Egyéb

A lengyel sajtósok is kibuktak az Aranylabda-botrány miatt



Nem csak a Bayern-rajongók, hanem különösen felebarátaink, azaz a lengyelek akadtak ki a France Football azon döntése miatt, hogy a koronára való tekintettel eltörlik az idei év Aranylabda-gáláját és ezáltal az év játékosának járó díjat sem osztják ki.

A szakértők, fogadóirodák és a pártatlan, realista futballrajongók többsége is Robert Lewandowskit ítélte volna meg az év legjobbjának – nem csak azért, mert a szezon 43 tétmeccsén 51 gólt lőtt és megnyerte a bajnokság és a nemzeti kupa első helyét és gólkirályi címét, illetve mert a Bajnokok Ligájában is ő a 100 százalékos Bayern és a torna legeredményesebbje, hanem azért is, mert remek mezőnymunkájával is komoly részt vállalt csapata sikereiből és az évek óta konstans teljesítménye alapján is ő a világ legjobb középcsatára.

Robert Lewandowski GIFs - Get the best GIF on GIPHY


A legnagyobb lengyel sportlap, a Przeglad Sportowy újságírója is nyíltan szólalt fel az érthetetlen ítélet ellen.

„Ez egy óriási csalódás, ugyanis mindenki arra számított, hogy Lewandowski győz. Kiemelkedő éve volt és rengeteg gólt lőtt, míg Messi és Ronaldo nem voltak annyira meggyőzőek idén. Egyszerűen azt hisszük, hogy Robert megérdemelte volna. Az ítélet okát sem értjük – Franciaországon kívül mindenhol végigjátszották a bajnokságokat, de Neymarnak és Mbappénak is megvan még a lehetősége a Bajnokok Ligája győzelemre. Ez egyszerűen nem fair… Talán ez volt az utolsó lehetősége Lewandowskinak! De azt hiszem, hogy ezáltal még motiváltabb lesz, hogy a Bayernnel megnyerje a Bajnokok Ligáját és mindenkinek bemutasson.”

A 72 éves lengyel exkapus, Jan Tomaszewski sem bánt kesztyűs kézzel a szavakkal:

„Számomra ez a 21. század legnagyobb faszsága. Az Oscart és a Nobel-díjat sem töröljük el. Ez egyszerűen hihetetlen!”

Íme pár jelenetsor, miért érdemelte volna meg Lewa az általa hőn áhított díjat végre:

A lengyel sajtósok is kibuktak az Aranylabda-botrány miatt
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top