Akadémia

Számok, tények, rekordok a bajnok Bayern II idei szezonjáról



A Bayern München lenyűgöző, majdnem rekordot jelentő tavaszt nyújtva söpörte be a 3. Liga bajnoki címét. Ezzel az egyedülálló teljesítménnyel kapcsolatban az fcbayern.de gyűjtötte ki a legérdekesebb statokat és rekordokat.

◾ Az FC Bayern amatőrcsapata lett az első olyan harmadosztályú bajnok, amely Bajorországból érkezett. Ezenfelül Sebastian Hoeness csapata lett az első amatőrcsapat és az első feljutó, amely megnyerte a bajnokságot.

◾ A Bayern II a Rückrundéban megszerzett 43 pontjával és +23-as gólkülönbségével a 3. Liga történelmének második legjobb tavaszát nyújtotta. Csak a Karlsruhe 2012/2013-mas csapata gyűjtött több pontot, 45-öt.

◾  A Bayern 42 gólt lőtt tavasszal, csak a Paderborn 2017/2018-as csapata lőtt egyel több gólt a második félszezon alatt a harmadosztályban.

◾ A Bayern II a 26.-tól a 37. játéknapig, 12 fordulón keresztül veretlen volt (9 győzelem, 3 döntetlen). Ez új klubrekord a 3. Ligában.

◾ A 35. fordulóban aratott 1860 elleni 2-1-es győzelmével a Bayern 61 pontra tett szert és ezzel a legeredményesebb amatőrcsapattá vált a 3. Liga történelmében. A korábbi rekordot Hermann Gerland 2008/2009-es csapata tartotta 59 egységgel.

◾ A Bayern II 38 bajnokiján összesen 136 gól született (76 Bayern gól, 60 az ellenféltől) – a bajorok a Viktoria Kölnnel egyetemben új rekordot állítottak fel a harmadosztályban. Az eddigi csúcsot a Fortuna Köln meccsein jegyezték, a 2015/2016-is találkozóikon összesen 125 gól született.




◾ A Bayern II által szerzett 76 gól új rekordnak számít egy feljutó csapattól a harmadosztályban. A korábbi topot az akkor még a harmadosztályban játszó Heidenheim tartotta 66 találattal. Összességében is csak a Braunschweig 2011-es, valamint a Paderborn 2018-as csapata tudott több gólt vágni. (81 ill. 90)

A bajnokság legjobb játékosának megválasztott, egyben gólkirály Wriedt 24 gólt lőtt a szezonban, amellyel jócskán megdöntötte Thomas Müller korábbi klubrekordját a harmadosztályú amatőrcsapatban. A Bayern ikon 2008/2009-ben 15 gólt lőtt. Wriedtnél több gólt korábban egyedül csak Dominik Stroh-Engel tudott lőni a Darmstadt színeiben, 27-et. Wriedt az utolsó két meccset kihagyta, talán meglehetett volna neki az abszolút rekord is.

◾ Wriedt a Münster elleni 10. fordulóban a klub harmadosztályú történelmében második játékosként tudott triplázni. Korábban, 2009 szeptemberében csak Daniel Sikorsi tudta megtenni ezt. A Bayern távozó csatára a 33. játéknapon is triplázott egyet, ezzel a 3. Liga történelmének hetedik játékosaként tudott egy szezonban legalább kétszer három gólt lőni egy mérkőzésen.

◾ Jamal Musiala a proficsapat legfiatalabb játékosaként debütált a Bundesligában. Emellett pedig az amatőrcsapat 31. fordulójában az ő duplájával nyert a Bayern II. Az első góljával az Alaba utáni legfiatalabb gólszerzője lett a Kisbayernnek. A második góljával viszont a legfiatalabb duplázónak mondhatja magát.

◾ A Bayern II szerezte az újraindítás óta a legtöbb pontot a 3. Ligában – 24-et, a Würzburg és a Braunschweig 23-23 egységgel végzett.

Számok, tények, rekordok a bajnok Bayern II idei szezonjáról
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top