Interjúk és nyilatkozatok

Nyilatkoztak az Aranylabda eltörléséről



Az Aranylabdát megalapító sportújság, a France Football hétfő délután weboldalán jelentette be, hogy az idei esztendőben – a trófea történetében először – nem rendezik meg a díjátadó gálát, így pedig nem hirdetnek ki győztest sem.

„Nem lesz 2020-as kiadás, mert figyelmes szemügyre vételünk után úgy alakult, hogy a körülmények nem felelnek meg az elvárásoknak. Úgy hisszük, hogy egy ilyen egyedülálló évre nem tudunk és nem is szabad ugyanúgy tekintenünk, mint egy szokásosra.” – jelentette ki Pascal Ferre, a France Football főszerkesztője.

A döntés komoly negatív visszhangot váltott ki, főleg a Bayern München-szurkolók körében, hiszen lengyel klasszisunk, Robert Lewandowski volt a díj legnagyobb esélyese a spanyol Sergio Ramos, a francia Kylian Mbappé, illetve a tavalyi és hatszoros győztes Lionel Messi mellett.

Két hónap (január és február) az általánosan szükséges tizenegyből – hogy később véleményt alkossunk és eldöntsük, ki emelheti magasba a trófeát – túl kevésnek bizonyult, hogy helyesen ítélkezzünk. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a hátralévő meccseket a szokásostól eltérő körülmények közt (zárt kapuk mögött, öt cserével, a BL-ben csak egy mérkőzésen) játszották le vagy fogják lejátszani.” – áll a francia szaklap cikkében.

Ballon d'Or: Lewandowski in the top 10

Sajnos idén sem kapja meg a díjat a polák.

„Ez a döntés, melyet természetesen cégünk összes részvényesével hoztunk meg, nem ragadtat el minket, viszont úgy tűnik, hogy a leginkább felelősségteljes megoldás. Egy ilyen díj legitimitásának és hitelességének megvédése azt is jelenti, hogy a makulátlanságát is biztosítanunk kell. Az Aranylabda 2021-ben újra összehozza majd a futball nagy családját és megszállottjait, hogy ismét átélhessük a ceremóniát átjáró boldogságot, ahogyan azt már megtapasztaltuk az elmúlt években.” – zárta a nyilatkozatot az újságíró.

Nyilatkoztak az Aranylabda eltörléséről
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top