Interjúk és nyilatkozatok

Flick interjú: Mindenkin érzem a motivációt a triplázásra / Havertz? C’est la vieHansi Flick Sport1-nek adott interjújából kivonatoltuk többek között azt, amit a Bajnokok Ligájáról, a csapatáról, Thiagoról, Alabáról, Coutinhoról, Müllerről és a stábjáról mondott.

A Chelsearől és arról, hogy félresikerülhet-e valami a londoniak ellen: Nagyon koncentráltak vagyunk és nálunk még senki nem beszél Lisszabonról. Tudjuk, hogy a 3-0 miatt nagyon jók az előjeleink, de előbb le kell játszani a visszavágót. A Chelsea ritmusban van, ami nálunk hiányzik, de tudtuk, hogy ez így lesz. A csapatom nem fogja alábecsülni őket, a továbbjutáshoz bíznunk kell az erősségeinkben. Győzni akarunk.

A BL-győzelemről és a triplázásról: Nem gondolok a végső győzelemre, de az a célunk, hogy a lehető legeredményesebben játsszuk le ezt az erőpróbát. Sok nagyszerű csapat szerepel, úgyhogy a napi forma lesz a döntő. Ami az elmúlt időszakban kiemelt minket, az a hihetetlen győzniakarásunk – ha már eldőlt a meccs is kiemelkedő mentalitást tanúsítunk, ez teszi kivételessé a Bayernt, ezek a mi génjeink. Ezt a BL-ben is meg akarjuk mutatni, mindent ki akarunk adni magunkból.

„Mi lesz, ha Kai Havertz is csatlakozik a londoniakhoz? C’est la vie (ilyen az élet).”

Chelsea 0-3 Bayern Munich - Player ratings - ronaldo.com

A csapat játékstílusáról: Úgy játszunk, ahogyan azt az edzői stáb akarja. Aktív védekezéssel szerzünk labdát, támadásban céltudatosak és következetesek vagyunk, az intenzitásunk is meghatározó. Ezenfelül pedig látványos labdabirtokló focit akarunk játszani. Nagyon fontos, hogy csapatként tekintünk magunkra és mindenki ismeri a saját maga feladatát. Mindenkinek oda kell tennie magát és bíznia kell a csapattársában. Ez hihetetlenül fontos.

„Edzőként fontos, hogy ne mindig azonnal reagáljunk dolgokra, hanem elemezve tekintsük át újra a helyzetet. Egy jó elemzéssel az ember megszüntetheti a hibákat.”

Mit gondol a kezdőtagságokról? Neuer stabil kezdő, ezen semmi sem változtat. Arra viszont reagálni kell, ha valaki zsinórban öt meccsen sem hozza a teljesítményt. Aki ránéz a meccseinkre az kevés változtatást láthat. Volt pár sérültünk. A csapat összeszokott, kevés okunk van változtatni.

BFW Film Room: Comparing Thiago Alcântara and Leon Goretzka's ...

Csalódott Thiago váltása miatt? Megértem, ha egy játékos elgondolkodik ezen. Thiago játszott Spanyolországban a Barcánál, a Bundesligában pedig a Bayernnél. Abszolút megértem, ha ki akarja próbálni a Premier League-t is. Kár lenne érte, mert Thiago hozzátesz valamit a játékunkhoz, szívesen tudnám még évekig a csapatomban. De ilyen az élet, megy tovább.

„A csapat minden egyes játékosán érzem a különleges motivációt a triplázásra.”Alabáról: Mindannyian tudjuk kezelni a helyzetet, Davidnak van még egy év a szerződéséből. Azt akarjuk, hogy hosszabbítson és reméljük, hogy ezt meg is teszi. David nagyon fontos számomra, mert szükségünk van a nagyon magas kvalitású játékosokra. Az elmúlt hónapokban nagyon erős teljesítményt nyújtott és vezérjátékossá vált. Fontos, hogy a játékosok képviseljék a csapatot és hangos vezényszavakat adjanak. Kiemelkedő tíz éve volt balhátvédként, de 28 évesen megvannak a belsővédőhöz szükséges képességei is: játékfelépítésben és labda nélkül is nagyon jó, valamint labdával támadásba dob minket és jó passzokkal ugratja ki a támadókat.

„Egy játékos nem tehet arról, hogy mennyit fizetnek érte. A Bayernnél mindig a teljesítmény a legfontosabb.”

FC Bayern - Jerome Boateng spielt sich fest: Und plötzlich fiel ...

Alaba és Boateng a csapat legjobb védőpárosa? Ha egymás mellett játszanak, mindkettőt elől látom jelenleg. Az elmúlt hónapokban nagyon jó összhangban voltak egymással és fitt állapotnak örvendtek. Mindketten rászolgáltak a bizalomra. Célunk továbbá az is, hogy formába hozzuk Lucast és Sülét is. Jelenleg mindketten nagyon jól edzenek.

„Az elmúlt hetekben a fiatalok megmutatták, hogy ha rendszeresen velünk edzenek, akkor fejlődnek. Ez a célunk, de még sok munka áll előttük.”

Milyen szerepet tölthet be Coutinho? Nagyon jó állapotban látom őt. Fizikálisan fitt, így pedig még jobban kijátszhatja a magában rejlő futballkvalitásokat. Remélem, hogy az elkövetkezendő meccseken újra meg tudja mutatni ezen képességeit.

Arról, hogy Müller Guardiolával hasonlította össze őt: Olvastam és örültem neki, de még jobban annak, ahogyan a csapattársairól beszél. Ez még nagyobb elismerést jelent, mint a nekem szánt dícsérete, amelyet egyébként átadtam a stábomnak is, mert  ez is megerősíti azt, amit csinálunk. Végül mindenért én vagyok felelős, de a stábom támogat engem és ez nap mint nap segít nekem abban, hogy a fontos dolgokra tudjak koncentrálni.

„Mindig van bennünk fejlődési potenciál, de sok dolog már most is nagyon jól megy. A védekezésből viszont mindenkinek ki kell vennie a részét.”

Flick interjú: Mindenkin érzem a motivációt a triplázásra / Havertz? C’est la vie
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top