Vezetőség és stáb

Így vált krapekből főnökké Hasan Salihamidzic – sztorik BrazzorólA Bayernnél és a szurkolók körében, de elsősorban a vezetőség között jellemzi nagy elismerés Hasan Salihamidzic munkáját, meg is dolgozott a tiszteletért. A Sport Bild egy hosszú, többoldalas anyagban sztorizott a tárgyalási készségéről.

▶ Egyik példaként a PSG egykori sportigazgatójával való esetét hozta fel. 2018 nyarán Antero Henrique-vel beszélt le egy találkozót a korai órákban München repülőterén, Jerome Boateng klubváltásáról lett volna szó – a találkozón csak Brazzo jelent meg, Henrique ugyanis elaludt. Amikor Uli Hoeness hallotta a sztorit, abba az irányba terelte Hasant, hogy az FC Bayern sportigazgatójával nem lehet szórakozni. Brazzo a további megbeszélések során kemény maradt és Boateng átigazolása is meghiúsult.

Hasan Salihamidzic's role in firing Ancelotti and hiring Kovac at ...


„A kritikákat állni kell, legjobb esetben tanulhat belőle az ember.”

A játékosoknak és ügynökeiknek meg kellett tanulniuk, hogy jobb nem szórakozni vele. Tárgyalási stílusban már-már az Ulihoz hasonló keménység, következetesség, érzelem és hangerő jellemzi a bosnyákot.

▶ Következő példaként az Alabával kapcsolatos, Pini Zahavival és David apjával való megbeszélésekről írt a lap. A legutóbbi megbeszélést június végén folytatták le a felek a müncheni Bogenhauser Hof étteremben. Alaba képviselői és Brazzo mellett Rummenigge is ott ült az asztalnál – annál az asztalnál, ahol 20 millió euró fölötti fizetésre akarta rábeszélni az Alaba-fél a bajorokat. A vezetők válaszként kérdőre vonták az ügynököt, hogy a krízis idejében hogyan tud ilyen összegekre gonolni, melyre Zahavi a klub jövőbeli pénzforgalmával és a bejövő profitjaival kontrázott. Brazzonak ez nem tetszett és energikusan megkérdezte az ügynöktől, hogy melyik világban él, hogyan tud hinni abban, amit állít. Rummenigge le volt nyűgözve ettől, a legutóbbi sajtótájékoztatón ő is odabökött az ügynök elképzeléseiről. A Bayern hosszabbítani akar, de csak 20 milliós fizetés alatt – a megbeszéléseket azóta jegelik. Zahavi azzal jön, hogy 2021-ben ingyen hagyhatja el a klubot a játékos, általában mindig a PSG és a Manchester Cityt dobja be a kalapba. Egyelőre még nem született döntés a jövőjét illetően, de Alaba szívesen maradna továbbra is a Bayernben.

Hasan Salihamidzic steigt beim FC Bayern auf: "Ich will Geschichte ...


„Fontos, hogy az ember kövessen egy tervet, ez kifizetődik – az átigazolásokat illetően is.”

▶ Hasan következetességét bizonyítja, hogy korábban Manuel Neuer ügynökének sem engedett. Thomas Kroth március végén vázolta fel az elképzeléseit a hosszabbításról. Azon a megbeszélésen Salihamidzic mellett Kahn képviselte a bajorokat, meg is lepődtek, amikor 20 millió fölötti és ötéves szerződésről álmodozott az ügynök. Reakcióként Salihamidzic megköszönte a megjelenést és ideiglenesen, azonnal fel is függesztette a megbeszéléseket, így az ügynök a vártnál előbb távozott a megbeszélésről – Neuer végül kevesebb, mint 20 milliós fizu ellenében és 2023-ig szóló szerződés keretein belül írta alá az új papírokat – a klubnak így lehetősége lesz tartani magát ahhoz, hogy Nübelnek is legyen esélye megküzdeni a kapusposztért. A vele való megbeszéléseket is Brazzo vezette.

Salihamidzicnek nem csak a klub céljait kell a játékosokkal való megbeszélés során felvázolnia, hanem a gazdasági kérdéseket, a játékos és klubérdekeket is szem előtt kell tartania.

Brazzo keményen állta az őt ért kritikákat, ezeket elsősorban a meghiúsult Hudson-Odoi transzfer miatt kapta. A lap szerint szinte minden szakértő meg volt bizonyosodva arról, hogy Salihamidzic megbukik sportigazgatóként, de az idő őt igazolta: Nübelt és Kouassit ingyen szerezte meg, a klubjaik tehetetlenek voltak. 2019 januárjában 10 millióért leigazolta Kanadából Alphonso Daviest, amiért sokan kérdőre vonták. A 19 éves srác piaci értéke közben berobbant a Bayern kezdőjébe és a piaci ára is felbecsülhetetlenre emelkedett.

Idén Sané megszerzése számít a legnagyobb trófeájának, a végsőkig kemény tárgyalásokat vezetett Txiki Begiristainnal, a Comannal való cserét is hárította. A tavaly nyáron szóban forgó 145 millió helyett idén 49+11 millióért szerezte meg Leroyt klub, ez volt Brazzo eddigi legfontosabb üzlete.

Így vált krapekből főnökké Hasan Salihamidzic – sztorik Brazzoról
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top