Akadémia

Történelmi bajnoki címet nyert a Bayern II – „Ez egy jelzés minden fiatal játékosunknak”



A Bayern München II kikapott a Kaiserslautern elleni utolsó fordulóban, és ezzel elveszítette a mérkőzések óta tartó veretlenségét, de a közvetlen riválisok botlásának is köszönhetően végül megnyerte a harmadosztályú küzdelmeket. Sebastian Hoeness csapata friss feljutóként előzött meg mindenkit, és az övék az első amatőrcsapat, amely képes volt megnyerni a 3. Ligát.

Kép


A mérkőzés után átadták a győztes csapatnak járó serleget, illetve díjazták az év játékosát, egyben a harmadik vonal gólkirályát, Kwasi Okyere Wriedtet is. A ghánai nemzetiségű, hamburgi születésű 24 éves támadó az utolsó két fordulóban nem léphetett pályára, mivel az év elején egy július 1-jétől szóló szerződést írt alá a holland Willem csapatához. A holland klub nem engedte őt játszani, de Wriedt 33 meccsen így is 24 gólt és hat gólpasszt számlált, amellyel megérdemelten nyerte meg az egyéni kitüntetéseket.

A távozó Wriedtől az edzője, az év trénereként megválasztott Sebastian Hoeness nyilatkozott: „Sportszakmailag és emberileg is nagy veszteség számunkra az elveszítése. Igazán majd valószínűleg csak akkor fogjuk érezni, amikor az új szezon kezdetét veszi. Hiányozni fog, hiányozni fognak a góljai is.”

Wriedt is búcsúzott: „Három nagyon szép és sikeres évet töltöttem el Münchenben. Sokat köszönhetek az FC Bayernnek – a körülöttem lévő jó csapat nélkül mindez nem lett volna lehetséges. Ide tartoznak a csapattársaim, az edzők, a klub alkalmazottai, fizioterapeuták vagy az orvosok.”

Kép

Karl-Heinz Rummenigge: Szeretnék a csapatnak és az edzői stábnak, élén Sebastian Hoenessnek, csakúgy mint Jochen Sauernek, a Campus vezetőjének az FC Bayern nevében gratulálni ezért a kivételes eredményért. Kiemelkedő teljesítmény volt, amit a második csapatunk véghez vitt. Kár, hogy nem kerülhetnek fel a másodosztályba, megérdemelnék.

Hasan Salihamidzic: Ez egy olyan siker, amit az ember nem tud eléggé dicsérni, ennek az egész FC Bayern örülhet. Helyes elhatározás volt tavaly mindent arra fektetni, hogy az U23-mas csapatunkkal a harmadosztályban játsszunk. A fiatal játékosok és a profik közötti távolság már az első szezonban is csökkent, ezáltal pedig a képzésésünk is még fontosabbá vált. Alapjában véve ez az egész FC Bayern Campus teljesítménye volt, de szeretnék különös köszönetet mondani Sebastian Hoenessnek és a csapatnak. Ez a bajnoki cím egy jelzést jelenthet minden nálunk játszó srácnak.




Sebastian Hoeneß und Otschi Wriedt von den Amateuren des FC Bayern sind Trainer und Spieler der Saison in der 3. Liga!

Jochen Sauer: Valószínűleg nem mostanában fogja egy második csapat elérni azt, amit elértünk. Hihetetlenül büszke vagyok az egész csapatra! A mai vereség ellenére feljutóként bajnokká válni a harmadosztályban, az egy hihetetlen teljesítmény, egy szenzáció! Ráadásul nagyon sok olyan fiatal, 17-18 éves srácot vetettünk be, akik korábban még soha nem játszottak a harmadosztályban. Ezért sem tudom eléggé kihangsúlyozni a csapat idei teljesítményét – főleg egy olyan ősz után, amelyben szoknunk kellett a bajnokságot. Ha az ember ilyen sorozatot folytat tavasszal, és végül az első helyen végez, az egy olyan dolog, amiről álmodni sem mer az ember.

Sebastian Hoeness: Ez egyszerűen szenzációs! Nagyon boldogok vagyunk, ez egyértelműen az edzőkarrierem legszebb veresége volt. Négy-öt-hat játéknappal korábban már láttuk, hogy nehéz minket megverni és képesek vagyunk folytatni a sorozatunkat, de csak most tudom igazán felfogni ezt. A meccs előtt tudtuk, hogy a Lautern nagyon összetett és 100 százalékosan komolyan fogják venni a mérkőzést.

Otschi Wriedt: Természetesen nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy végül bajnokok lettünk. Keményen érintett, hogy az utolsó két mérkőzésen nem léphettem pályára, de a lelátón is nagy érzelmeket tápláltam és megpróbáltam onnan támogatni a csapatot. Összességében ez egy kiemelkedő szezon volt. Ha megnézzük, hogy ősszel melyik pozícióban álltunk, és milyen erős tavaszt játszottunk, akkor végül megérdemeltük a címet.

Kép

Történelmi bajnoki címet nyert a Bayern II – „Ez egy jelzés minden fiatal játékosunknak”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top