Interjúk és nyilatkozatok

Rummenigge: Nagyot fog szólni ez a lebonyolítás

Rummenigge a Kickernek adott villáminterjújában a Bajnokok Ligája jelenlegi és leendő kialakításáról adott villáminterjút.

 

Herr Rummenigge, szerdán startol a nyolcas döntő Lisszabonban. Mit gondol erről a szervezésről?

Nagyot fog szólni ez a szisztéma, mert a rajongók számára a kieséses szakasz tartjogatja a legtöbb izgalmat. Tapasztalat szerint két meccsen mindig a jobb csapat megy tovább, egy találkozón viszont bármi lehetséges. A csapat legyőzhet egy jobb ellenfelet vagy kikaphat egy gyengébbtől is.

Irányadó lehet ez a kialakítás?

Volt egy ötlet, az úgynevezett Week-of-Football, ami azt jelentette volna, hogy a két elődöntőt és a döntőt egy városban, egy hét alatt játszották volna le. Téma volt, de félretették az ügyet, most pedig épp egy 2024-es reformról diskurálnak. Javaslatom szerint tennünk kell valamit a kieséses szakasszal. Nem hiszem, hogy szükségünk van egy kibővített csoportkörre, így is nyolc csoportban négy-négy csapat van és sokszor már a negyedik vagy az ötödik körben eldőlnek a dolgok. Ez nem ugrasztja ki az embereket a fotelből. Okos dönteket kell hozni, hogy a reform által még nagyobb legyen az emberek étvágya a BL-re.

hansi-flick-und-karl-heinz-rummenigge-fc-bayern-munchen-1573379862 ...


Ez az UEFA dolga?

Igen, ez az ő sorozatuk, de van vonva az ECA (európai klubok szövetsége) és a ligák, mert nekünk is alkalmazkodnunk ehhez. Hamarosan kezdődnek a megbeszélések. Az eredeti terv szerint már novemberben született volna egy döntés, de ezt most elképzelhetetlen számomra. Nincs szükség időbeli nyomásra, a legfontosabb, hogy végül olyan újítást találjanak ki, amely még vonzóbbá teheti a Bajnokok Ligáját és nem kiszélesíti azt. Én a minőségnek, nem pedig a mennyiségnek vagyok a híve.

Meg fog születni ez a reform?

Lesz reform. Ez egy alapvető elhatározása az európai futballnak. Több opció van a terítéken – a mennyiség helyett én a minőséget javaslom.

 

Rummenigge ezenkívül elmondta, hogy Alaba szerződéshosszabbításának ügyében továbbra is optimista, Coutinho kapcsán világossá tette, hogy a klub nem fog további nagy beruházást végrehajtani, illetve Thiago ügyében is tartotta a korábbi álláspontját: Ha lesz csapat, aki kifizetné érte a Bayern által kért összeget, akkor tárgyalóasztalhoz ülnek velük.

Az Aranylabda kapcsán az a hír terjeng, hogy a Bayern vezérigazgatójának Infantinóval való telefonbeszélgetése után a FIFA-nál egyre komolyabban gondolkoznak a díj kiosztásán.

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top