Interjúk és nyilatkozatok

Uli kritizálta a BVB-t: „Potenciális üzletként tekintenek a tehetségeikre”Uli Hoeness a Frankfurter Allgemeinen Zeitungnak adott hétfői interjújában kritizálta, de azért egyben el is ismerte a Borussia Dortmund átigazolási politikáját.

A Bayern tiszteletbeli elnöke szerint hosszútávon és a klub identitását figyelembevéve nem kifizetődő az, amit a BVB évek óta csinál.

„Ha a Dortmund vesz egy nagyon tehetséges játékost – aki ha jól is játszik náluk -, akkor előbb utóbb eladási célpontként tekintenek rá – ezt magától a klubtól és kívülről is gyakran lehet hallani. Hogyan szippanthatja be egy játékos 100 %-ig egy klub génjeit, ha az az érzése, hogy el fogják adni őt? Nálunk egyáltalán nincs ilyen. Mi a Bayern Münchennek szerezzük a játékosokat és sohasem azért, hogy üzletet csináljunk belőlük.”

A Bayern legenda a pár évvel ezelőtti Robert Lewandowski esettel példálózott. Hiába szerezte volna meg őt bajor rekordösszegért a Real és képzelte el Robert is a távozást, a keménykezű müncheni vezetők megálljt parancsoltak a transzfernek – és milyen jó, hogy ezt tették!

Uli Hoeneß: "Robert Lewandowski jetzt ein echter Bayern-Spieler"


„Nálunk egy játékosnak éreznie kell, hogy örökre a Bayernhez tartozik. Robert két éve nyáron bejött az irodámba és azt mondta: Herr Hoeness, feltétlenül beszélnie kell Herr Zahavival. Ő volt az új ügynöke. Azt mondtam: Nagyon szívesen, szeptember 3-án lesz a következő időpontom.”

Amellett, hogy figyelmeztető jelleggel kritizálta a Dortmundot, dicsérettel is illette a sárga-feketéket. Érdekes egyébként, hogy Lewandowskit épp nem adták el idő előtt a Ruhr-vidékiek, inkább hagyták őt ingyen távozni a közvetlen riválishoz. Más játékosokból viszont komoly összegeket zsebeltek be Watzkéék.

„Szponzoráció szempontjából egyáltalán nem közelítenek meg minket, de az üzleteik által egész jól kiegyenlítették a pénzügyi hátrányukat. Sancho ügyében egyébként mindent letisztáztunk, de az utolsó pillanatban a Dortmund mellett döntött.”

A hírek szerint a BVB 120 millió eurót kér a MU-tól a Bundesliga egyik legjobbjáért, az angolok részletfizetéssel hamar meg is valósíthatják a bizniszt.

Uli Hoeness pályafutásáról olvashattok a PannonBajor lényegretörő írásában.

Uli kritizálta a BVB-t: „Potenciális üzletként tekintenek a tehetségeikre”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top