Akadémia

Ki lehet Sebastian Hoeness utódja a Bayern II-nél?

Kép: Sport1


Mint ismert, a Bayern II-vel óriási sikert arató, harmadosztályt megnyerő Sebastian Hoeness a munkája elismeréseként az élvonalbeli Hoffenheimben folytatja a pályafutását.

A Bayern második csapata az augusztus 7-ei vagy 8-ai felkészülése kezdete előtt tehát új edzőt keres, a Campus vezetője, Jochen Sauer és a sportelnök Hasan Salihamidzic hétfőn egybe is gyűlt, hogy a lehetséges utódokról diskuráljon.

A Sport1 bedobott pár nevet a kalapba, akik lehetséges megoldásként szolgálhatnak Hoeness utódjául.

Holger Seitz: A 45 éves szakember vezényelte fel 2019 májusában a csapatot a harmadosztályba, ezután a Campus sportvezető-helyettes pozícióba került. Őt tartják a poszt betöltésének egyik fő várományosának, de a lap szerint bizonytalan, hogy elvállalná-e a feladatot. Emellett az ő utódlását is meg kellene oldania a klubnak.

FC Bayern 2: Ein Jahr nach dem Aufstieg - Holger Seitz im Live ...

Tobias Schweinsteiger: Bastian Schweinsteiger testvére 2013 és 2015 között a Bayern II támadójaként szerepelt, ezután pedig rögtön a klub utánpótlásában, Tim Walter keze alatt az amatőrcsapat asszisztenseként is tevékenykedett. Tobi az előző idényben Dieter Hecking segédedzője volt a HSV-nél, de edzőváltás miatt munkanélkülivé vált. Az DFB edzői tanfolyamának elméleti vizsgáját hibátlanul abszolválta, ez az elmúlt 16 évben rajta kívül csak Thomas Tuchelnek sikerült. Schweinsteiger egy nyilatkozatában már jelezte, hogy szívügye a csapat és szívesen vállalná a Bayern II edzői pozícióját.

Der VfB-Trainer Tim Walter blickt auf die nächste die Aufgabe ...


Mehmet Scholl: A Bayern legendája a 2009/2010-es és a 2012/2013-mas szezonban is vezette már a Bayern II-t és a BILD-nek adott korábbi nyilatkozata szerint a visszatérését tervezi az edzői pozícióba. Egyelőre azonban valószínűtlennek tűnik, hogy Mehmet lenne a legoptimálisabb megoldás.

Rot-Orgie: Als Bayern-Trainer Scholl das Spiel abbrechen wollte ...

Mark van Bommel: A Bayern egykori játékosa és csapatkapitánya jelenleg munkanélküli, 2019 decemberéig a PSV Eindhoven proficsapatát irányította. Korábban többször is felmerült a neve, a proficsapattal kapcsolatban is. Mark karakterileg és szaktudásilag is jól passzolna Salihamidzic profiljába, játszottak is együtt a Bayernben. A többi U-csapatot is a klub fiatalabb, egykori játékosai irányítják: A 19 éven aluliakat Demichelis, az U17-eseket Danny Schwarz vezényli.

Markus Babbel: A müncheni születésű Bayern-nevelés a Rekordbajnoknál járta végig a lépcsőfokokat és 261 meccset le is húzott a bajorok mezében. Edzőként irányította a Stuttgartot, a Herthát, a Hoffenheimet és a svájci Luzernt is, legutóbb az ausztrál Sydney Wanderers edzője volt, ahonnan menesztették. Komolyabb sportszakmai sikereket nem tudott elérni. Ügynöke a Sport1-nek már elmondta, hogy Markus müncheni múltja miatt természetesen érdekes lenne számára a pozíció.

A-League news: Markus Babbel, Western Sydney Wanderers, Simon Hill ...

Ki lehet Sebastian Hoeness utódja a Bayern II-nél?
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top