Interjúk és nyilatkozatok

Goretzka: Az ellenfelek ugyanúgy tisztelnek minket, mint amennyire mi tiszteljük őket



Leon Goretzka jött ki a karantén egyik legnagyobb nyerteseként, ugyanis a magára szedett izomzattal a játéka sokkal dominánsabbá vált, remekül egészítik ki egymást Joshua Kimmichhel a középpályán. A 25 éves középpályás egy Marco Fischer által készített fotósorozattal állt elő, illetve a BILD-nek is adott egy interjút.

Nagyszerű fotók, Herr Goretzka? Hogyan jött az ötlet?

Régebb óta gondokoztam azon, hogy néha jó lenne a pálya mellett is lőni egy pár fotót. (nevet) Most, a vakációm alatt nagyszerű lehetőségem volt erre, illetve Marco Fischer kiváló fotósnak is volt kedve és ideje hozzá.

Model-Athlet Leon Goretzka. Seine Muskeln haben aber nicht nur einen optischen Zweck. Sie helfen ihn auch auf dem Platz

Az elmúlt hónapokban komoly izomzatot pakoltál magadra. Miért?

A fontos meccseken és pillanatokban fontos, hogy fizikálisan is teljesen fitt legyen az ember. A súly segít nekem a párharcok során, egy kicsit agilisabbá és robosztusabbá tesz. Nem csak egy az egyben a földön, hanem a fejjáték során a levegőben is hasznossá válik számomra.

Ki tanácsolta ezt Önnek és mit szót hozzá Hansi Flick?

A karantén számomra is krízis volt, ugyanakkor egy lehetőséget is jelentett. Krízis volt, mert hiányzott a futball és  mindennapi csapatedzések. Viszont lehetőség, hogy a fizioterapeutákkal való egyeztetések után felszedjek pár százalékot. Ebből játékosként én is, illetve a csapat is profitál.



Hogyan néz ki az edzésterved?

A Cybertréning mellett sok súlyzós edzéseket végeztem, illetve még jobban figyelek az étkezésemre – kevesebb húst eszek és szinte kizárólag gluténmentesen táplálkozom.

Tegye a kezét a szívére: Kinek van most a legjobb teste a Bayernnél, és hol áll Ön a csapaton belüli rangsorban?

(mosolyog) Ezt másoknak kell eldönteniük. Azt hiszem, hogy a Bayernnél mindenki nagyon fitt. De az világos, hogy jelenleg nagyon jól érzem magam a bőrömben.

Mit hartem Hanteltraining und einer Ernährungsumstellung trimmte sich Goretzka im Lockdown zu Höchstform

Az első „Szupertest” Cristiano Ronaldo nevéhez fűződik – ő a példaképe?

Aki évről évre ilyen arányban termeli a gólokat, ilyen jelenléte van a pályán és többszörös Aranylabdás, az sportszakmailag tekintve természetesen egy olyasvalaki, akit a legmagasabb tisztelettel illethet az ember.

A vakáció után ismét elkezdte az edzéseket, három héten belül pedig jön a Bajnokok Ligája folytatása. Mire számít?

A bajnoki és kupagyőzelemmel már most egy nagyszerű szezont játszottunk. Most dolgozunk a többin. Az mindannyiunk számára egyértelmű, hogy a konkurencia, és a döntőig vezető út hihetetlenül nagy kihívást jelent számunkra.

Igaz! A következő ellenfél a Barcelona lehet, az azt követőt pedig Realnak, Citynek vagy Juvénak hívhatják. Aligha lehet keményebb út a döntőig…

Az összes figyelmünk a Chelsea elleni mérkőzésre helyeződik. A topellenfelekkel szemben jó dolog, hogy ők is ugyanannyira tisztelnek minket, mint amennyire mi őket. A futball ünnepnapjai lesznek, amelynek gyermekként tud örüni az ember.




Der Nationalspieler hat durchaus das Zeug zum Model

A Chelsea elleni 3-0 után van még mit elszúrni a nyolcaddöntő-visszavágón?

A Chelseanek az az előnye, hogy gyakorlatilag a folyamatban lévő szezonjuk után utaznak Münchenbe, míg nekünk elő kell hívnunk a ritmusunkat. Mindent megteszünk. hogy a Chelsea ne legyen még egyszer sikeres Münchenben.

A bajor dominancia ellenére lesz még izgalmas a német bajnokság? A jelenlegi helyzet alapján ez Önnek sem igazán tetszene, nem?

Ha az FC Bayern játékosaként kérdez, akkor természetesen az a válaszom, hogy tetszik. De megértem azt is, ha más csapatok szurkolói és játékosai más véleményen vannak. A bajnokság a szezon legsportszerűbb címe, mert 34 fordulóból áll. A Liga a versenyből él, amely ideális esetben még jobbá is tesz minket.

A We Kick Corona segélyprogrammal nagyszerű kezdeményezést indítottak Joshua Kimmichhel. Mi a jelenlegi helyzet?

A számos profi sportoló és az FC Bayern ezernyi rajongójának is köszönhetően jelenleg 5,2 millió euró adományt gyűjtöttünk és Németország-szerte több, mint 500 projektet támogathattunk. Lenyűgöző látni az országunkban jelenlévő széles és sokszínű önkéntes szolgálatot – mindezt támogatni pedig hihetetlenül hálás feladat.

Leon Goretzka badet seinen Luxuskörper im Mittelmeer vor Ibiza. Der Bayern-Profi nutzte den Urlaub auch für ein Fotoshooting mit Star-Fotograf Marco Fischer

Goretzka: Az ellenfelek ugyanúgy tisztelnek minket, mint amennyire mi tiszteljük őket
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top