Interjúk és nyilatkozatok

Alaba: Hansi óriási szerepet vállalt a sikereinkben



28 esztendős védőnk, David Alaba adott interjút a Kickernek, amelyben megemlítette a Bundesligában zajló versengést, szót ejtett Hansi Flickről és egy kicsit beszélt magáról is.

Alaba a 2019/20-as évad egyik legjobb játékosa volt a Bayern Münchenben, miután a szezon lényegi részében nem az eredeti posztján kényszerült játszani. Niklas Süle sérülése és Alphonso Davies remek játéka miatt David a hátvédsor közepén kapott szerepet és bebizonyította, hogy ott is képes világklasszis teljesítményt nyújtani.

„Nem hasonlítom magamat a világ többi középső védőjéhez, mert én máshogy értelmezem ezt a pozíciót. Szeretem ezt a posztot, mert sokszor van nálam a labda, irányítani tudom a csapatot és fel tudom építeni a játékot hátulról. Mindez illik a filozófiánkba is.” – mondta ezzel kapcsolatban Alaba.

4-2 win over Leverkusen earns FC Bayern their 20th DFB-Pokal title :: DFB - Deutscher Fußball-Bund e.V.

Azért a góllövést sem felejtette el az osztrák, hiszen legutóbb, a DFB-kupa döntőjében ő szerezte a Bayern első találatát.

„Sosem kételkedtünk magunkban – még az őszi krízisidőszak során sem. Az edzéseken rájöttünk, hogy a csapat határozottan nem adja fel. Néhány változtatást kellett eszközölni, amelyek így visszanézve elég jól sültek el. Hansi Flicknek sikerült megfordítania a dolgokat és természetesen óriási szerepet vállalt az egészben.” – tette hozzá Alaba, aki a német sikeredző érkezése óta csak három mérkőzésen nem kapott szerepet, ráadásul akkor is sérülés, illetve személyes okok miatt.

Alaba kilencedik Bundesliga-címét zsebelte be idén, ezzel pedig Thomas Müllerrel karöltve csatlakozott Franck Ribéryhez, így most már hárman tartják a rekordot a legtöbb ligacímet nyerő játékosok között.

„Sokat jelent nekem. A kilencedik egy különleges bajnoki trófea számomra. Ez egy olyan mérföldkő a karrieremben, amiért hálás és amire büszke vagyok.” 

Daily Schmankerl: agreement rumored between Inter Milan and David Alaba, Havertz to transfer to Chelsea? - Bavarian Football Works

David idén is duplázott. És még hátravan a BL…

A közvélemény sokszor említi, hogy a Bundesligában nincs verseny, mert minden évben a bajorok nyernek. David ezzel kapcsolatban is megszólalt, illetve helyre rázta a dolgokat.

„Véleményem szerint nem unalmas. Keményen harcoltunk mindezért és egész évben azon dolgoztunk, hogy az elsők legyünk. Nem fogjuk megunni a címek bezsebelését.” 

Alaba: Hansi óriási szerepet vállalt a sikereinkben
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top