Átigazolási hírek

Kalle a személyi helyzetről: Thiago újat akar kipróbálni, Havertz nem megoldható, Lucas… Perisic…



Rummenigge a Sport1-nek adott nagyinterjújának első felében Leroy Sanéval kapcsolatban nyilatkozott. Ezután a kerettervezéssel kapcsolatban, a személyi helyzetet illetően, Flickről és pár közérdekű dologról is beszélt.

Arról, hogy fognak-e további játékosokat szerezni: Ezt most nem tudom biztosra megválaszolni. A csapatunk sportszakmailag és személyiségileg jelenleg is top. Figyelembe kell vennünk, hogy a következő és az azt követő szezonban minden játékos nagy terhelésnek lesz kitéve a szoros menetrend miatt. Idén elég szűk keretünk volt, de be kell vallanom, hogy Hansi nagyon ügyes volt, hogy Zirkzeeket, Singheket és Musialákat hozott fel az ifirészlegünkről és bevetette őket a profik közé. Örülök, hogy Hansi Flick személyében egy olyan edzőnk van, aki erősen épít a fiatalokra. Ezért is fektettünk bele annyit a Campusba: Erre a két szálra van szükségünk: Az elsőben ott van Manuel Neuer, Robert, Lewandowski, vagy volt Arjen Robben és Franck Ribéry-típusú igazolások. A másikban nem voltunk annyira sikeresek, de most ismét jók leszünk. Reméljük, hogy kialakul belőle valami, és egy bizonyos folytonosság mellett jó játékosok jöhetnek fel az ifirészlegről.

Arról, hogy adnak-e el játékost: Ezt nem zárjuk ki, de nem is hoztunk még döntést róla.

Thiagoról: Minden fixnek tűnt. Hasan megbeszéléseket folytatott az ügynökével. Az volt a benyomásunk, hogy minden feltétel rendben volt. Most nyilvánvalóan valami újat szeretne csinálni. Megvárjuk mi lesz.

Thiago és Alaba esetleges elveszítéséről: Mindketten nagyszerű srácok, pályán és azon kívül is. Meg kell próbálnunk egy olyan megoldást találni, ami pénzügyileg elfogadható. Ismert, hogy mindkét játékosnak egy év van vissza a szerződéséből.

Rummenigge a BILD-nek adott interjújában továbbá elmondta, hogy: Thiago egy remek srác, a pályán és azon kívül is. Komolyan tárgyaltunk vele és minden kívánságát teljesítettük. Viszont úgy látszik, hogy a karrierje végén valami újat szeretne csinálni. A Liverpoollal soha nem álltunk kapcsolatban, de ha azt akarja, akkor foglalkoznunk kell ezzel a témával. Egy játékost sem akarunk jövőre ingyen elveszíteni.

Rummenigge yatangaje akazoza ka Thiago, Perisic na Alaba muri FC ...


Arról, hogy Havertzet megszerzi-e a Bayern: Világosan megmondom, hogy egy Havertz-transzfer pénzügyileg idén nem lehetséges. Az egész európai labdarúgás és az FC Bayern is nagy pénzügyi kihívások előtt áll, amíg nem játszhatunk ismételten közönség előtt. Ismerik azt a nagyságrendet, ami Rudi Völler gondolataiban szerepel.

Arról, hogy bosszantaná-e Havertz külföldi átigazolása: Ez egy olyan döntés, amit a Leverkusennek és a játékosnak kell meghoznia. Őszintén szólva Rudi Völler helyében is azt kívánnám, hogy Havertz legalább egy évet maradjon még a Leverkusenben – érdekünkbek áll a konkurencia.

A versenyhelyzetről és a konkurenciáról: Nem vagyok naív ember: Ha egymás után nyolcszor nyerjük meg a német bajnokságot, akkor nyilván nem váltunk ki nagy érzelmeket az országban. Ezért is áll érdekünkben, hogy a Dortmund jól játsszon, a Leverkusen és a Lipcse továbbra is ilyen jól fejlődjön tovább. A konkurencia nekünk is egy előny. Nem lehet minket azzal vádolni, hogy a csapatunk tavasszal úgy ment, mint egy gép. Ez nem csak a játékosok egyéni kvalitásán múlik, hanem az egész szerkezet vezetett minket sikerre.

Rummenigge says Bayern Munich cannot afford Kai Havertz, putting ...

Arról, hogy tavaly a liga legjobb védőjének nevezte Lucast: Lehet, hogy nem tettünk neki szívességet azzal, hogy ilyen minősítést adtunk neki. A klubnál mindannyian biztosak vagyunk abban, hogy ő a megfelelő játékos, mert balbekként nagyon jó VB-t játszott, az Atleticonál pedig a védelem közepén a legmagasabb szinten szerepelt. A VB óta folyamatosan figyeltük őt, két pozíciót is le tudunk fedni vele. A 80 milliójával hihetetlenül sok pénzbe került a srác, de nem szabad elfeledni, hogy volt két komolyabb sérülése is.

