Átigazolási hírek

Flick: Pótolni kell a távozó klasszisokat és kell a négy szélső.Hansi Flick, a Bayern edzője a Bundesliga negyedik pozíciójában vette át a csapat irányítását, és a duplázás után lehetősége van arra is, hogy a Bajnokok Ligájában is maradandót alkosson a bajorokkal – nem véletlen, hogy a Sport BILD megválasztotta őt az év edzőjének. A magazinnak adott interjújának személyi kérdésekkel kapcsolatos, érdekesebb és újabb információkat tartalmazó részleteit közöljük.

Thiago Alcantarával kapcsolatban megkérdezték, küzd-e még a spanyol középpályásért, általánosságban adott válaszában egyértelmű utalást tett a pótlásának fontosságára:

„Ha olyan klasszisokat veszítünk el, mint Thiago, Coutinho vagy Perisic, akinek a jövője még tisztázatlan, akkor ezt minőséggel kell pótolnunk. Ez hihetetlenül fontos lesz a következő szezonban, akkor, amikor hónapokon keresztül  háromnaponta kell játszanunk a mérkőzéseket.”

Hansi arra a kérdésre, hogy a Bayerntől távozó játékosokat a pozíciójukban, egy az egyben kell-e pótolni, az alábbi választ adta:

„Szükségünk van a lehetőségekre! Jelenleg van egy pár játékosunk, akik több pozícióban is tudnak játszani. A szélen azonban olyan játékosaink vannak, akiket nagyon intenzív követelmény éri: Sprintelni kell, szükség van az egy az egy elleni párharcokra. Szükségünk van cserelehetőségekre, egy nagyobb választékra.”
Achtung, Trademinen! Sane & Co.: Diese Comunio-Anlagen sind ...

Túl kevés a keretben lévő három szélső, Sané, Gnabry és Coman?

Négy szélső szerintem optimális lenne. Egy keretet ideális esetben minden pozícióban duplán kell lefedni. Teljes mértékben bízom Hasanban és a csapatában, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldásokat. Sokat beszélgetünk, kommunikálunk egymással, nyílt kapcsolatban vagyunk – nagyon elégedett vagyok ezzel.

Vajon Hansi Flick elképzelése szerint mekkora lenne az ideális keretnagyság az új, feszített szezonban?

„Fontos, hogy az edzéseken tudjunk 11 a 11 ellen játszani, hozzájuk társulhatnak még a 23 éven alatti játékosok. Optimális esetben azt mondanám, hogy 20 elismert mezőnyjátékos és négy tehetség az ideális.”

 

A későbbiek során további, érdekesebb részleteket közölhetünk Flick interjújából, maradjatok résen.

Flick: Pótolni kell a távozó klasszisokat és kell a négy szélső.
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top