Interjúk és nyilatkozatok

Cuisance: Kemény munkás vagyok, különben nem lennék itt – egy ilyen szintű klubra születtem



Michael Cuisance L’Equipe-nek adott interjújának részleteivel érkeztünk. Jó olvasást!

 

Arról, hogy 2017 telén Guardiola meg akarta szerezni őt a Citybe: Nehéz Pep Guardiolának nemet mondani, mert tudjuk, hogy mekkora edző és milyen futballt játszat. Beszéltünk egymással, de ez marad köztünk. Talán egyszer keresztezi az utunk egymásét.

A Marseille-pletykákról: Láttam, hogy érdeklődnek irántam, ez hízelgő. A Marseille-nek szép, csodás történelme van, ez egy legendás klub, amely a Bajnokok Ligáját is megnyerte. Az edző (André Villas-Boas) munkájával visszakerültek a BL-be, ami örömteli, de továbbra is arra koncentrálok, amit tennem kell. Ez pedig a projektem az FC Bayernnél.

A Bayernhez való átigazolásról: Életem egyik legjobb döntése volt, hogy a Bayernhez igazoltam. Még évekig fejlődhetek, a világ legjobbjaitól tanulhatok itt. A kezdet természetesen nehéz volt, mert nem játszottam, de úgy döntöttem, hogy nem adom fel. Többet szeretnék játszani, de ez rajtam múlik, el akarom érni az áttörést itt. Keményen dolgozom magamon.

Flipboard: FC Bayern - Michael Cuisance blüht zum Saisonende auf ...

Képes-e tartani a lépést a középpályás versenyhelyzettel? Persze, miért ne? Tudom, hogy képes vagyok arra, amire ők is.

Az önbizalmáról: Semmi sem volt egyszerű az életben, de mindig felemelt fejjel küzdöttem. Mindenki, aki csak tehetségként tekint rám, meghívom, hogy lássa, hogyan dolgozom nap mint nap. Ekkor nem fogják azt mondani, hogy csak egy tehetség vagyok. Sokan mondták, hogy  továbbra is az vagyok, de én nem hiszek ebben – egy kemény munkás vagyok. Különben nem lennék a Bayernnél. Egy ilyen szintű klubra születtem, magas szintre. Nagy játékosok vannak itt, de tudom, hogy sikeres lehetek.



A játékáról: Amikor felmegyek a pályára azt mondom magamnak: Ha elcseszed, akkor elcseszed, de játszd azt, amit tudsz. Ahhoz, hogy elérj dolgokat az életben, kockáztatnod kell. Ha nem kockáztatsz, akkor egy normális futballista leszel.

Egy Lizarazu-féle pályafutásról: Ha képes vagyok rá, természetesen azt akarom, hogy nekem is olyan karrierem legyen itt. Ha élvezed a klub bizalmát és a szurkolók is úgy szeretnek majd, mint Lizarazut és Ribéryt, akkor maradni akarsz, ugyanis ez egy igazi család. De vannak olyan dolgok, amiket nem tudsz befolyásolni.

Michaël Cuisance: News & player profile - FC Bayern Munich

A válogatottságról: Ha ott leszek a felnőtt válogatottban, a franciák meg fognak ismerni engem. Ez a célom. Most itt vagyok a Bayernnél, és ha rendszeresen dolgozom, és játszani fogok, miért is ne hinnék ebben? (…) Olimpia? Minden játékos játszani akar egy ilyen tornán. De jövőre lesz Európa-bajnokság is. (nevet) Semmi sem lehetetlen.

Thiagoról: Számomra ő egy példa a fenomén jelzőre. Úgy döntöttem, hogy az öltözőben mellette foglalok helyet. A világ egyik legjobb középpályásától akartam tanulni. Sokat segített nekem, ő egy remek srác.

A Wolfsburg elleni meccsről: A csapattársaim számítottak az akkori teljesítményemre, mert az edzéseken látják, mire vagyok képes. Edzésen gyakran találom el a kapufát, ezért „metál”-nak hívnak. Amikor a Wolfsburg ellen betaláltam, Lewandowski első mondata az volt nekem: „Wow, nem a kapufát találtad el?”

FC Bayern München: Cuisance sagt Marseille ab, Höjbjerg erinnert ...


Cuisance: Kemény munkás vagyok, különben nem lennék itt – egy ilyen szintű klubra születtem
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top