Interjúk és nyilatkozatok

Kovac a müncheni időszakáról: Nekem nem esik nehezemre bocsánatot kérni, másoknak igen



Niko Kovac a L’Equipe-nek adott interjút, amelyben a csalódást keltő Bayernes időszakáról is kérdezték – ő pedig válaszolt.

A berlini születésű horvát edző 16 hónapot töltött el a bajorok padján. Elmondta, hogy mit tanult ebben az időtartományban.

„Megtanultam, hogy Münchenben óriási a nyomás. Magas kvalitású játékosokkal dolgoztunk együtt, ami nagyon különbözik a fiatalabb játékosokkal való munkafolyamatoktól. Nagyszerű példa Franck Ribéry és Arjen Robben, akik nem csak az istenadta tehetségük miatt ennyire jók, hanem azért is, mert nagyon keményen dolgoznak.”

FC Bayern: Das Risiko Hansi Flick und warum er Niko Kovac kopieren ...

A mérkőzéseken át parkolópályára tett, távozásán is elgondolkodó Müllerrel kapcsolatban diplomatikus választ adott Uli egykori kedvence.

„Ha valaki nem játszik, boldogtalan lesz. Ha valaki sztárként nem játszik, akkor nagyon boldogtalan lesz, a stressz pedig egyre inkább az edzőre helyeződik.”

Tovább fokozta a gondolatmenetét a bajorokkal duplázó, de a második évében gyenge produkciót teljesítő horvát, aki a Monaco csapatában sokkal testhez állóbb munkát végezhet.



„Ha egy válogatott játékos nem játszik, elveszíti a helyét a nemzeti csapatban és a probléma még nagyobbá válik. Nem egyszerű ezt kezelni, de azért vagyunk, hogy címeket nyerjünk és ebből hármat is sikerült behúzni (Bundesliga, Kupa, Szuperkupa – a szerk.) Megértettem mi történt körülöttem és ez a hasznomra fog válni. Az ember nem tehet mindenkit boldoggá –  húszan akarnak játszani, az embernek pedig döntenie kell. Sok játékos azt hiszi, hogy csak a meccsekért fizetik, de ez nem így van: A hétfőért, keddért, szerdáért, csütörtökért, péntekért és szombatért is kapjuk a fizetést.”

FC Bayern: Niko Kovac spricht über Aus und "Stress" durch Thomas ...

A sztárok előtt nem igazán tekintélyes Nikonak néha a hangját is fel kellett emelnie Münchenben.

„Nyomás alatt megesik. Tudok ordibálni, de ha hibázok, bocsánatot kérek – pár embernek ez nehezére esik. Nekem nem. Nincs problémám azzal, hogy bevalljam a tévedésem. A hűség nagyon fontos. Két hete vagyunk itt, fel kell építenünk a kapcsolatainkat és ezt csak bizalommal tehetjük meg. Ez az élet egyik szabálya.”

Kovac a müncheni időszakáról: Nekem nem esik nehezemre bocsánatot kérni, másoknak igen
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top