Átigazolási hírek

„Javi mehet, Tolisso marad, Boateng jövője függ Alabától is, Lucas, Perisic…”



Karl-Heinz Rummenigge az Abendzeitungnak adott nagyinterjújának fontosabb, személyi helyzettel kapcsolatos részleteit közöljük.

Az igazgatótanács elnöke szerint Javi egy jó ajánlat esetén nyáron elhagyhatja a csapatot, Thiago pedig elsősorban Anglia felé tendálhat.

„Javi nyolc éve jött és fontos szerepet vállalt abból, hogy azóta mindig bajnokok lettünk és megnyertük a BL-t is. Nagyon megbecsült játékos, még van egy év a szerződéséből. Tudjuk, hogy egy megfelelő ajánlat esetén szívesen elhagyná a klubot. Nem gördítenénk elé akadályt, mert ő egy jó játékos, illetve egy megbízható, komoly ember. A játékosok érdekében mindig megpróbálunk találni egy megoldást. Thiago egy spanyol és egy német topklub után talán egy angol topklubhoz szeretne igazolni.”

Bayern Munich news: Javi Martinez claims 'The Hunger Games ...


Rummenigge megerősítette, hogy Thiago és Javi esetleges távozásának pótlását a  kapu előtt veszélyes Corentin Tolissoval oldhatja meg a klub, azaz a francia marad a klubnál. Nem szükséges a középpályán újabb játékosokat igazolni,  a fiatalokkal kell feltölteni a keretet.

„Örülük, hogy Corentin Tolisso visszatért, nagyon sokáig volt sérült és ezért ritkán volt topformában. Reméljük, hogy sok kvalitást tud hozni a játékunkba – világbajnok és egy olyan játékos, aki másképp értelmezi a szerepkörét, mint Thiago vagy Martínez. Coco nagyon veszélyes a kapu előtt. Nem szükséges, hogy tegyünk valamit abban a pozícióban. Az előttünk álló szoros menetrend mellett fontos, hogy széles keretünk legyen. Remekül, 16-17 válogatott játékossal vagyunk ellátva, ezért érdekünkben áll, hogy pár ifijátékos mélységében erősítse a keretünket.”

Bayern & Germany on Twitter: "Corentin Tolisso. #FCBCFC… "

Kalle nem akarta kizárni Jerome Boateng értékesítését, de elmondta azt is, hogy az ő jövője az Alabával való megbeszélésektől is függ. Lucas Hernandez távozását ismét kizárta Rummenigge.

„Alaba és a klub is kölcsönösen becsülik egymást. David apja felhívott és azt mondta, hogy a megbeszéléseknek nyugodtan és nem feszülten kell zajlaniuk, ezt én is így látom. Mindig van lehetőség a komoly és fair egyezségekre. Nem titkolom, hogy David maradása fontos lenne számunkra – 16 évesen jött a Bayernhez és az elmúlt tíz évben meghatározó szerepet játszott, közép és balhátvédként is világklasszis. Jerome Hansi Flick irányítása alatt ismét olyan játékossá fejlődött, akivel lehet számolni, aki jó teljesítményt nyújt. Ez a legfontosabb. Újra a Bayernnel van versenyben és elégedett. Nem ideális, ha valakit a korona miatt adunk el egy évvel a szerződése lejárta előtt, de kizárni nem szeretném. Boateng esetében fontos, hogyan folynak le az Alabával való megbeszélések. Lucas esetében türelmesnek kell lennünk. A srác sérülési pechszériája miatt sokáig kellett a csatatéren kívül maradnia. Lizarazu is hasonló utat járt be, de a panaszmentessége után sokáig a Bayern történelmének egyik legjobb balbekkjét üdvözölhettük benne. Ismerjük Hernandez képességeit, tud középen és a baloldalon is védekezni, jövőre pedig szükségünk lesz az erős alternatívákra.”

Alaba, a világ egyik legjobb középhátvédje – A Magyar Bayern-portál


Elmondta, hogy két kölcsönjátékos biztosan távozik, Perisic ügyében azonban új reményeket táplált a horvát játékos rajongóiban. Ulreich ügyében nincs fejlemény, Flicknek pedig óvatosan kell bánnia a kívánságokkal.

„Odriozola és Coutinho esetében nem úgy látom, hogy maradni fognak. Perisic játéka tetszik. Talán nem mindig látványos, de hatékony, mint szombaton a Chelsea ellen, teljesíti a feladatát. Ulreich esetében ismert, hogy nézelődik a piacon. Ha talál egy megfelelő klubot, beszélni fogunk róla. Hansi Flicknek a koronás időszakban nem tudjuk azt mondani, hogy „kívánj valakit.”

Hansi Flick pleased that Coutinho, Perisic, Odriozola wanted to ...

Egy másik cikkünkben közöljük majd, amit Flickről, Lewáról, a BL-ről és Messiről, valamint Zirkzeeről nyilatkozott Kalle.

„Javi mehet, Tolisso marad, Boateng jövője függ Alabától is, Lucas, Perisic…”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top