Egyéb

A játékosok választottak: Flick, Lewa és Davies a legjobb – megvan az év csapata is



A Bundesligát és a Német Kupát is magabiztosan bezsebelő Bayern nem csak csapatszinten, hanem egyénileg is tarol Németországban. Most a „Szerződéses futballisták szövetségének szakszervezete” (Spielergewerkschaft VDV – Vereinigung der Vertragsfußballspieler eV) szavaztatta meg az év legjobb játékosát, a legjobb újoncot, a legjobb edzőt, valamint az év csapatát. A szavazásban a Bundesliga első és másodosztályának, a 3. Ligának, valamint a Regionalligának az összes játékosa, illetve a VDV-tagok is részt vettek.

Az év játékosa Robert Lewandowski lett, aki a szavazatok 40,2 százalékát begyűjtve 2013, 2017 és 2018 után negyedszerre is a legjobbnak bizonyult a szakszervezett által meghirdetett „Ezüst cipő” versenyben. Másodikként a BVB játékosa Jadon Sancho (13,9), harmadik helyen Joshua Kimmich végzett (7,2). Nem csak ezen a választáson lett a legjobb Lewa, hanem a Bundesliga is őt nevezte meg az idény legjobbjának. Emellett 34 góllal a Bundesliga, 6 találattal a Német Kupa gólkirálya lett.

Bundesliga | "Robert Lewandowski can finish anything you give him ...


Az „Ezüst nyíl”, azaz a legjobb újoncnak járó díj győztese Alphonso Davies, aki szavazatok 45,9 százalékával magasan megelőzte BVB-s kollégáját, Erling Haalandot (15,5), valamint a Bundesliga történelmének legfiatalabb gólszerzőjét, épp a Bayern ellen betaláló Leverkusen-játékost, Florian Wirtzet (8,2). Daviest a Bundesliga által szintén elsőként díjazták ugyanebben a kategóriában. Illetve a legjobb fiatalnak bizonyuló Golden Boy szavazáson is ott van a legnagyobb esélyesek között.

A profi labdarúgók természetesen a Bayern sikeredzőjét, Hans-Dieter Flicket szavazták meg az év edzőjének. A Niko Kovac menesztése után a csapattal szárnyaló Flick nagy előnnyel, a szavazatok 58,2 százalékát begyűjtve nyerte meg az „Ezüst trénerpad” elismerést. A második helyen a Freiburg mestere Christian Streich (11,3), a harmadikon pedig a ‘Gladbach irányítója, Marco Rose végzett (6,3).

A profi játékosokból álló szövetség szakszervezete az év csapatát is megszavaztatta. Íme:

Neuer – Davies, Alaba, Hummels, Hakimi – Kimmich – Werner, Havertz, Sancho – Lewandowski, Haaland

A játékosok választottak: Flick, Lewa és Davies a legjobb – megvan az év csapata is
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top