Bajnokok Ligája

Hazaküldtük a Chelseat és Lisszabonban folytatjuk! | Bayern 4-1 Chelsea



166 nap után a Bayern München is visszatért a Bajnokok Ligája sorozatába: a Chelsea elleni nyolcaddöntő-párharc második felvonását rendezték meg az Allianz Arenában. Mivel a bajor rekordbajnok a londoni odavágón 3-0-ás idegenbeli győzelmet aratott, a mai siker után 7-1-es összesítéssel jutott tovább a lisszaboni nyolcas döntőbe. Mutatjuk, mi történt a találkozón!


Bayern München 4-1 Chelsea

 

⚽️ Gólszerzők: Lewandowski (7′, 84′), Perisic (24′), Tolisso (76′) illetve Abraham (44′)

📍 Helyszín: Allianz Arena (nézők nélkül)

👉 Játékvezető: Ovidiu Hategan (román)

🔴 Bayern: Neuer (C) – Kimmich (Odriozola 70′), Boateng (Süle 64′), Alaba, Davies – Thiago (Tolisso 70′), Goretzka – Gnabry (Martínez 81′), Müller, Perisic (Coutinho 64′)- Lewandowski

🔴 Padon maradtak: Ulreich, Hoffmann – Hernández, Arrey-Mbi, Cuisance, Musiala, Tillman

🔵 Chelsea: Caballero – James, Christensen, Zouma, Emerson – Barkley, Kanté, Kovacic – Hudson-Odoi, Abraham (Giroud 81′), Mount

🔵 Padon maradtak: Arrizabalaga, Cumming – Tomori, Simeu, Maatsen, Rüdiger, Bate, Lawrence, Batshuayi, Broja

Hansi Flick a két francia játékosra, Kingsley Comanra és Benjamin Pavardra nem számíthatott sérülések miatt. A vezetőedző a legerősebb kezdőjét küldte pályára. Frank Lampard eközben nyolc kerettagját kényszerült nélkülözni, így a támadósorban a fiatal Mount, Abraham, Hudson-Odoi trió kezdett.

Az első játékrész eseményei

Gyorsan bekezdett a Bayern, hiszen a hetedik percben máris megszerezte a vezetést. Robert Lewandowski kapott egy jó indítást a tizenhatoson belül, ahol a vendégek kapusa, Willy Caballero buktatta a őt. Annak ellenére, hogy a bíró eredetileg lest fújt, a VAR segítségével a helyes ítéletet is sikerült meghoznia, így büntetőt rúghatott a Bayern. Természetesen Lewandowski állt a labda mögé és nem totojázott, bevágta a kapuba a játékszert. Egy-nulla, összesítésben négy-nulla!

1-0

Nem vett vissza a tempóból a Bayern és míg Thomas Müller tizenhatos sarkáról leadott lövése fölé ment, labdaszerzéséből nem sokkal később gólt szerzett a csapat. A 24. percben a világbajnok asszisztmester Lewandowskinak passzolta a labdát, aki Perisichez juttatta azt, a horvát szélső pedig begurította a labdát a kapu torkába. Így lett kettő-nulla, összesítésben pedig már öt volt közte.

2-0

A két Bayern-gól ellenére a játékrész második fele sokkal eseménydúsabbnak bizonyult, mint az első, hiszen két perc alatt két helyzete is akadt a londoniaknak: Emerson lövését még tudta védeni Neuer, azonban a fiatal támadó, Callum Hudson-Odoi próbálkozása már utat talált a bajorok kapusának hálójába. Hategan aztán nem sokkal később les miatt érvénytelenítette a találatot.

Az utolsó negyedórában szinte csak a Bayern alakított ki helyzeteket Müller és Gnabry révén, azonban mégis a Chelsea talált gólt: Emerson beadását Neuer pont Tammy Abraham elé paskolta ki, az angol középcsatár pedig nem hibázott és belőtte a szépítő gólt. Kettő-egy, összesítésben öt-egy!

2-1

Az első negyvenöt percre rátett hosszabbításba még egy borzasztóan elvégzett Emerson-szöglet fért bele. De még ezzel is a vendégcsapat hozott össze több sarokrúgást a szünet előtt.

Az első játékrész statisztikái. – Forrás: eredmények.com

A második félidő történései

A szünet után a kék mezben játszó csapat kezdett jobban: Mason Mount és Ross Barkley előtt is alakult ki helyzet, ám a két angol játékos nem tudott élni azokkal. Davies is majdnem gólt rúgott, őt viszont a francia Zouma blokkolta a vendégek kapuja előtt.

Az 59. percben Jerome Boatenget le kellett támogatni a pályáról, miután vélhetően izomsérülést szenvedett egy belépő közben. A német védő ugyan még visszament a gyepre, azonban a 64. minutumban Niklas Süle jött a helyére.

Az utolsó húsz percre beállt Corentin Tolisso is, aki a harmadik gólját szerezte az idei BL-szezonban, miután betalált Caballerónak. A francia középpályás Lewandowski beadását vágta be a hálóba. A 76. percben tehát három-egy, a párharcot tekintve pedig hat-egyes vezetéssel készült az utolsó percekre a Bayern.

3-1

Ha még nem lett volna eléggé a földbe tiporva Lampard alakulata, a 84. percben Lewandowski még egyszer betalált: az utolsó percekre beküldött Odriozola adta be a poláknak a labdát, aki nemes egyszerűséggel befejelte azt. A végeredmény négy-egy, illetve összesítésben hét-egy!

4-1

A Bayern megérdemelten nyert és ütötte ki a Chelsea csapatát, ez pedig szépen tükröződik a statisztikákból is. Érdekesség, hogy ezúttal a Bayern szabálytalankodott többet ellenfelénél.

A mérkőzés statisztikái

A teljes mérkőzés számadatai. – Forrás: eredmények.com

A hátralévő menetrend

A ma este folyamán biztossá vált az is, hogy a lisszaboni negyeddöntőben (augusztus 14., 21:00) a Barcelona együttesével találkozunk, miután az 4-2-es összesítéssel búcsúztatta a Napolit a Camp Nouban. Az egymeccses párharc behúzása esetén a Manchester City-Lyon összecsapás győztesével játszhatunk a fináléba jutásért. A másik ágon az Atalanta a PSG-vel, a Lipcse pedig az Atlético Madriddal meccsel az elődöntőbe jutásért, majd a győztesek egymással csapnak össze a végső döntőbe kerülésért.

Hazaküldtük a Chelseat és Lisszabonban folytatjuk! | Bayern 4-1 Chelsea
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top