Egyéb

Claudio Pizarro 41 évesen befejezte a pályafutását



2020. július 6-án Claudio Pizarro végleg befejezte aktív futballkarrierjét. A 41 éves (!) perui támadó bár az utolsó mérkőzésén nem lépett pályára, a Heidenheim elleni 2-2-re végződő osztályozó bennmaradást jelentett a Werder Bremennek, így elégedetten vonulhat a megérdemelt pihenőjére a Bundesliga, Werder és Bayern-legenda.

Werder Bremen-Zeitreise: Claudio Pizarro-Debüt! | Wita

Pizza a 21 éves karrierje során a német bajnokságot és a kupát 6-6, a BL-t, a Klub VB-t és az UEFA Szuperkupát 1-1 alkalommal nyerte meg. Pályafutása összes címét a Bayern Münchennel szerezte, kivételt jelent ezalól a 2009-es DFB-kupa, amelyet a Leverkusen ellen hódított el a brémaiakkal. A Bundesliga történelmének második legeredményesebb idegenlégiósának mondhatja el magát. 1999-től 2019-ig fogva minden naptári évben, azaz 21 szezonon keresztül lőtt legalább egy gólt, ez egy abszolút egyedülálló teljesítmény. Mindkét német sorozatban, azaz a ligában (40 év, 227 nap) és a DFB-kupában (40 év, 311 nap) is ő a tartja a legidősebb gólszerzői titulust. Pizza emellett 38 különböző csapat ellen lépett már pályára a Bundesliga élvonalában, ez szintén rekordérték.

Adidas FC Bayern Munich jersey 14 Claudio Pizarro 2001/02 Opel ...


Lássunk még néhány figyelemreméltó rekordot tőle: Claudio a Werder történelmének legidősebb játékosa, a legtöbb Bundesliga-mérkőzésen pályára lépő idegenlégiós, a Werder rekordgóllövője, a jokerként beállt legtöbb gólt szerző játékos, a legtöbbet becserélt játékos a Bundesligában, a legidősebb triplázó és a legidősebb mesternégyest szerző játékos is.

Cristiano Ronaldo y Lionel Messi son superados por Mario Gomez en ...

A 85-szörös válogatott játékos a nemzeti csapatban 20 gólt lőtt, míg 695 klubmérkőzésen 281-szer köszönt be és 111 gólt készített elő – ebből 125 találatot és 53 asszisztot a Bayern színeiben vállalt. A Werdernél több ciklusban is szerepelt – érdekes, hogy kevesebb mérkőzésen sokkal több percet játszott Brémában, mint a Bayernnél, és ezzel együtt több gólt is szerzett a „muzsikusok” együttesében. A Bundesligában 490 meccsen 197-szer talált be, ezzel a ligatörténelem hatodik legeredményesebb játékosának vallhatja magát. Az egy mérkőzésen való legtöbb hozzájárulását 2013. március 30-án, azaz a triplázó szezonban szerezte a Hamburg elleni hazai 9:2 alkalmával – Pizza akkor négy gólt lőtt és kettőt elő is készített.

 

[expand title=”Pályafutásának állomásait és fontosabb statisztikáit megtekinthetitek itt.”]

[/expand]

Pizarro rövid időn belül a harmadik olyan egykori Bayern-játékos, aki szögre akasztotta a cipőjét. Korábban Mario Gomez, illetve Thomas Kraft is hivatalosan jelentette be a visszavonulását. A hírek szerint a közeljövőben a Bayern nagyköveteként fogja népszerűsíteni a klubot.

Claudio Pizarro 41 évesen befejezte a pályafutását
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top