Interjúk és nyilatkozatok

Klose munkához látott! – „Nyitott, kommunikatív edző vagyok”



A sikeres koronatesztek után végre Miroslav Klose is csatlakozhatott a Bayern edzéseihez. A 2014-es világbajnok aktív munkát végzett, parancsokat, tippeket adott, a legjobb teljesítményükre sarkallta a játékosokat.

Az edzés után Robert Lewandowskival is tartott egy külön megbeszélést és gyakorolták a befejezéseket is. Az U17 tavalyi edzője az FCB.de-nek adott nyilatkozatában mesélt az első gyakorlatáról és az UEFA Pro Licensz képzés részleteiről is. Íme:

 

Mennyire örülsz, hogy ismét a pályán lehetsz?

Természetesen alig vártam, hogy a lehető leggyorsabban visszatérhessek. 2020. június 1-jétől elindult az UEFA Pro Licensz tanfolyam, de örülök, hogy most ismét itt lehetek a zöld gyepen.

Mik az első benyomásaid?

Azt kell, hogy mondjam, hogy ugyanaz a benyomás ért, amit jó ideje tapasztaltam kívülről. Mindig itt voltam, kívülről figyeltem az edzéseket. Az érzelmeket, a jókedvet, a koncentrált munkát ma mind újra megtapasztaltam – fantasztikus srácok vannak itt és remélem így folytatódik tovább a munka.

Mire fekteted a hangsúlyt az edzői munkádban?

Az elkövetkezendő napokban ezt pontosan megfogalmazzuk, de ma elég jól kezdtünk. Természetesen mindig a bíráskodás a legrosszabb (nevet), az mindig nagyon rossz. De ezt a feladatot ketten is átvették ma.




Gallery: Miroslav Klose's debut as assistant coach | FC Bayern

Mire helyezed a koncentrációdat?

Azt hiszem, hogy inkább a támadókra fogom kihegyezni, de ezt Hansi Flickkel még részletesen átbeszéljük. Elmondtam a csapatnak, hogy egy nyitott, kommunikatív edző vagyok. Szeretném, ha egymáshoz fordulhatnánk, ha beszélnénk a futballról és a különböző helyzetekről, szituációkról. Először szeretném ha a játékosokkal megismerkednénk egymással. Ez eltart majd egy darabig, de azt hiszem, hogy jó úton haladunk.

Milyen a Pro Licensz tanfolyam?

Remekül megy. Kétszer gyűltünk már össze nagyobb csoportokba, előtte csak kisebbekben dolgoztunk. Jelenleg 25-en vagyunk, mert csatlakozott az SC Verl edzője, Guerino Capretti is. Magasak a követelmények, de hihetetlenül jól érezzük magunkat – az ember beszélhet a futballról, a pályán való gyakorlatokról, de arról is ami körülötte történik, vagy akár az erőnléti dolgokról. Hihetetlenül izgalmas és nagyon örülök, hogy ott lehetek.

Mi a tanfolyam menete?

Eleinte konferenciabeszélgetéseken vettünk részt, később találkozhattunk is. De a legutóbbi két alkalommal nagyobb csoportokban gyűltünk össze és egy négy napos előadásmód-tanfolyamon voltunk a Wiesensee-nél. Jó csoportunk van és mindenki tanulhat a másiktól.

FC Bayern München: Miroslav Klose gibt Debüt als Co-Trainer im ...

Klose munkához látott! – „Nyitott, kommunikatív edző vagyok”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top