Átigazolási hírek

Hivatalos: Leroy Sané aláírt a Bayernhez – „A Bayern céljai passzolnak hozzám”



A hónapok óta tartó transzferpletyka-sorozat ma hivatalosan is véget ért: ötéves szerződést kötöttünk a Manchester City (immáron) korábbi játékosával, a 24 esztendős szélsővel, Leroy Sanéval. Mutatjuk, mit kell tudni az átigazolással kapcsolatban.

Sané szerdán abszolválta az orvosi vizsgálatok első részét, csütörtökön pedig ellátogatott a Barmherzige Brüder kórházba, ahol az analízis második felét is teljesítette. Ezt követte a tárgyalás, amely során a felek megegyeztek, hogy Leroy mától öt éven át (2025. június 30-ig) a Bayern München játékosa lesz.

Több lehetséges teória is létezik a játékosért kifizetett pénzről: a Bild szerint 50 millió eurót, a transzferguru Fabrizio Romano szerint pedig 45 milliót (később pedig 11 milliónyi bónuszt) fizet a Bayern a Manchester Citynek. Más források úgy értesültek, hogy az extra milliók Sané nevelőcsapatát, a Schalkét illetik.




Sané 2016-ban hagyta ott a gelsenkirchenieket, mint Európa egyik legnagyobb fiatal tehetsége. Azóta sikerült maradandót alkotnia Manchesterben is: a 2016/17-es szezon óta 135 mérkőzésen 39 gólt és 45 gólpasszt jegyzett bal- és jobbszélsőként. Igaz, az idei szezont szinte teljesen ki kellett hagynia, hiszen még augusztusban keresztszalag-szakadást szenvedett.

Természetesen nyilatkoztak a nagyágyúk is: Oliver Kahn, Karl-Heinz Rummeingge, illetve Hasan „Brazzo” Salihamidzic is megszólalt, na meg a friss bőrgatyás, Leroy Sané is.

Kahn:  Mindannyian nagyon örülünk, hogy Leroyt megszerezhettük az FC Bayern Münchenhez. A játékosként való kvalitásai vitathatatlanok. A gyorsasága, a technikai képzettsége és a gólveszélyessége abszolút topjátékossá emeli őt, ráadásul karakterként is nagyon jól passzol a csapatunkba. Célunk, hogy a kapusposzttól a támódpozíciókig legyen egy tengelyünk a csapatban, és Leroy fontos alkotóeleme ennek. A megszerzésével nagy lépést tettünk, hogy továbbra is az európai élvonalban szerepeljünk.

Rummenigge: Boldogok vagyunk, hogy Leroy Sanét üdvözölhetjük a Bayernnél. Ő egy kiemelkedő játékos, aki az elmúlt években tartósan bizonyította a kvalitásait, különösen a válogatottban. Célunk, hogy a legjobb német játékosokat összegyűjtsük az FC Bayernnél és Leroy megszerzése is hangsúlyozza ezen szándékunkat. Szeretném Hasan Salihamidzicset az átigazolás sikeres végrehajtásáért nagy gratulációval illetni.



Brazzo: Nagyon örülünk, hogy Leroy a Bayern játékosa lesz. Ő egy különbséget tévő játékos és a kvalitásaival erősíteni fogja a csapatunkat. Serge Gnabryval, Kingsley Comannal és Leroy-jal a játékunkhoz fontos szélsőpozíciók a legmagasabb szinten, rugalmasan vannak betöltve. Szeretnék a Manchester Citynek a bizalmas megbeszélésekért köszönetet mondani. Ezenkívül szeretném a klub és a felügyelőbizottság elnökének, Herbert Hainernek megköszönni, hogy a nem épp egyszerű koronás körülmények ellenére a kezdettől fogva támogatta ezt a transzfert.

Sané: Az FC Bayern egy nagyon nagy klub, amely komoly célokkal rendelkezik – ezek a célok passzolnak hozzám. Örülök az új kihívásnak, alig várom, hogy a csapattal edzhessek. Hansi Flicket az U21-ből már ismerem, nagyon jó a kapcsolatunk. Szeretném a lehető legtöbb címet megnyerni az FC Bayernnel, ehhez előkelő helyen áll a Bajnokok Ligája is.

Sok sikert kívánunk, Leroy! Mia san Mia!

Hivatalos: Leroy Sané aláírt a Bayernhez – „A Bayern céljai passzolnak hozzám”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top