontos játékosunk.

Thiagoról: Nemrég műtötték, de minden amit a visszatérésével kapcsolatban terveztünk, megvalósult. Szerda óta teljes terheléssel edz, ezért kezdőként is bevethető. 100 százalékosan fitt állapotnak örvend.

A későbbiekben jelentkezünk majd a Lars Bender és Peter Bosz által elmondott legfontosabb mondatokkal is.



Flick: „Felkészültünk a Leverkusenre; összetett csapatteljesítményre lesz szükség”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top