Sajtótájékoztatók

Sané bemutatkozott – Brazzo: „Nyomás alatt is jól teljesít; felhozunk pár fiatalt is”



Végre eljött ez a várva várt pillanat – csak szűk 14 hónapot kellett várni arra, hogy a Bayern erős érdeklődéséből eljussunk idáig, azaz Sané első sajtótájékoztatójáig. A fontosabb részleteket próbáltuk meg kigyűjteni, Brazzo, Kalle és Kahn is nyilatkozott.

LEROY SANÉ

Az első napjairól: A csoportos edzések során találkoztam pár emberrel. Nagyon jók voltak az első napok, jól fogadtak engem.

A döntéséről: Joshua Kimmich volt a legizgatottabb, legszívesebben minden nap megkérdezte volna, hogyan áll az ügy. A Hasan által elémnyújtott koncepció és a vezetőség támogatása nagyon jó érzést keltett bennem.

A korábbi kontaktról: Ribéry és Robben idejében nehéz lett volna játékidőt kapni, ezért egy másik utat választottam. Most viszont várom az új szezont, örülök, hogy itt vagyok.

Az „azonnali” átigazolásról: A végén már gyorsan mentek a dolgok. Beszéltem Hasannal, gyorsan egyetértettünk, hogy le kell zavarni az ügyet. Nyugalomban és fitten érkeztem meg, így fel tudok készülni a kövi szezonra.

A 10-es mezről: Elmondtam, hogy felelősséget akarok vállalni, ezért a 10-es mellett döntöttem, habár a 7-es is szabad volt. De nem akarok ezáltal nyomást helyezni magamra. Megvannak a céljaim és szeretném elérni őket.

Megváltoztatja-e a Bayern játékát: Csak a részemet akarom kivenni és be akarom vetni az erősségeimet. Segíteni akarok a csapatnak, hogy könnyebben nyerjük a meccseinket. Nem én vagyok a központban. A csapat nagyon erős, olyan topjátékosokkal rendelkezik, akik a VB-t vagy a BL-t már megnyerték.

Sanéval kapcsolatban a fontos és újszerűbb dolgokat próbáltuk meg kiemelni. Olvassátok el a vele készült óriásinterjút is.

Kép



HASAN SALIHAMIDZIC:

Sanéról: Ő egy kivételes szélső, jól passzol a Bayernhez. Szűk területen szuper megoldásai vannak, gyors és jó érzéke van a kapuhoz. Mentálisan erős és nyomás alatt is jó teljesítményt tud nyújtani. A leigazolása nem volt egyszerű, sok akadályt kellett átlépnünk, de végül a Citynek is köszönetet kell mondanunk. Sokáig dolgoztunk ezen, mert mindannyian úgy gondoltuk, hogy Leroy erősíteni fogja a csapatunkat.

Az átigazolási piacról: Sikerült két játékost ingyen Münchenbe csábítani. Tudjuk, hogy a következő év naptárilag nehéz lesz, de ez mindenkire igaz. A téli szünetig szinte csak angol heteink lesznek, ezért felhozunk pár ifijátékost, akik a profikkal edzhetnek majd, biztos kapnak lehetőséget is. A piac október 5-éig nyitva, addig nyitva is tartjuk a szemünket.

Kép

KARL-HEINZ RUMMENIGGE:

Sané átigazolásáról: Ismert, hogy már tavaly is érdeklődtünk a megszerzése iránt. Hasan folyamatosan kapcsolatban állt vele. A klubnál biztosak voltunk benne, hogy a képességei alapján tökéletesen illik a Bayernhez. Sok örömünket leljük majd benne. Az edzőnek teljesítettük a kívánságát és örülünk, hogy ez a transzfer összejött.

RUMMENIGGE ALABÁRÓL ÉS THIAGORÓL, VALAMINT JAVIRÓL ÉS BOATENGRŐL TETT NYILATKOZATÁT ITT OLVASHATJÁTOK.

OLIVER KAHN:

Sané leigazolásáról: Az volt a célunk, hogy a Robbéry-éra után elsőosztályú, különbséget tévő játékosokat találjunk. A múltban láttuk, hogy a tengelyépítés a csapat sikerfaktora. A fiatal válogatott játékosok sikeréhesek, képesek különbséget tenni.

Nübelről: Találkoztam és beszélgettem vele. Nagyon nagy lépést jelent a Bayernhez igazolni. Eleinte az lesz a cél, hogy akklimatizálódjon és megismerje a csapattársait. Lépésről lépésre kell megvetnie a lábát itt, ez lesz az ő középtávú feladata, hogy egypár éven belül Manuel Neuer örökébe léphessen. Jelenleg ő az abszolút egyesünk. Tavaly láthattuk milyen fontos védései voltak, amellyel megnyertük a bajnokságot is.

Kép

Sané bemutatkozott – Brazzo: „Nyomás alatt is jól teljesít; felhozunk pár fiatalt is”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top