Akadémia

Hivatalos: A Bayern végleg megszerezte Kühnt az Ajaxtól

Die FC Bayern Amateure haben den bisherigen Leihspieler Nicolas Kühn fest verpflichtet. Der 20-Jährige unterschrieb einen Dreijahresvertrag.

A Rekordbajnok kedden délután bejelentette, hogy fél év Bayern II-ben eltöltött kölcsön után hagyományosan, három éves szerződéssel is leigazolta Nicolas Kühnt az Ajaxtól.

A 20 éves német támadó télen érkezettt a csapathoz és a 3. Liga tavaszi szezonjában 16 mérkőzésen két gólt lőve és egyet előkészítve erősítette a komoly feltámast produkáló és bajnokká váló Sebastian Hoeness csapatát.

Jochen Sauer: Örülünk, hogy fél év kölcsön után végleg is le tudtuk igazolni Nicolast. Ő egy technikás, fineszes játékos, aki jól illeszekedett be hozzánk és részt vállalt a bajnoki címből is. Sokra számítunk tőle a jövőben.

Kühnt 2019-ben korosztálya legjobb német tehetségének választották, korábban a Lipcse U17-es játékosa volt, ahol korábban dolgozott már együtt a csapat jelenlegi edzőjével, Hoenesszel is.

Nicolas Kühn: Szeretném Sebastian Hoeness és a sportszakmai vezetés bizalmát megköszönni. Alig várom a jövőmet Münchenben, ahol a fejlődésem következő szintjére szeretnék felérni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top