Interjúk és nyilatkozatok

Boa: A 8-2 újabb lökést ad | Minden percet élvezek a BayernnélJerome Boateng egy sajtótájékoztató, Manuel Neuer pedig a klubbal folytatott interjú keretein belül tekintett vissza a Barca elleni 8-2-es győzelemre és tett említést a Lyon elleni elődöntőről is.

BOATENG

A 8:2-ről: Nyilván most mindenhol nagy az eufória. Fontos, hogy ezt a helyén tudjuk kezelni. Nagyszerű meccs volt, de az ilyen eredmény nem mindennapos. Csak egy meccs volt és ezzel önmagában nem megyünk semmire.

A brazilok elleni 7-1-es párhuzamról: A mérkőzés alakulását tekintve nagyon különböző találkozók voltak. A brazilok ellen egyáltalán nem uraltuk ennyire a játékot. Most egyáltalán nem hagytuk levegőhöz jutni a Barcelonát, nagyon jól helyeztük nyomás alá őket. A 7-1 után tele voltunk önbizalommal, de a VB döntő nehéz meccs volt, kevés gólhelyzettel. A 8-2 is biztosan ad egy lökést. De mindig a következő meccs a legnehezebb.

„Az egész csapat profitál Hansi Flick világos tervéből. Ő egy óriási nyereség a Bayern számára.”

A Lyonról: Sokan együtt néztük a mérkőzésüket, mindannyian meglepődtünk az eredmény miatt. De a Lyon nem véletlenül ejtette ki a Juvét sem, nem véletlenül elődöntősök. Nagyon fegyelmezetten játszanak, nehéz feladat lesz. Végsősorban mindegy kivel játszunk, csak be akarunk jutni a döntőbe.

Kép

A csapatszellemről: Régebb óta uralkodik jó hangulat az öltözőben. Természetesen nem mindannyian vagyunk a legjobb barátok, de mindenki tiszteli a másikat, sokat szórakozunk együtt. Tudjuk mikor tudunk viccelődni és mikor kell koncentrálnunk.

Hansi Flickről: Pozitív fejlődést vett, abszolút. Már a válogatottnál is pozitívan éltem meg a személyét, már akkor is fontos bizalmi partnerem volt. Az összes játékost ugyanúgy kezeli, mindenkinek vissza akarja adni a bizalmát. Jók a monológjai, ráadásul ő egy nagyszerű ember, akivel néha lehet akár magánéleti dolgokról is beszélni. Ő egy óriási nyereség a Bayern számára. Az egész csapat profitál Hansi Flick világos tervéből.

„A Bundesliga dominanciája inkább pillanatnyi dolog, de jó jelzés arra, hogy jó munka folyik Németországban .”

A kitett válogatott játékostól a vezérjátékos szerepig: Az a múlt, én pedig a jelenben élek és ki akarom venni a részem a sikereinkből. Soha nem adtam fel és lógattam az orrom, gázt adtam és ez volt a legfontosabb, az edzők is bíztak bennem. Újra élvezem a focit, megkapom a játékperceim, így meg tudom mutatni, hogy segíteni tudok a csapatnak. Minden másodpercet élvezek a Bayernnel. Az edzőváltás óta jobban mennek a dolgok.

A BL német dominanciájáról: Ez inkább pillanatnyi dolog, nem állítanám azonnal, hogy a többi liga gyenge. De ez egy jelzés arra, hogy Németországban jó munka folyik. Azonban nem szabad elfeledni, hogy az angol és spanyol csapatok az elmúlt években mindig ott voltak az elődöntőben.

Boateng schwärmt von Davies: "Weltklasse gemacht!" - Champions ...


NEUER:

A Barca elleni 8:2-ről: Természetesen őrületes ami történt és amit átéltünk. Az ember visszagondol az összes jelenetre, a gólokra – csak azért kár, hogy nem a szurkolóinkkal ünnepelhettük meg ezt. Az lett volna a legszebb, ha a meccs után velük együtt ünnepelhettük volna meg az elődöntőbe jutást.

A Lyon elleni felkészülésről: Tulajdonképpen már akkor megkezdtük, amikor közösen megnéztük a City elleni mérkőzésüket. Az ember arra koncentrálhat, amire kell neki. Például arra, hogy egy kapus vagy egy védőjátékos mire számíthat elsősorban a Lyon támadóitól vagy a rögzített szituációknál.

A Lyonról: Természetesen nagy izgalommal és örömmel várjuk a mérkőzést. A Lyon a hetedik lett a francia ligában és a favorit szerepkört is inkább a Citynek osztották ki. Alapvetően nagyon okosan játszottak, jól védekeztek. Az a fajta csapat, amely taktikailag nagyon jó, tudnak kontrázni és a Cityt kegyetlenül meg is büntették. Nem szabad félvállról venni őket.

Boa: A 8-2 újabb lökést ad | Minden percet élvezek a Bayernnél
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top