Sajtótájékoztatók

Flick: Különleges dolgot szeretnénk elérni / Süle 100 %-os / Tillman és Mbi után Richards is csatlakozik



Hansi Flick a kupadöntő óta az első sajtótájékoztatóján vett részt – beszélt többek között az edzésről, Pavard sérüléséről, a Chelsea elleni meccsről, a BL-ről, a fiatalokról, a célokról, Tolissoról, Süléről, a csapatban uralkodó hangulatról és a keretről is.

Az első teljes csapatedzésről és az újakról: A szünet előttiekhez hasonlóan most is nagyon elégedett vagyok azzal, amit a csapat nyújt. Nagyon koncentráltak, hihetetlenül színvonalas az edzésünk. A legjött körülmények állnak rendelkezésünkre ahhoz, hogy továbbfejlődjünk. Az új játékosokat üdvözöltem, mindenkinek elmondtam, hogy az edzői stáb számára fontosak. A siker a folyamatos fejlődés eredménye, ezt akarjuk elérni. Ha mindennap a határaidat feszegeted, továbbfejlődhetsz. Ez a követelményünk. A srácok eddig nagyon jól beilleszkedtek. A Marseille ellen viszont még nem küldjük őket pályára.

Pavardról: Benjamin Pavard a mai edzésen megsérült. Meg kell várnunk a vizgálatokat, még nem tudjuk mennyi időre dőlt ki. Egy szögletet akart leblokkolni, a lába pedig talán nem tartott rendesen. Remélem nem komoly.

A szünetről: A Leverkusen ellen már láthattuk, hogy a hosszú szezon energiát vett ki belőlünk, ezért mindenképpen jól jött számunkra. A játékosok természetesen nem csak a lábukat lógatták.

A Chelsea elleni meccsről: Jelenleg 27 mezőnyjátékosunk és három kapusunk van. A Marseille elleni meccs után a teljes koncentrációnkat a Chelsea elleni meccsre hegyezzük ki. A Chelsea a legutóbbi hetekben nagyon jó mérkőzéseket abszolvált, ezért fontos, hogy 100% – osan koncentráltak legyünk.

Kép


A Bajnokok Ligájáról: A Chelsea elleni meccs a következő fealadatunk, erre hegyezzük most ki a koncentrációnkat, újabb lépést akarunk ellenük megtenni. A lisszaboni turné további meccseire az adott időben fókuszálunk.

Az utánpótlásról: Van pár fiatal srácunk, akik velünk edzenek, hozzájuk csatlakozik majd még Chris Richards is. Az ő esetében fontos volt, hogy egy kicsivel több időt töltsön el a családjával. Ha az elkövetkezendő napokban visszatér, abszolvál pár tesztet és csatlakozik a csapathoz. A korábbiakhoz képest Malik Tillman és Bright Arrey-Mbi is csatlakozott – ha elérjük a lisszaboni turnét, ők is ott lesznek velünk.

Tolissoról: Becsüljük a kvalitásait, de természetesen sokáig volt sérült – a ránk váró feladatokban biztosan támogatni fog minket a képességeivel.

Süléről: Nagyon elégedett vagyok az edzésmunkájával és annak intenzitásával, a mai kilenc vs kilenc elleni meccsen is nagyon jól teljesített. Azt hiszem, hogy 100%-os. Természetesen hiányzik neki a játéktapasztalat, de a Marseille ellen lesz lehetőség arra, hogy megkapja.

Feinről: Fontos, hogy ő és a többi fiatal részt vegyen az edzéseinken és magukba szippantsák a munkát. Ami ezután jön, meglátjuk a Bundesliga-felkészülés során.

A kapusokról: A négy kapusunk kvalitásai lenyűgözőek, ezért nagyon örülök, hogy a mi sorainkban vannak. Hogy mi lesz Ulreichhel vagy Früchtl-lel, az a jövő kérdése.

Kloséról: Mironak kell még egy pár tesztet abszolválnia, kedden viszont már velünk lehet. Azt várom tőle, hogy a tapasztalatát bevesse a csapatnál, de így is ismerem őt. Nagyon örülünk neki.

Hermann Gerlandról: Óriási tapasztalata van, főleg az utánpótlásban. Minden csapat, a Bayern pedig főleg örülhet, ha ilyen emberek vannak a soraiban. Számomra ő egy kapocs a Campushoz, ugyanis nagyon sok ifimeccsünket megnézi és gyakran van ott a központban is. Ő egy szenvedélyes edző, ezért örülök, hogy a csapatunk tagja.




Sebastian Hoenessről: Gratuláltam neki a bajnoki címhez, egy igazi csapatot formált tavaszra. Nagyon sikerorientált és magabiztos, az embernek szüksége van ezekhez a Bundesligához. Mindannyian számítottunk rá, hogy ezt akarja, nálunk már nyomot hagyott maga után.

A csapat céljairól: A cél a sok munka. Az ember természetesen kitűzheti a célokat, de hosszú az út odáig. A következő célunk, hogy megverjük a Chelseat. A bajnoki és kupafeladatainkat remekül elvégeztük, most pedig valami különleges dolgot szeretnénk véghezvinni. Az ilyen tornákon nagyon ott kell lenni a szeren. Nagyon élvezetes a stílus, amit a csapat prezentál.

A csapatban uralkodó atmoszféráról: Nagyon lenyűgöz az a hangulat, ami a csapatban uralkodik. Mindenki győzni akar és ezt egyszerűen szép látni – ez alapkövetelménye annak, ha az ember sikeres akar lenni.

A keretről: Örülök, hogy ilyen hihetetlenül nagy választék áll rendelkezésemre.

Flick: Különleges dolgot szeretnénk elérni / Süle 100 %-os / Tillman és Mbi után Richards is csatlakozik
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top