Egy példa arról, hogy nem kell Lucast leírni: Jól emlékszem Bixente Lizarazu első évére. 1997-ben jött és az első éve egy dráma volt. Szuper védő volt, utólag az egyik legjobb transzfer, amit a Bayernnél végrehajtottunk. Minőségileg és a személyisége miatt is. Az első szezonjának decemberében volt egy ágyékműtétje és sokáig kidőlt. 1998 márciusában sírva állt az irodámban és mondta: „Szerintem elszalasztom a VB-t.” Ezután Ulival elutaztunk miatta Franciaországba, egy válogatott meccsre, hogy beszéljünk Aime Jacquet-tel. Mondtuk neki: „Csak azért vagyunk itt, hogy egy kávé mellett beszéljünk Bixentéről. Újra fitt és a VB-n számíthatnak rá, de a keretösszeállításért Ön a felelős” A többi ismert – Bixente kezdőjátékosként Világbajnok lett. Lucas esetében is türelmesnek kell lennünk. Térdproblémával jött hozzánk, majd Pireuszban komoly sérülést szenvedett. Lucas első éve is nehéz volt, ez Bixente esetére emlékeztetett.

Arról, hogy eladnák-e Lucast 50 millióért: Akkor gazdaságilag és szerintem sportszakmailag is hibát követnénk el. Meg fogjuk adni neki a lehetőséget, hogy jövőre megmutassa a klasszisát. Nem tervezzük az eladását.

FC Bayern: Rummenigge gibt Hernández-Fehler zu - "Ein Transfer ist ...


Arról, hogy James távozni akart és Coutinho sem vált be: Mindkét játékost jónak tartom. James idejött és Heynckes alatt remek időszaka volt, nagyon jó kapcsolatban voltak egymással. Ha játékos vagy, szerencsésnek is kell lenned, hogy egy olyan edzővel dolgozhass, aki hajt és űz előre. Közte és Jupp között a kémia csillagos ötös volt. Amikor Jupp megjött, James remekül játszott.

Coutinhoról: Coutinho esetében továbbra is tartom, hogy ő egy topjátékos. Nem szabad elfeledni, hogy az ő pozíciójában tulajdonképpen ott van Thomas Müller is, aki a másod-harmadvirágzását éli és úgy játszik, mint egy ifjú isten. Coutinho sajnos sérült volt, tehát nem mondhatjuk azt, hogy elbukott volna. Fontos, hogy nekünk más filozófiánk van, mint a Madridnak vagy a Barcelonának. Nem csak a játékuk, hanem a megértésük miatt is volt szükségünk ezekre a játékosokra. Arra kell építenünk, hogy jó játékosok, illetve jól passzoljanak a csapatba és a játékstílusba. Coutinho karaktere csillagos ötös. Csütörtökön járt nálam és elmondtam neki, hogy Leroy Sané megkapja a 10-es mezt. Coutinho még két hónapig van nálunk, ezért megkérdeztem tőle, hogy rendben van-e neki, ha Leroy megkapja ezt a mezt. Azt mondta, egyáltalán nem az, és köszönetet mondott azért, hogy informáltam a dologról.

Arról, hogy Coutinho távozik-e: Volt egy opciónk, és ez a hatályát veszítette.

Arról, hogy megveszik-e Perisicet: Még nem született végső döntés. De hangsúlyozom, hogy az FC Bayern is nagy gazdasági kihívások előtt áll.

Arról, hogy meglepetés-e a Bayern transzferaktivitása: Pénzügyileg a következő szezon lesz a legmeghatározóbb az egész futballeurópa számára. A kollégáim minden országban panaszkodnak, mert a korona nagyobb hatásai csak a következő szezonban lesznek láthatóak. Minél tovább játszunk közönség nélkül, annál tovább lesz rajtunk gazdasági nyomás. Ezért dolgozunk Németországban egy Corona 2.0-ás projekten, amellyel a politika bizonyos feltételei mellett lassan újra megtelhetnek a stadionok.

A korona hatásának konkrét problémáiról: Amíg itt van nekünk a korona és nem lesz közönség a stadionban, hiányozni fog a futballt egyedülállóvá tévő atmoszféra is. Természetesen minden részlegen kevesebbek a bevételeink, és ez minden klubot érint. A DFL-t és Christian Seifertet világszerte elismerték, hogy a remek szervezésnek köszönhetően első országként újra játszhattunk. Ez volt az alapja annak, hogy Spanyolországban, Olaszországban és Angliában is végig tudják játszani a szezont. Meggyőződésem, hogy a 2.0-ás koncepcióban is jó munkát fogunk végezni.

Flickről: Hansi Flick óriási érdemeket vállalt abból, hogy az egész csapat nem csak sikerorientáltan, hanem futballszakmailag is egy új szintre emelkedett. Mindig szerettük azt a focit, amit Louis van Gaal, Heynckes és Pep Guardiola alatt játszottunk. Ezt elveszítettük, de a Dortmund elleni 4-0-ás győzelemnél, Flick első mérkőzése után hosszú idő után először mentem haza egy széles mosollyal. Nem csak azért, mert nyertünk, hanem azért is, mert olyan futballt játszottunk, amilyet a Bayern Münchennél játszani kell. Nem csak a kvalitás, hanem a csapatszellem tekintetében is. Attól a naptól fogva tudtam, hogy Hansival egy jó, megfelelő és örömteli döntést hoztunk.

Nach Kovac-Aus: Flick übernimmt - Nachfolger gesucht | BR24


Kalle a személyi helyzetről: Thiago újat akar kipróbálni, Havertz nem megoldható, Lucas… Perisic…
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top