Interjúk és nyilatkozatok

Flick: Hálás vagyok Nikonak / A Liga élmezőnye szélesebbé váltAhogyan azt korábban ígértük, a kerettervezéssel kapcsolatos témákon kívül hoztunk még pár részletet a szerdai Sport BILD-ben megjelent, a lap által az év edzőjének választott Hansi Flick interjújából.

 

Egy éve eltudta volna képzelni, hogy a Bayern edzője lesz? Hansi erre a kérdésre válaszolt, illetve az edzőség iránti szeretetét is kifejezte: „Nehéz kérdés, egy éve biztosan nem, amikor munkába láttam, nem számítottam rá. De elég régóta vagyok a bizniszben ahhoz, hogy elmondhassam: Szenvedélyem a pályán lenni. Mindegy, hogy Trapattonival, Löw asszisztenseként vagy a Hoffenheim vezetőedzőjeként. Hermann Gerlandnak mondtam egyszer korán reggel, amikor mindent kipakoltunk az edzőpályára: „Tiger, van ennél szebb? Süt a nap és együtt dolgozhatunk a srácokkal. Ez egy álom!” Az irodától a pályáig eltelt idő által érettem meg. Nem tudom elképzelni, hogy ez már változni fog.”

„Egyszer félbeszakítottam egy edzést, mert nem voltam elégedett – de ez egyedi eset volt. Általában a játékosok tüzelik egymást, ha nem stimmel a teljesítmény.”

FC Bayern: Flick muss sich gedulden | BR24

Hansit elődje, Kovac hozta a csapathoz, de a Niko alatt mutatott gyenge teljesítmény miatt előléptették a horvát pozíciójába. A kezdetleges, helyenkénti hatékonytalanság után a Bayern azóta is óriási elánnal robog előre. De melyek voltak a kulcspillanatok? „A Hinrunde végén Zirkzee kétszer, Wolfsburgban és Freiburgban is a győzelem útjára terelt minket. Ez segített nekünk abban, hogy igazán lendületbe jöjjünk. Tavasszal a dortmundi 1-0 volt a csúcspontot jelentő mérkőzés – okosan játszottunk és semmit sem engedtünk.”

„A csapat nem nyugszik le az eredményektől, minden nap bizonyítani akar. Nagyon keményen dolgozunk ezért.”
A Bayern a sorozatbeli nyolcadik címét is behúzta. A sikerorientáltság miatt vajon meglesz a kerek 10. is? „Nem lenne helyénvaló ilyet mondani. Tavaly pár vetélytárs a szezon előtt azt mondta: „Le akarjuk vadászni a Bayernt, le akarjuk őket győzni!” A klubnál mi örülünk az erős ellenfeleknek. Jól emlékszem, hogy amikor hét pontos hátrányban voltunk, eltűnt az irántunk érzett tekintély és azt mondták: „Nem félünk már tőlük.” A csapatom kvalitásait jelzi a visszatérésünk, hogy 13 pont előnnyel nyertük meg a bajnokságot. Visszaküzdöttük magunknak a tiszteletet! Látványosan, dominánsan játszunk. Aki szerint unalmas, hogy mindig a Bayern a bajnok, annak látnia kell azt is, hogy mi tényleg mindent megteszünk ezért.”

„Megpróbálok minden velem kapcsolatban álló játékost, embert tisztelettel kezelni, ahogyan azt én is szeretném. Az értékbecslés és a kommunikáció mindig fontos részét képezte a munkámnak. Ez a siker alapja.”

News: FC Bayern reist zum Finalturnier der Champions League ...

A Bajnokok Ligájában biztossá vált, hogy három német edző is ott lesz csapatával a legjobb négy között. A negyeddöntők előtt már látott esélyt arra, hogy a Lipcse kiejti az Atleticot: „Nagyra értékelem Julian Nagelsmannt, egy turné egyenes kieséses szakaszában bármi megtörténhet. A Lipcse meglepetést okozhat, hiszek bennük. Thomas Tuchel módszere is nagyon tetszik. Tudom, hogy nagyon jól harmonizál együtt a csapatával.”

„Még egyáltalán nem ünnepeltem, a Bayernnél folytatódik tovább a munka. A kupadöntő után sem kapcsoltam ki, teljes mértékben a BL-re készültem. Az igazi pihenés majd csak azután jön.”

A Monaconál kinevezett Kovacról is megkérdezte a magazin: „Továbbra is kapcsolatban állunk, beszéltünk amikor aláírt a Monacohoz. Hálás vagyok Nikonak, hogy ide hozott a Bayernhez. Mindketten jól tudjuk kezelni a történteket, még ha nem is erre számítottunk. Neki és Robert Kovacnak is a legjobbakat kívánom.”

„Szívesen nézem a BVB-t, de a Gladbach, a Leipzig vagy a Leverkusen csapatánál is látni a munkájuk folyamatosságát, húzzák elő a tehetségeket. A Bundesliga élmezőnye szélesebbé vált.

Nagelsmann träumt vom CL-Finale gegen die Bayern: "Das ist im ...

 

Flick: Hálás vagyok Nikonak / A Liga élmezőnye szélesebbé vált
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top